Măsuri preventive prelungite pentru administratorii Fermei Dacilor

Administratorii complexului turistic Ferma Dacilor, cercetaţi pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, vor rămâne în arest preventiv şi, respectiv, în arest la domiciliu pe o perioadă de încă 30 de zile, a decis, luni, Judecătoria Ploieşti.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Ploieşti a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova de prelungire a măsurilor preventive dispuse anterior faţă de patronul complexului Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, şi faţă de alte două persoane implicate în administrarea unităţii, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie.

Astfel, Cornel Dinicu va rămâne în arest preventiv, iar ceilalţi doi rămân în arest la domiciliu.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, spun anchetatorii.

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric'”, preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Conform sursei citate, societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea ‘pompă de apă’ având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

Opt persoane, cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate în urma incendiului care a izbucnit la Ferma Dacilor a doua zi de Crăciun.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

 1. Sarlatanul de patron incearca sa scape aruncand gogoasa mainii criminale.
  Uitati-va ma si la alte case arzand de la lumanare sau de la hornul spart sau necuratat si veti vedea ca ard la fel ca si sandramaua lui, fara sa mai fie nicio mana cremenala.
  Numai la el a fost mana cremenala. Toti e vinoveti, doar el nu-i!
  Acestui escroc nu i-a functionat nimic: nici sigurante, nici detectoare, nici butoane de alarma, nici camere …..nimic, nimic.
  Nici macar un paznic de noapte nu avea, sau o amarata la receptie. Acum il cauta pe unul care cica s-ar fi cazat singur de capul lui in noaptea aceea, fara ca ei sa stie cine era si cu ce treaba venise acolo si tot asa a si plecat. Asa ceva n-am mai auzit: cazare cu autoservire.
  Tot asa ai si incendiu cu autoservire……[Rumburak]

 2. Il ancheteaza de numa numa.I-a luat spaga si l-a pus pe liber. Clasica procedura a mafiei, a se citi Justitia romana in slujba infractorilor. Sa tot omori la romanika ptr ca te salveaza justitia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.