Mbappe devine doar spectator

Kylian Mbappe, căpitanul naţionalei de fotbal a Franţei, care a suferit o fractură nazală în timpul meciului de luni cu Austria (1-0), de la EURO 2024, nu va juca vineri în următoarea partidă din faza grupelor, împotriva Olandei, scrie marţi L’Equipe.

Federaţia franceză de fotbal (FFF) a anunţat anterior că Mbappe nu va fi operat în perioada imediat următoare şi va evolua cu o mască pe faţă la revenirea sa în competiţie.

Potrivit L’Equipe, stafful tehnic al naţionalei Franţei a decis ca Mbappe să nu fie folosit în întâlnirea cu Olanda. Această decizie a fost luată având în vedere intensitatea traumatismului, termenul necesar pentru fabricarea unei măşti şi perioada de care jucătorul va avea nevoie pentru a se obişnui cu ea.

Se pune întrebarea dacă Mbappe va putea juca în meciul cu Polonia, ultimul din faza grupelor, pe 25 iunie, la Dortmund. Dacă „les Bleus” vor obţine deja calificarea înaintea acestei partide, este posibil ca stafful tehnic să fie tentat să-l menajeze pe atacant.

„Mbappe a suferit o fractură la nas”, a confirmat FFF în noaptea de luni spre marţi. „Kylian Mbappe a revenit în cantonamentul echipei Franţei şi va urma un tratament în zilele următoare, fără a fi supus imediat unei intervenţii chirurgicale. Se va realiza o mască în aşa fel încât să-i permită numărului 10 al echipei Franţei să ia în considerare reluarea competiţiei după o perioadă dedicată tratamentului”, a precizat FFF într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.