Meciul inaugural pentru Turneul celor Şase Naţiuni

Ediţia 2024 a Turneului celor Şase Naţiuni (Six Nations) la rugby debutează vineri, la Marsilia, cu meciul dintre Franţa şi Irlanda (22:00, ora României), campioana en titre a competiţiei, transmite EFE.

Atât Franţa cât şi Irlanda s-au oprit în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2023, Anglia, locul trei, fiind echipa europeană cu cel mai bun rezultat la competiţia găzduită în Hexagon.

Irlanda va încerca să câştige al doilea său titlu consecutiv, o perfomanţă reuşită ultima oară de Anglia în 2016 şi 2017, dar nu va beneficia de aportul uneia dintre marile sale vedete, Johnny Sexton.

Franţa este lipsită de aportul căpitanului său Antoine Dupont, care a decis să se consacre rugby-ului în VII după Cupa Mondială 2023, cu speranţa că va putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris. ”Cocoşii” vor disputa toate meciurile din Six Nations în afara Parisului.

În duelul de anul trecut, de la Dublin, din etapa a doua a turneului, irlandezii s-au impus cu 32-19, o victorie importantă în marşul către trofeu.

În celelalte două meciuri din prima etapă, prevăzute sâmbătă, Italia va primi vizita Angliei pe Stadionul Olimpic din Roma (16:15), iar Ţara Galilor va primi replica Scoţiei la Cardiff (18:45).

Meciul Anglia – Irlanda este prevăzut în etapa a 4-a, pe 9 martie, iar duelul Franţa – Anglia are loc sâmbătă 16 martie, în ultima etapă.

Programul ediţiei 2024 a Six Nations:
Etapa 1
Vineri 2 februarie: Franţa – Irlanda (Stade Velodrome, Marsilia)
Sâmbătă 3 februarie: Italia – Anglia (Stadionul Olimpic, Roma), Ţara Galilor – Scoţia (Principality Stadium, Cardiff)

Etapa a 2-a
Sâmbătă 10 februarie: Scoţia – Franţa (Murrayfield, Edinburgh), Anglia – Ţara Galilor (Twickenham, Londra)
Duminică 11 februarie: Irlanda – Italia (Aviva STadium, Dublin)

Etapa a 3-a
Sâmbătă 24 februarie: Irlanda – Ţara Galilor (Aviva Stadium, Dublin), Scoţia – Anglia (Murrayfield, Edinburgh)
Duminică 25 februarie: Franţa – Italia (Stade Pierre Mauroy, Lille)

Etapa a 4-a
Sâmbătă 9 martie: Italia – Scoţia (Stadionul Olimpic, Roma), Anglia – Irlanda (Twickenham, Londra)
Duminică 10 martie: Ţara Galilor – Franţa (Principality Stadium, Cardiff)

Etapa a 5-a
Sâmbătă 16 martie: Ţara Galilor – Italia (Principality Stadium, Cardiff), Irlanda – Scoţia (Aviva Stadium, Dublin), Franţa – Anglia (Parc OL, Lyon)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.