Mărturii din azilul groazei. Fostă angajată: Am fost amenințată să nu spun nimic

Foto simbol: observatornews.ro/

O fostă angajată de la azilul din Afumați, județul Ilfov, a povestit pentru Digi24 „ororile pe care le-a văzut” acolo și „chinul prin care treceau bătrânii în fiecare zi”. Femeia spune că a plecat pentru că nu a putut rezista să vadă situația vârstnicilor din azil și că a primit amenințări după ce și-a dat demisia, motiv pentru care i-a fost teamă să meargă la poliție.

Femeia spune că a încercat să-i ajute pe bătrâni cu tot ce a putut, însă nu a mai rezistat să-i vadă în asemenea condiții și a demisionat.

„Eu nu am putut să rezist acolo, adică sincer chiar aș fi vrut să schimb ceva pentru acei bătrâni. Chiar mă atașasem foarte mult de acei bătrâni și chiar aș fi vrut să schimb ceva pentru ei. Le duceam de acasă îmbrăcăminte, prosoape, mâncare fructe, le împărțeam la toți. Dar mi-a fost frică să mă duc la poliție sau să spun cuiva pentru că soția patronului de acolo este polițistă”, spune fosta angajată.

Ea afirmă că bătrânii erau înfometați și puși să muncească.

„Când am văzut cum este situația acolo am renunțat. Oamenii de acolo nu erau tratați exact cum trebuie. Mulți dintre ei erau plini de escare, de bubițe fel și fel și stau legați la pat. Mâncarea lăsa de dorit, adică nu era chiar ce trebuie. Mulți adormeau seara nemâncați. Niște condiții groaznice”, dezvăluie femeia pentru Digi24.

Fosta asistentă de la căminul de bătrâni din Afumați spune că a fost amenințată să nu spună nimănui despre condițiile în care trăiau bătrânii. Aricolul integral – AICI.

Deocamdată, reprezentanții instituției nu au comentat declarațiile fostei angajate.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ţinerea acestora în stare de aservire faţă de membrii grupurilor infracţionale organizate, în vederea obţinerii de către liderii grupărilor şi de către ceilalţi membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

8 Comentarii

 1. Am auzit o vorbă,. de la unii de prin westul sălbatic islamizat,. care zicea cum că ”românca nici de prostituție nu e bună”,. Păi in aceste cazuri se demonstrează, vizibil. plus grija și atitudinea aparținătorului, care de fapt UITĂ de obligațiile asumate, nu doar prin plata unei sume..Aici e de desființat instituția, de pus la pârnaie câțiva,.. mai toți,. și de amendat aparținătorii.. clar,..

 2. poporul roman este las, nimeni nu cracneste!
  Atunci sa va duceti parintii la Pandele-SRL si sa va tineti gura!

 3. Este ceva ce cu greu se poate imagina.
  Sintem totusi in 2023 !
  Hitler a infiintat Auschwitz-ul, prezentat de altfel presei vremii, ca un loc in care sa traiasca bine mersi cei pe care o sa-i adaposteasca acolo !
  Ce-a iesit, este cunoscut.
  Dar sa permiti la tine in Statul Roman asemenea lagare de exterminare, in 2023, este de noaptea mintii.
  Ca sa nu mai vorbim ca, pe de o parte, acuma nu este stare de razboi, iar pe de alta parte, exterminatorii primeau cite 4.000 – 7.000 lei, pentru a umili, a bate, a infometa, poate pina la moarte,niste biete suflete neajutorate !
  Nu mi-e rusine nici cu apartinatorii bietilor batrini. Cum sa dai atita banet si sa nu te intereseze ce servicii iti presteaza pentru plata facuta !
  Sintem rusinea nu numai a Europei ci a lumii intregi.
  Justitia trebuie sa-si faca datoria fara pic de mila.
  Aici nu e loc de circumstante atenuante.
  Sper ca procurorii sa aduca in fata justitiei pe toti aceia care aveau atributii de control si nu si-au facut datoria sau s-au solidarizat cu infractorii exterminatori !

 4. Trebuia ca pană acum soții pandele să fie în urne!…nu de votare ci de cenușă!…

 5. Doamna se face complice la abuzuri prin faptul ca nu a alertat autoritatile asa cum complici sunt si toti cei care stiau si au tacut (cica pana si vecinii azilelor stiau). Dazgustator.

 6. NU vor pati chiar NIMIC, Cocalarii …
  Legea NU prevede PEDEPSE Potrivite TICALOSIILOR de Neimaginat.

  Ashtia ar trebui TOTI impuscati.
  Si inainte sa spuna pe TOTI Grangurii care i-au acoperit.

 7. Bey, Ditai SCURS-Prelins,

  Tu nu realizezi ca esti INFECTAT de Ura Puroinda ?
  Cat de mult ne-ai uraa (Ca Naroduu’ :), da’ tu nu te saturi de Mirosul PESTILENTIAL al URII care musteste din tine … 🙂

 8. Pai unde sa reclame acea ingrijitoare? Asociatul sau administratorul lagarului era fost politist!!! Unde sa reclame? La prietenii banditului politist? Ceausescu avea politica de rotatie a politistilor, special sa nu se imprieteneasca cu infractorii locali, sa nu se organizeze in grupari criminale. Dar descentralizarea politiei incepputa cred de nenorocitii de taranisti, vedeti ce a creat. Clanuri locale mafioto-bugetare.Politia locala e mana in mana cu banditii, altfel nu pot exista banditii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.