Măsură istorică privind marijuana

În SUA, marijuana va fi inclusă în aceeași categorie de risc cu steroizii şi paracetamolul. Dar această reclasificare nu înseamnă că va fi legalizat consumul. Ci doar că vor fi mai puţine persoane arestate, potrivit  tvrinfo.ro.

Astfel, canabisul este considerat la fel de periculos ca paracetamolul și i se recunoaşte în fapt utilizarea în scopuri medicale.

Presa consideră că este o măsură istorică, dar care nu va conduce automat şi la o legalizare a consumului de marijuana.

În Statele Unite, drogurile sunt clasificate în cinci categorii.

Marijuana era în prima şi, totodată, cea mai strictă categorie. Tot aici se regăsesc heroina, LSD şi ecstasy, care induc rapid dependenţa.

Departamentul american de justiție a cerut, la începutul acestei luni, ca marijuana să fie introdusă în cea de-a treia categorie, din care fac parte substanţe cu risc de dependenţă slabă sau moderată.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. plantele trebuie lasate la liber: vindeca afectiuni grave. s a ta n e le nu vor ca oamenii sa fie sanatosi si fericiti. ei trebuie inregimentati la „medici” menbgele, „tratati” cu otrava si ucisi cu cinism in spitale si in afara lor. si din nou am sa dau clipul cu bob marley despre „herb”…pe care il veti cenzura, ca de obicei! hai sa traiti bineee, mhaiii, haaai. bhaaai!

 2. Politica asta de a lasa la liber totul a facut ca in SUA sa moara anual peste o suta de mii de oameni din cauza drogurilor.

  Toti drogalaii spuneau ca legalizarea canabisului va duce la reducerea consumului de droguri periculoase. A fost o minciuna. Acum in SUA sunt orase pline de drogalai care merg ca zombii pe strada. Si nu exagerez. In San Francisco nu poti sa mergi nicaieri fara sa dai de drogati intinsi pe strada printre gunoaie si seringi.

  Drogurile nu sunt bune. Avem deja probleme cu alcoolicii. Ultimul lucru de care avem nevoie e si de drogalai cu creierii afumati de canabis.

 3. plantele nu sunt droguri postacule. mai informeaza-te. plantele nu dau dependenta si nu au efecte adverse, precum infustria pharma si otravurile care intra in tara de le spuneti „droguri” – chimicale si substante sintetizate in laborator. amesteci lucrurile rau. pentru asta iti iei solda? noroc ca oamenii folosesc translator unde nu inteleg si cauta informatiile unde au ocazia. s-au dus vremurile informarii bolsevice de tip: noi detinem adevarul, toashi! baga studiu ca iti iei banii degeaba!

 4. „@marin spune:
  18 MAI 2024 LA 12:16
  Politica asta de a lasa la liber totul a facut ca in SUA sa moara anual peste o suta de mii de oameni din cauza drogurilor.
  …”

  = o suta de mii de oameni MORTI, a caror potentiale pensii vor fi retribuite in sus -> proprietarilor CAPITALISTI ai caselor de pesnii care au incasat de amartii morti ! 🙂

 5. Te-a jignit ceva? A spus cineva ceva nepoliticos despre tine? Ce e cu reactia asta?

  Produsele big pharma care dau dependenta sunt bazate pe opiu care e obtinut din maci. Tutunul e facut din frunze uscate de nicotiana. Deci nu mai repeta porcaria ca plantele nu pot face rau.

  Se vede ca esti un consumator de canabis pentru ca suferi de paranoie severa si incepi sa vorbesti aiurea despre bolsevici si alte baliverne care n-au nicio legatura cu subiectul discutiei.

 6. Ar fi culmea sa interzicem prunii care ne fac prune …din care in Ardeal se face … tsuica de pruna ❤️❤️❤️ !

  (fa diferenta dintre GENERAL si PARTICULAR … nu crede ca daca HITLER a fost suveranist …toti suveranistii Nu vor binele natiunilor lor !)

  SHALOM !

 7. NU GLUMESC !
  Ca real prophet va spun slab-codat:

  Viitorul PRESEDINTE al ROMANIEI inca nu a intrat in PSD !

  „NINGE PE FED!” 🙁

 8. nu am incercat niciodata cananis/marijuanna, am citit despre aceste plante. ador interviul cu Bob Marley. l-am vazut in urma c multi ani si atunci am inceput sa citesc despre plante. frunzele de coca, la fel, sunt vindecatoare. opiul este deja altceva. acela este halucinogen si este in alta categorie! de asta ma supar: amestecati plantele cu drogurile – opiul se extrage din mac, da? deci, suporta un proces transformare! pe cand plantele nu. ele pot fi consumate ca ceai, sau fumate, inhalate etc.daca se vor legifera voi incerca din curiozitate. o prietena mi-a spus ca a fumat la mare si a simtit ca i cum ar fi baut alcool usor. o ameteala placuta, stare de bine si euforie usoara. am citit foarte mult: VINDECA BOLI GRAVE! VORBESC DEPSRE PLANTE NU DESPRE DROGURI! NU DESPRE OPIU!FRUZELE DE COCA NU INSEAMNA COCAINA, DA? ma suprara cand se amesteca lucrurile pentru ca unii sau altii sa profite si sa manipuleze persoane care nu citesc, nu vor sa afle mai mult! imi pare rau pentru modul in care scriu…ma enervez foarte rau! vreau libertatea de a alege, atat timp cat nu fac rau cuiva si nu este impotriva legii! imi cer iertare.

 9. Opiumul e un medicament cunoscut si apreciat din antichitate !
  Folosit cu mmasura ca anestezic pana in timpurile moderne imediat inainte RAZBOIULUI OPIUMULUI cands chinezi au fost obligati de crestinii europeni sa-l consume PENTRU PURUL PROFIT al colonizatorilor !

  🙂

  (cu ce crezi ca-si calmau durerile de dinti sau de cancer oamenii antici daca nu cu „ceai de mac” 🙂 ?)

 10. si cocaina si heroina in egala masura. stiu toate astea:) sunt inca rclamele acele vechi – old school in sua libera si salbatica – in care se aratau beneficiile cocainei! cautati-le sunt peste tot…Cotidianul ma cenzureaza in privinta link-urilor. ordin pe unitate : cenzura.
  Vintage ads for when cocaine and heroin were legal, 1880-1920
  eurythroxylum coca (din frunze de coca, iar dropsurile din praf – prin tehnologie si purificare, pentru cei care fac abuz, devine dependenta). eu vorbesc despre plante. canabisul nu amelioreaza dar trateaa inclusiv boli prionice. pentru batrani inseamna o reglare fantastica a sanatatii. ameliorarea durerilor specifice bolilor cronice…plantele inseamna LEAC. inseamna sanatate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.