Medici reținuți în dosarul de corupție de la „Marius Nasta”

Patru medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti au fost reţinuţi de procurori, sub acuzaţia că primeau bani şi bunuri de la pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale, au declarat surse judiciare.

Alţi patru medici sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar.

O parte dintre aceştia sunt medici rezidenţi anestezişti, au indicat sursele citate.

Miercuri dimineaţa, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, au efectuat patru percheziţii, dintre care două la sediul Institutului „Marius Nasta”, în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

„În cele două cauze s-a reţinut că, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ au primit, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirugicale). În cele două cauze au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, susţin procurorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

12 Comentarii

 1. Si 50000 euro daca le dai salariul/luna tot spaga primesc si cer! E in gena romanilor, 500 de ani de pasalac turcesc!

 2. Ce să facă și ei săracii? Dacă s-a scos bonusul pe decedatul nevaccinat…

 3. Învață doar prostiile de la „bunici” , aia luau mită instituționalizat mai draga , după loviluție li sa acordat medicilor din Romania dreptul la șpagă adevărată , în comunism luau doar cafea și țigări . Dar acuma trebuie întreruptă „tradiția” , pentru că suntem de 16 ani membri UE și oricum ai întoarceți , daca excluzând Bulgaria , medicii din UE trăiesc curat din venituri , în România te condiționează că vechii călăi (care nu-și ascuțeau scula, toporul) să nu te chinuie și să le dai șpagă . Afara cu toate jegurile din sistemul medical . Trebuie puse mesaje pe toți pereții prin spitale cu lozinci care să-i facă conștienți pe „tradiționaliști” , mesaje de genul : IA SPAGA SI HAI LA JILAVA , SUNTEM LA SPITAL NU LA NUNTA SA DAM DARU etc.

 4. ESTE CEL „MAI PERFECT” EXEMPLU ȘI MOTIV PENTRU TĂIEREA SALARIILOR ȘI PENSIILOR SPECIALE” . DAȚI-LE ORICÂT CĂ HIBRIZII BALKANO-DUNĂRENI TOT VOR LUA ȘPAGĂ! (cu toate că un operat -operație de 3 ore- mi-a spus -nu am dat nimic-nici nu mi-au cerut-nici nu luau-ziceau că sunt prea bine plătiți ca să se …)

 5. avem nevoie de DOCTORI nu de „medici” si „specilisti” in crima organizata si „achizitii”.

 6. La unele persoane poti sa le faci salarii uriase si tot iau ciubuc. E boala contagioasa! Doctorii ar trebui sa renunte la orice atentie de valoare, intrucit statul le plateste destul..

 7. baga-i in puscarie….si da-i exemplu
  la fel si pe urmatorii pe care-i prinzi si tot asa pina se potolesc
  le place banul…obtzinut in spitalul construit si dotat de amarasteanul pe care-l ciubucaresc
  in plus nu platesc impozit pe spaga…
  nu va amagitzi…la totzi doctorii li se pare ca li se cuvine…ei se vad egalii colegilor din USA …
  asa gindesc…ce sa le faci..egouri foarte mari…
  se trateaza la racoare

 8. e bine ca nu I omora, doar cereau spaga.Altii prescriu substante cu potential mortal, te „trateaza ” sa ti fie Mai rau ,vezi caz Tesloianu Iasi si altele cum ar Fi Daca vreți sa trăiți , feriti va de dr. DRAGHICI CRISTIAN TEODOR, NEUROLOGIE, si de tratamentele prescrise de acesta care va pot scurta viata.Tatăl meu, cardiac, infarct miocardic in antecedente, a ajuns cu salvarea la upu , simțindu-se extraordinar de rau.Am suspectat un nou infarct.L au trimis la urgente minore neurologie dr. DRAGHICI Teodor Cristian, care i a administrat Dexametazona intravenos,in condițiile în care se știe ( orice search google myocardial infarction dexamethasone) ca aceasta , administrata celor care au avut sau au infarct, poate provoca un nou infarct sau agrava pe cel existent.Tatal meu a precizat ca are în antecedente infarct anul trecut.Cel putin rea intenție, daca nu intenție criminala.Cum mai spunea cineva, răutate pura.Intors acasa, s a simtit slăbit in continuare, din ce in ce mai rau.Dupa o săptămână,Am fost nevoiți sa l ducem la upu militar, ne au primit dupa insistente.Diagnostic: infarct miocardic anteroseptal.Nu s a putut interveni. Dupa 10 zile, externat.Ajuns leguma, stat doar in pat.Multumita intențiilor rele ale medicului urgentist si ale tratamentului aplicat de dr. DRAGHICI CRISTIAN TEODOR,NEUROLOG, cel din poza de pe site .Poate se face si o investigatie la primiri urgente spital universitar , sa se vada cum sunt ajutati oamenii sa moara.Cititi si review urile Google maps ale spitalului.De asemenea,pare ca prescrie Dexametazona si varstnicilor cardiaci si diabetici, la Ponderas, cu potential mortal, dupa cum gasesti pe net reviewuri

 9. Greu de crezut ca managerul ,,vedeta covid” Beatrice M. a aflat odata cu noi . De studiat si declaratia ei de avere ( poate si a sotului ,mamei ,soacrei ) Stiti doar ,metoda Oprisan …

 10. Peste 90% din medici sunt shpagagii. Tine de educatia primita acasa si apoi in inaltele scoli unde s-au format profesional.

