Medici voluntari. Ambasada Israelului, răspuns pentru Ministerul Sănătăţii

Ambasada Statului Israel în România a comunicat, vineri, Ministerului Sănătăţii că, în prezent, nu este nevoie de medici voluntari care să acorde asistenţă în această ţară.

„Mulţumim medicilor din România care, la iniţiativa Ministrului Sănătăţii, s-au oferit voluntar să acorde asistenţă medicală în Israel în aceste momente grele, ca urmare a atacurilor teroriste împotriva civililor din Israel. Autorităţile medicale din Israel ne-au informat că în acest moment nu au nevoie de doctori voluntari. Totuşi, pe viitor, situaţia s-ar putea schimba. În acest context, Ministerul Sănătăţii din Israel întocmeşte o listă cu personalul medical din străinătate care doreşte să vină voluntar în Israel, dacă va fi cazul”, a transmis misiunea diplomatică, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Medici, asistente şi paramedici autorizaţi din străinătate pot să se alăture Medicilor Voluntari pentru Israel completând formularul online care poate fi accesat la următorul link: https://survey.gov.il/en/internationalvolunteers?utm_source=go.gov.il&utm_medium=referral.

Ministerul Sănătăţii a mulţumit celor pe 200 de cadre medicale care s-au înscris ca voluntari pe site-ul www.ms.ro pentru a acorda asistenţă medicală în Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Civilii palestinieni de ce nu merită atenția Ministerului Sănătății?

  2. Nu stim cum dr. Mengele- Rafila ( care acționează cu viteza ,,melcului” in problemele bolnavilor de cancer din tara lui natală) s- a orientat așa de repede sa trimită ,,ochi si urechi “ in Israel. Autoritățile statului Israel ii cunosc foarte bine CV- ul si ca acesta știe bine limba rusa. Dar ar fi interesant dacă s- ar face publice ,,rotiței” care a apăsat ,,trăgaciul” acestei acțiuni, ce se vroia ,,prietenoasa “.

  3. „În acest context, Ministerul Sănătăţii din Israel întocmeşte o listă cu personalul medical din străinătate care doreşte să vină voluntar în Israel, dacă va fi cazul”
    Cam asta e cu facerea de bine. Trebuie aprobare de la beneficiar.

  4. A incercat rafila una publicitate pe spatele israelei! Ghinion! A fost refuzat! Asta e consecinta publicitatii negative din sanul medical si politic, plus umilintele prin trimitere bolnavi la tratament in strainezia! Demonstratia e clara: de ce voi daca nu sunteti in stare sa va tratati bolnavii vostri si ii trimiteti la tratament in strainatate? E de felicitat acest ministru israelian.

  5. Tineti medicii acasa, idiotilor! Oricum pleaca mai multi decat ar permite bunul simt al unui stat capabil sa-si pastreze elita profesionala acasa. Rafila asta e doctor sau samsar?

  6. In Gaza nimic acolo nu or avea nevoie? Pentru lumea cica libera muma, la restul nu conteaza. Sa moara sub israelian.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.