SUA, mecanism de comunicare cu Hamas. Există şi îl folosesc

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, John Kirby, a dat asigurări miercuri că guvernul Statelor Unite are un mecanism de comunicare cu organizaţia islamistă palestiniană Hamas şi îl foloseşte în scopul de a obţine eliberarea ostaticilor americani, transmite EFE.

„Avem o modalitate de a comunica cu Hamas, o folosim”, a spus Kirby într-o conferinţă de presă, clarificând că nu este o „comunicare directă” cu Hamas, ci mai degrabă prin „aliaţi” care au ajutat Washingtonul.

El a explicat că această comunicare cu gruparea islamistă are ca scop realizarea eliberării ostaticilor cu naţionalitate americană pe care Hamas îi ţine captivi şi a insistat că Washingtonul are idee câţi sunt, dar a adăugat că nu oferă mai multe detalii pentru a le proteja intimitatea.

De asemenea, Kirby a reiterat că Statele Unite susţin aşa-numitele „pauze umanitare” în ofensiva israeliană din Gaza pentru a atinge obiective specifice, precum eliberarea americanilor şi a altor ostatici.

Cu toate acestea, el a insistat şi asupra opoziţiei sale faţă de o încetare a focului, o poziţie la care unii democraţi din Congres încep să adere, în contextul în care numărul morţilor civili continuă să crească în Fâşia Gaza.

„În mod normal, accepţi o încetare a focului când crezi că eşti aproape de sfârşit şi este timpul să negociezi”, a spus Kirby, care a susţinut că acest scenariu ar „beneficia”, „legitima” şi ar reprezenta „o victorie propagandistică” pentru Hamas.

În plus, el a apreciat că o încetare a focului ar putea lăsa impresia că Hamas „are tot dreptul să rămână la putere, şi nu este deloc aşa”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Problema de fond ramane. Pana nu se rezolva definitiv, transant, corect, problema teritoriilor palestiniene vs.Israel, conflictele raman. Cum Hamas, respectiv Israel sunt extrem de rigizi, care pe care, va fi foarte greu, aproape imposibil. Te intrebi care mai este rolul ONU ?! Cum acest organism este intens ,,populat” de evrei….sanse minime ! Deocamdata papa foarte multe resurse si….atat.

 2. Domnu` Kirby poti sa comunici si cu mine, daca-mi sufli in facalet. Hai ca se poate!

 3. Kirby se face că nu știe că Hamasu’ e moșit de CIA și le-a scăpat din mână așa cum le-a scăoat întregul Orient.E penibil să vezi cât de prost s-au descurcat americanii de la ww2 până-ncoace peste tot pe unde au fost, aproape mai penibil decât biden, deși e greu de crezut.Și tot o dau cu elitele și cât de dăștepte e ele și ce mare lucru face etc etc etc.Mai nou, o dau cu publicitatea pentru înrolare printre zeți dar nu prea au succesuri la wokeșeii cei cu multe gendere iar scopiții și lezbienele nu se înghesuie;nimeni nu mai dă doi cenți găuriți pe palavrele propagandei.Între Murika și abis mai să un război dar tembelii statului „pro fund” nu par conștienți de asta, la fel ca elita de bani mulți și degeaba care pare să-și dorească un sfârșit grandios.Lumea fierbe iar ei vorbesc discuții, cu fundul pe-o mină.Încă au impresia c-o să-i păzească zidul lor de hârtii.

 4. Desigur ca exista si ei il folosesc. Il folosesc de dinainte de 7/10. Trebuia pregatit totul in amanunt…

 5. Fiti siguri ca din plictiseala am sa-l mai pun odata POTUS pe TRUMP ! Nimeni su se poate pune cu …geniile ….plicitiste ! 😐
  lumea e atat de usor , simplu si energic-eficient de condus de cineva care-i vede … defectele ! 🙁 Numele meu e LEGION ! 🙁
  SHALOM !
  [Ce vine e NASOL insa ca orice rau ISTORIC … v-a trece , desi plangacios ! 😒]

  PS: Cand o sa va cada … fisa ? 😀 😀 😀 😀 😀

 6. „[Nu cerceta aceste legi ca esti NEBUN de le-ntelegi !]”

  orice geniu e un „nebun celor care nu-l pot intelege decat cu …. „mintea de pe urma”
  azi se vede ca ce-i subtil discret prophetit in 20 septembrie …e
  STRANIU-PUNCTUAL exact cum le-ai „potrivit” 🙁 !

  Pot sa-mi permit o intrebare „discreta” ?

  -Cum Dr Q-ul ti-a venti din neant ideia …de-a face atent la POGROAME daca nu era pe nicaieri propagandizata atunci pre-factual ?

  Ceva mi-e straniu … „singuratate” geniului ?
  _______
  ce vor face cand si cum…chinezii despre care la fel se spune ca … NU VOR AVEA TUPEUL !
  desi …”investitorii galbeni” si „4 februarie” in fata straniului tau geniu 🙂 [ 😉 ]
  post-„minte-de-pe-urma” nimic nu pare …incognoscibil !

  😐 … „nebunule” -> (Taci dreaku, ca sperii … greierii!😎🤐🤔)

 7. DOHA … QUATAR … Rand Corporation (cu cel maimmare sediu extern in … QUATAR, nu departe de locuinta sefilor HAMAS 🙁 🙁 🙁 )

  Byby trebuie extirpat (=PARNAIE) ! E deja prea TOXIC ! :

 8. „cineva” stie prea multe prea subtile, pe campia fitzuicii :

  😐 DOHA … RAND Corpo. … vilele sefilor HAMAS ! 😀 -> 😉
  (doar cei ne-prosti pot „face pe prostiii” ! Prostii nu se prefac ! 😛 )

 9. Ca „toate-s” in Qatar … inclusiv HAMAS si cel mai mare centru (in DOHA) al
  RAND Corporationa ar trebui sa dea de gandit catorva 😉
  Va sigur ca daca scotociti 😉 … dati de informatii …COMPROMITATOARE ! 🤣🤣🤣
  SI ! Va asigur ca n.ati vrea sa stiti ce stia RAND Corporation pe thema … „POGROAME pentru … evrei!” 😀
  Eu, new-york-ez, de aceea nu-s sionist 🤦‍♂️ … pentru ca nu e kosher … e doar bussines 🙁 (vorba turkaletelui 🍥Erdogan: „organizatie” CITY-londoneza 🙁 !) !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.