 11. !. SHAGAGII Medici, ca SI ỎRICARE Shpagagiu sunt Produsul IMPLACABIL al Sítemului CAPITALISTOtrvit de Mentlitatea PÚA pétre TOATA Apusenia.

  De AIA se va alege PRAFuu’ de Lume, dâc NU ết OPRITA Cumva din Cdeea la Vale, in Prapastia DREACului.intr-un Fel se pot intelege CE in in Mintzile acestor OAMENI.

  NU TOTI sunt STRICATI de DREACuu la Cẩracter.

  Dả, vazand ca, dupa SASE Ani de STUDII Greel, Nesomn, Frustrari Diverse,

  sunt Unii care se BALACESC in Bani FURATI sau din IMPROSTIREA Programata a Bobulatiunii, in Curs de DISTRUGERE odata cu Romania,
  iar EI, Medicii TREBUIE sa traiasca DOAR Decent, in Ultima Vreme, de la „DRAGNIA”

  [pe care l-au INJURATdupa CE lea- marit COPIOS Salariile,}

  vor SI EI.

  Sistemul CAPITALIST „intinat in Iealuirle Capitaliste … 🙂 TE IMPINGE sa fii Ne-OM, chair daca ai fost ODATA, demuuult, la Nastere … 🙂

  O LUme STRAMBA,in care Manelistii DISTRUGATORI de POPOR Roman, da’ IMBECILII Platit sa VADA ASTA, NU vad, leganati de Manele si in Pat … 🙂 dr sunt PLTITI de Prostia PUBLICA maimult decat Doctorii … \MULT mai MULT.

  ASTA la Cazuri de SHPAGA in general.

  Dar, AIA care CONDITIONEAZAEXPRES de Shaga Comportamentul CORECT de Medic, AR TREBUI sa fie eliminati.

  Probleam este ca ALTI Nmernici au gonit MEDICII din Tara, si NU mai ai Altii …

  PROBLEME dupa PROBLEME ROSTOGOLIT EUna peste Alta CONTINUU, in Special de la Lovilutia LIFTELOR executata de Javrele LOCALE,

  SLUGI din TIMP ale Liftelor.

  DACA NU sunt STOPATE Eficient si INTELIGENT, vor DISTRUGE Definitv Romania. …

 12. bine ca nu I omora, doar cereau spaga.Altii prescriu substante cu potential mortal, te „trateaza ” sa ti fie Mai rau ,vezi caz Tesloianu Iasi si altele cum ar Fi Daca vreți sa trăiți , feriti va de dr. CRISTIAN Draghici, NEUROLOGIE, si de tratamentele prescrise de acesta care va pot scurta viata.Tatăl meu, cardiac, infarct miocardic in antecedente, a ajuns cu salvarea la upu , simțindu-se extraordinar de rau.Am suspectat un nou infarct.L au trimis la urgente minore neurologie dr.cristian DRAGHICI , care i a administrat Dexametazona intravenos,in condițiile în care se știe ( orice search google myocardial infarction dexamethasone) ca aceasta , administrata celor care au avut sau au infarct, poate provoca un nou infarct sau agrava pe cel existent.Tatal meu a precizat ca are în antecedente infarct anul trecut.Cel putin rea intenție, daca nu intenție criminala.Cum mai spunea cineva, răutate pura.Intors acasa, s a simtit slăbit in continuare, din ce in ce mai rau.Dupa o săptămână,Am fost nevoiți sa l ducem la upu militar, ne au primit dupa insistente.Diagnostic: infarct miocardic anteroseptal.Nu s a putut interveni. Dupa 10 zile, externat.Ajuns leguma, stat doar in pat.Multumita intențiilor rele ale medicului urgentist si ale tratamentului aplicat de dr. CRISTIAN draghici ,NEUROLOG, cel din poza de pe site .Poate se face si o investigatie la primiri urgente spital universitar , sa se vada cum sunt ajutati oamenii sa moara.Cititi si review urile Google maps ale spitalului.De asemenea,pare ca prescrie Dexametazona si varstnicilor cardiaci si diabetici, la Ponderas, cu potential mortal, dupa cum gasesti pe net reviewuri

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.