Măsuri speciale luate de SRI în cazul refugiaților

Preşedintele comisiei pentru controlul SRI, Ioan Chirteş, a declarat că SRI va face interviuri de securitate în cazul cetăţenilor români cu dublă cetăţenie care vin din Fâşia Gaza pentru a evita riscul intrării în țară a unor elemente teroriste.

Ioan Chirteș a făcut declarația într-un interviu televizat, după ce, astăzi, conducerea SRI a fost audiată la comisia de control a activităţii SRI.

”Am discutat despre cetăţenii de origine română blocaţi în Fâşia Gaza şi în mod firesc am întrebat despre modalitatea în care vor ei să fie repatriaţi. Este vorba de cei cu cetăţenie dublă, română şi palestiniană şi din explicaţiile care ne-au fost oferite, există procedural acele interviuri de securitate care se fac prima dată la ieşirea din Fâşia Gaza, de către Egipt, după care se vor face şi la venirea în ţară”, a declarat Chirteș.

În contextul conflictului din Orientul Mijlociu, SRI a comunicat că până în prezent, nu există informaţii care să reflecte prezenţa unor riscuri directe şi imediate la adresa securităţii naţionale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Stainmetz,astia della Trusturile Media,infiltrati prin Guvern si alte institutii unde,folosesc si fura fonduri destinate persoanelor competente cu merite si romanilor si iau decizii care deseori sant mortale sau devastatoare pentru Romania si romani, SRI nu.i controleaza si inlatura?Romania ramane Fara Romani ,plin de pacanele ,mancare cu chimicale,saracie,specula,resurse furate,criminalitate,sclavie.ALOOO SRI,VOI CU CINE SANTETI,TARA ASTA E DIN CE IN CE MAI DEGRADATA SI SUBJUGATA,PARCA ERATI UN SERVICIU DE INTELIGENTA CU PRETENTII MONDIALE SAU ERA ASA NUMAI CA SA VA DEA IMPORTANTA SA VA UMLFLATI IN PENE SI SA STATI DREPT CAND PRIMITI ,,SUGESTII,,,RECOMANDARI,,,, UPS,ORDINE,, RUSINE???

  2. In baza unui interviu pot stabili dacă sunt teroriști …..mama omida este chiar invidioasă pe un astfel de har…far dacă SRI a declarat sub titulatura de SRI …credem că dacă nu crezi își mănâncă unghiile Gâdea

  3. Matale esti a lu’ SIE sau a lu’ Mossad? Cam asta creca va fi „interviu'”. Ca altfel nu vad ce om intreg la caputz ar vrea sa traiasca in puscaria aia de Gaza fara OZ/U.

  4. ii supuneți testului cu detectorul de minciuni sau ii puneți sa jure cu mana pe Biblie?..

  5. Toate elementele de teroristi evvrei infiltrati in SRI scoase afara. Astia lucreaza pentru izraiel impotriva Romaniei.

  6. La naiba, măsuri? Dormiți liniștiți, securitatea țării funcționează pas cu pas un pas înainte dar stopat și 5 înapoi, asta e regulamentul. Romania e țara tuturor posibilităților și nu America.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.