Meciul de retragere al fostului internațional Mihai Roman

Sâmbătă, 7 august 2024, campioana olimpică la canotaj Ancuța Bodnar, câțiva foști mari fotbaliști români și peste 800 de spectatori au fost pe noul stadion din Putna pentru a-l aplauda pe Mihai Roman la meciul său de retragere.

La vârsta de 38 de ani, Roman I a jucat ultimul său meci oficial pe 20 mai 2023. Roman I a fost căpitanul echipei FC Botoșani în partida de primă ligă câștigată pe teren propriu cu CS Mioveni cu scorul de 5-1. Mihai Roman și-a început cariera la Metalul Putna, după care a jucat la Bucovina Rădăuți și Cetatea Suceava înainte de a ajunge la echipe ca Rapid București, FCSB și FC Botoșani. Mihai, care a jucat și pentru Națională, a atins un moment important al carierei sale atunci cînd a fost transferat la FC Toulouse, însă, după câteva evoluții apreciate de conducerea echipei franceze, o accidentare teribilă l-a scos din circuit pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pe un soare puternic, în aplauzele întregului stadion și printr-un tunel format de copii de la Academia de Fotbal ”Mihai Roman” și-a făcut apariția Roman I. Vădit emoționat, Mihai Roman a adresat câteva cuvinte de mulțumire, iar primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, i-a conferit titlul de cetățean de onoare al localității.

Din partea președintelui Asociației Județene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton, Roman I a primit un tablou uriaș cu câteva fotografii din meciurile pe care acesta le-a disputat, dar și prima sa legitimație de fotbalist de la Putna.


Din partea președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, Ciprian Anton i-a oferit lui Mihai Roman un tricou cu autografele jucătorilor români care tocmai au învins Kosovo cu 3-0. Autografele au fost date înainte ca aceștia să plece la Priștina.

La momentul întîlnirii celor două echipe la mijlocul terenului, Mihai și prietenii săi și România All Time, Roman I a venit însoțit de cele patru fete ale sale.

Lovitura de începere a partidei a fost dată de canotoarea Ancuța Bodnar, medaliată cu aur și cu argint la Jocurile Olimpice de la Paris, care și-a prezentat medaliile și l-a felicitat pe Mihai Roman pentru reușitele sale în plan sportiv. Campioana olimpică a fost asaltată de copii, și nu numai, pentru a face fotografii și a acorda autografe. Inclusiv starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, Nectarie Clinci, care a binecuvântat stadionul și pe cei prezenți, a ținut să se fotografieze alături de campioana olimpică. Ancuța Bodnar este originară din comuna suceveană Vatra Moldoviței.

Printre fotbaliștii care au ținut să fie alături de Mihai Roman la meciul său de retragere s-au numărat foști componenți ai Generației de Aur, dar și alți foști fotbaliști apreciați, printre care Florin Prunea, Jean Vlădoiu, Dani Coman, Liviu Ciobotariu, Cătălin Munteanu, Raul Rusescu, Dorin Goian, Daniel Bălan, Dragoș Grigore, Cristi Bălgrădean și Tibor Selymeș.

Partida a fost arbitrată la centru de suceveanul Sebastian Gheorghe, arbitru internațional de tușă.

Noul stadion din Putna, care se află la aproximativ 1,5 kilometri de mănăstirea unde își doarme somnul de veci Ștefan cel Mare, are gazon natural, instalație de nocturnă și 800 de locuri pe scaune. Investiția în valoare de 3 milioane de euro a fost făcută de Compania Națională de Investiții.

Primăria Putna a pus la dispoziție utilitățile. Echipa Bradul Putna evoluează în Liga a IV-a a județului Suceava. Înainte de festivitatea dedicată lui Mihai Roman au fost premiați foști jucători ai echipei locale, începând cu generația `70, aceștia primind câte o plachetă, iar apoi au fost prezentați jucătorii actualei echipe Bradul.

În premieră a fost cântat imnul echipei, iar cântăreața Alexandra Dan, o localnică, a intonat Imnul României înainte de începerea meciului de retragere a lui Mihai I.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sorin Avram 766 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.