Măsurile fiscale. Te cocoșează și cu taxe, îți crește și cheltuielile cu salariile

Pachetul acesta de măsuri este mult mai toxic decât poate cineva să își imagineze pentru că, de fapt, te cocoșează de două ori dacă ești companie: unu te cocoșează cu taxe, doi te cocoșează că îți crește cheltuielile cu salariile, a spus Dan Vîlceanu, la un post Tv.

Fostul ministru al Finanțelor a criticat  pachetul de măsuri fiscale, afirmând totodată că puterea de cumpărare este erodată și  că nici creștere economică nu avem.

„Domnul Ciolacu se laudă cu ce nu face. Nu s-a lăudat cu ce face, ci cu ce nu face. Vine și ne spune așa: am venit să vă spun că nu vom crește TVA-ul, că nu va fi austeritate. El vine să ne spună și să fim fericiți că nu face. Am ajuns în România să auzim un politician care vine și își face propagandă și ar trebui să îl iubim că nu face, nu că face ceva bun, ci că nu face. Dincolo de asta, pachetul acesta de măsuri este mult mai toxic decât poate cineva să își imagineze pentru că de fapt te cocoșează de două ori dacă ești companie: unu te cocoșează cu taxe, doi te cocoșează că îți crește cheltuielile cu salariile.

”Creșterea salariului minim într-o companie nu înseamnă că vei crește doar pe cei care au salariul minim la tine în companie. Le vei crește la toți salariile. Odată ce crești la cel care are salariul minim, el se apropie de un alt salariat al tău care este mai bun și care avea puțin salariul mai mare.

Trebuie să îl crești și lui și tot așa în cascadă. Vei avea cheltuieli mai mari cu salariile, vei avea taxe mai mari. Venituri în schimb nu vei obține. Puterea de cumpărare este erodată și observăm că nici creștere economică nu avem. Practic, în momentul de față se va gripa economia fantastic. Gândiți-vă ce va însemna acel 1% pe cifra de afaceri și cu cât ai un lanț de aprovizionare mai lung cu atât vei avea 1% la fiecare companie până când ajunge produsul la cumpărătorul final. Să nu credeți că băncile vor plăti ele”, a spus Vîlceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. practic, singurul efect notabil in companii va fi reducerea castigurilor patronilor sau actionarilor! au de unde scadea, no problema

 2. de unde stii matalik, „Dan”? capitan de plai in nici un caz nu esti. sunt inca mici intreprinzatori in Romania, CARE SE CHINUIESC SA SUPRAVIETUIASCA! au ales sa ramana aici si sa plateasca taxe. nu isi „externalizeaza” furaciunea in paradisuri fiscale. pentru astia n-aveti ochi…oare de ce…Dan?

 3. o Tara care mareste taxele cetatenilor, este o tara condusa de tradatori si criminali. taxele pe proprietate NU trebuie sa existe. orice venit trebuie impozitat o singura data! daca avem deja taxe pe proprietate si taxe de drum, atunci NU trebuie sa existe parcare cu plata. Romania condusa de tradatori, pune biruri inaaceptabile pe omul de rand. EI NU PEDEPSESC CORPORATIILE PENTRU EXTERNALIZAREA FURACIUNILOR. NE PEDEPSESC PE NOI! orice afacere poate supravietui la nivel micro fara angajati. ASTA INSEAMNA SUVERANITATE SI INDEPENDENTA. din putinul lor platesc taxe. de ce s-a ingreunat sistemul de declarare si plata? PENTRU CA STATUL DISTRUGE PATURA DE MIJLOC, ADICA INDEPENDENTA OAMENILOR! SUVERANITATEA LOR! ESTE O CAPUSHARE A OMULUI CARE GANDESTE SI MUNCESTE. numai distrugand patura de mijloc si aducand populatia la saracire crancena, poti declansa haosul, care-l va face pe om sa accepte inrobirea: lagarul difgital si creditul social pe puncte in sistem mao chinezesc. CAND VA TREZITI, MAH?

 4. Alt prostalau leberal,pe post de dizident , ca e suparat,ca e scos de la cascaval

 5. E plină țara de limuzine de peste 100000 de euro și taxe patronașii nu vor să plătească.
  Dacă nu ar fi un salariu minim stabilit de guvern patronașii ar da și acum 1000 de lei salariu, că n-au sărmanii.
  Apoi, companii mari merg pe pierdere de ani și ani,au cifră de afaceri frumușică,au salariați,nu dau faliment, și totuși cum?
  Așa mare dramă pentru unul la sută, că nu-i mai poți dosi,de asta

 6. trompeta asta a evazionistilor plange ca va mari salariul minim si apoi trebuie sa le creasca si celorlalti care iau cateva frimituri in plus. de ce nu spune ca in realitate 70% din cei cu salariul minim mai primesc si pe langa adica la gri? de ce nu spune co o firma care isi plateste corect si cu salarii decente angajatii, acestia castiga in mana mai putin decat castiga unul ca salariul minim si restul pe langa? ca sa nu mai zic ca platesc taxe mai mari de care beneficiaza in final toti!

 7. numai bugetari pe aici…wow. securici postaci si sugaci la buget. sau pensionati de lux? nenea care lipeste talpi pantofilor, este persoana fizica autorizata. il stiu de peste 26 de ani. a imbatranit, dar tot munceste, desi ar putea sa stea acasa la pensie. nu are angajati, munceste singur intr-un mic atelier la un parter de bloc. daca ar avea angajati, contabilul ar costa mai mult si nu ar putea sa plateasca salariul. ar insemna sa mareasca pretul si atunci nu ar mai avea clienti. asta estre „decat” un exemplu pentru postacii si latraii care nu mai au legatura cu oamenii de rand. cand v-ati nascut mah baaietzi, prin anii 2000..?

 8. Cine nu a platit pana acum nu o sa plateasca nici de acum incolo!smecheria este salariile uriase,sporuri uriase,masini la scara cu sofer si secretare,si multi,foarte multi!mergeti cu metroul domnilor politicieni sa simtiti pulsul natiunii!aveti curaj!?!ca doar aveti banide naveta zilnica cu helicopterul!!!

 9. De unde o tunat și v-o adunat mah(exceptându-l pe marin)?… Doamne, mare-i grădina Ta și multi(…) or sărit gardul…

 10. parca mamica ta este marea afacerista de pe Valea Jiului sau de la mine, va scade profitul acum cand se spune ca se va investi la mine? Calm Vilceanu, ne-ai crezut nestiutori, poate suntem, dar nu te mai credem ca doar esti in barca lui Catu si chitai ca unul care nu mai ajunge la cascaval, vorba Danutei…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.