Arde Măsură drastică luată de Finlanda la granița cu Rusia

Finlanda îşi va închide întreaga frontieră cu Rusia, cu excepţia traficului de mărfuri, în încercarea de a opri fluxul de solicitanţi de azil care vin către ţara nord-europeană, a anunţat marţi premierul finlandez Petteri Orpo, transmit AFP şi Reuters.

Orpo a acuzat Moscova că orchestrează o criză cauzată de migranţi.

Închiderea ultimului punct de trecere a frontierei, situat în nordul ţării, se va produce în noaptea de miercuri spre joi şi va fi în vigoare până la 13 decembrie, a precizat ministrul de interne finlandez Mari Rantanen, într-o conferinţă de presă.

Săptămâna trecută, Finlanda a închis toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia, cu excepţia celui mai nordic. Acum însă şi acesta va fi închis pentru persoane, fiind permis doar traficul de mărfuri.

Aproximativ 900 de solicitanţi de azil din ţări precum Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria şi Yemen au intrat în Finlanda din Rusia în luna noiembrie, comparativ cu sub 30 în luna anterioară, potrivit poliţiei de frontieră finlandeze.

Guvernul de la Helsinki a acuzat Rusia că le permite migranţilor fără documente să traverseze frontiera comună, considerând că Moscova recurge astfel la un atac hibrid după ce Finlanda a aderat la NATO în aprilie acest an.

Armata finlandeză a anunţat săptămâna trecută că va ajuta poliţia de frontieră să ridice bariere temporare pe anumite porţiuni ale graniţei cu Rusia pentru a stopa migranţii ilegali care încearcă să intre în Finlanda în special prin zone împădurite. Tot săptămâna trecută, Agenţia europeană pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă (FRONTEX) a convenit cu Finlanda să desfăşoare zeci de poliţişti de frontieră de-ai săi şi echipament la graniţa cu Rusia.

Finlanda şi Rusia au o frontieră terestră comună cu o lungime de 1.340 de kilometri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. CE S-A INTAMPLAT DUPA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL…? stai sa-mi amintesc…rusia i-a ocupat, parca? apoi i-a lasat liberi cu conditia de a ramane neutra …? iar acum finlanda s-a cerut in nato…? nashpa…

 2. Gaze mai primesc schiorii de la rushi, sau importa tot lichefiat de la marele licurici?
  „Iarna nu-i ca vara”, spunea basmul.

 3. Ai uitat cum castigat URSS lupta cu Hiler: fara suportul economic al USA, se vorbea germana in Mocova azi.

 4. Finlandia face exact ce-si doreste Putin, separarea celor doua lumi incompatibile. Putinescu a aflat ce prostie facea, alimentandu-si dusmanii cu petrol si gaze ieftine. Acum vande in Asia mai mult si mai bine.

 5. hahaah… „Refugees Welcome” mofos… va mai aduceti aminte? daca Italia, Franta, Spania, Bulgaria, etc sunt invadate de migranti, voi de ce nu ati fi? rusii ar trebui sa le puna la dispozitie barci sa intre migrantii peste ei… ori prin Baltica ori peste lacurile de pe granita. Si finlandezii au devenit niste ipocriti.

 6. „fara suportul economic al USA, se vorbea germana in Mocova azi”

  Vorbesti pe nas, nemtii si Antonescu au luat o bataie crunta la Cotul Donului. Apoi rusii au scurtat razboiul cu 6 luni prin inteleapta hotarare a regelui Mihai. Si azi sunt ofticati americanii ca rusii au ajuns primii la Berlin !

 7. Mulți dintre migranții ăștia sunt cu grade și trec în Finlanda cu misiune. Mă întreb de ce nu rămân în Rusia unde se trăiește foarte bine din câte spune Putin.

 8. @ Palpatine II : Bai Lae , statistic , numai 14% a insemnat efortul economic american pentru ajutorarea URSS in total cheltuieli de razboi ale URSS ! Si stii ce , americanii s-au ajutat pe ei ! Ca sa te parafrazez , daca Germania invingea URSS , nu la Moscova se vorbea Germana , ci pe Broadway se batea pas de gasca !

 9. Si acum Finlanda nu mai ajuta emigranti? Nu mai vrea sa primeasca emigranti pe teritoriul ei? Bazaconia aia ca Rusia face si drege este nutret pentru prosti. Finlandezii ar face bine sa deschida granitele si sa isi manifeste spiritul pacifist si primitor, cel al respectarii drepturilor omului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.