Medvedev îl insultă pe Biden: O „ruşine” pentru America

Dmitri Medvedev, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, l-a numit vineri pe Joe Biden o „ruşine” pentru America şi a spus că preşedintele Statelor Unite nu are dreptul să se compare cu Franklin D. Roosevelt.

Biden şi-a deschis joi discursul privind Starea Uniunii cu o referire la un discurs din 1941 în Congres în care Roosevelt a spus că uniunea se confrunta cu un punct de cotitură fără precedent în istorie.

De asemenea, Biden l-a acuzat pe rivalul republican Donald Trump că s-a înclinat în faţa Rusiei şi, la puţin peste două săptămâni după ce l-a făcut pe Vladimir Putin „SOB nebun” (de la „son of a bitch”, „pui de lele” n.r.), a spus că are un mesaj pentru preşedintele rus despre Ucraina: „Nu vom pleca”.

„Chiar dacă Roosevelt era un om bolnav într-un scaun cu rotile, el a ridicat America din Depresiune; Biden, pe de altă parte, este un individ fără minte, cu dizabilităţi mintale, care şi-a propus să târască omenirea în iad”, a scris Medvedev, fost preşedinte care este acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe reţeaua X.

„Roosevelt împreună cu aliaţii, inclusiv URSS, au luptat pentru pace; în schimb, Biden încearcă în mod activ şi persistent să înceapă Al Treilea Război Mondial”, a adăugat el.

„Roosevelt lupta împotriva fasciştilor, dar Biden luptă pentru ei”, a mai scris Medvedev în limba engleză. „El este ruşinea Statelor Unite!”, a adăugat Medvedev, care s-a arătat drept un modernizator liberal când a fost preşedinte în perioada 2008-2012 şi care se prezintă acum ca unul dintre cei mai duri critici antioccidentali ai Kremlinului. Diplomaţi afirmă că opiniile sale oferă un indiciu al gândirii la nivelurile de top ale elitei de la Kremlin, notează Reuters.

Războiul din Ucraina a declanşat o criză profundă în relaţiile Rusiei cu Occidentul şi Biden i-a înfuriat pe oficialii ruşi cu comentariul său „SOB nebun”. Putin, cu un zâmbet ironic, a spus că remarca arată de ce Kremlinul crede că Biden este un viitor preşedinte preferabil lui Trump.

Biden a făcut această remarcă într-o propoziţie despre ameninţările la adresa lumii, inclusiv „tipul acela Putin şi alţii”, riscul unui conflict nuclear şi ameninţarea existenţială la adresa umanităţii din cauza schimbărilor climatice.

Putin descrie SUA şi aliaţii lor ca pe un imperiu care se prăbuşeşte şi care vrea să distrugă Rusia şi să-i fure resursele naturale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

46 de Comentarii

 1. Mda.. Sunt unii pentru care adevărul e o insultă.. Aici poți numi și pe romînii care și-au construit existența pe minciună..

 2. Pai nu ne spunea chiar urSSula mai an că Rusia trebuie deZmembrată ?
  Nu ii cântau la cobZă EPOLEȚII de pe forum ?
  Acu’ au amuțit…După SUCCESURILE NEBĂNUITE ale MAXIMEI Contra-Ofensive, măR🤣g…
  {■■■ Cititoru de Clasici Ruși ■■■}

 3. Nu ar strica sa dai citeva exemple de minciuni, urmate de adevarurile pe care le eludeaza !
  Hai, curaj, nu ne lasa in bezna !

 4. Asa cum m-am asteptat J.R.Biden i-a pus pe coji de nuca pe republicanii din Congres .Cine nu are un batrin sa il cumpere ne zice o veche zicala .Trump ce daunazi il confunda pe contracandidatul sau cu Obama (o uriasa eroare )pierde ultimile sondaje ce sunt tot mai favorabile lui Biden .Un J.R.Biden renascut , aidoma pasarii Pheonix ,vorbeste liber ,timp de o ora , in Congres lasind „masca” chiar si pe democratii ce il sustin .Republicanii pleaca vadit afectati ,cu coada intre picioare .Inca o data Democratia a arat lumii bucuria libertatii si neafilierea ei la dictatură.
  Inca un „ciocan” ce loveste in in „ulcelele ” deja sfarimate ale partidului Republican.Medvedev , fara sa vrea si probabil si faras sa stie ,confirma ceea ce J.R.Biden ne zice de atita amar de vreme .J.R.Biden tocmai ce , asa cum banuiam de mult , ne prezinta abia acum adevarata sa forta politica .Vorbeste liber timp de o ora suprapunind calitatea sa de„ batrin ” politician hîrsiit in toate cele peste imaginea deja debusolata a contracandidatului ce il confunda daunazi (extrem de grav )pe Obama cu Biden .Locul „uitucului ”de serviciu este pasat catre republicanii ce nu se pot trezi din soc .Un tinar J.R.Biden reapare ca prin farmec .Gaselnita este uriasa .Profitul electoral este maxim .Ultimile 5 sondaje il dau cistigator pe J.R.Biden .Lovitura de maestru .

 5. Putinatropul CRIMINAL si clica lui de slugoi sunt o rusine pentru intreaga omenire. Masacrele acestui dement in Ucraina sunt o rusine ptr intreaga lume civilizata. Aceasta este calea putinantropista ptr instaurarea noii ordini mondiale: masacrele?
  [Eduardovici K K T KuMotZ, soldat-major(+18 ani), comandant de lopata, trupele DiriBau, pasionat cititor de Pravda si Murzilka. WOW!]

 6. De ce nu scrieti si cand Biden , care trebuie sa recunoastem , este senil,il insulta pe Putin,incalcand orice regula protocolara ?
  In privinta diplomatiei, Putin le da lectii multora.

 7. Diferenta e ca in ’41 America se afla in depresiune … in 2024, cu acest june prim cu numele de scena Joe, se afla in plina depresie …

 8. Sloganul neoconilor : ” Trebuie ca Rusia să piardă războiul ” , dar …nu o putem învinge ( cu sângele și suferința ukranilor ) !!!…Bideu ,Macrou-prăjit , Cruella ,Carnat-opărit, Dulapul- de- Sighii & Co sunt o rușine a speciei umane , nu sunt oameni , ci neoconi belicoși , niște nulități !! Neputând învinge Rusia prin proxi , acești scelerați ar fi gata să arunce planeta in aer doar pentru a o tine sub bocanc și neintelegand căci toate imperiile , după perioade de creștere , se năruiesc și mai sunt și alte popoare care aspira la prosperitate ! ,.. Și mai ales că Ucraina – corupta la maxim , NU FACE PARTE DIN NATO și UE , atunci de unde atâta înverșunare și rusofobie !!?? Macrou latră că dacă rușii vor avansa spre Odessa și Kiev , el dementul , va trimite trupe în ucraina !!! Ce mame , soții și fiice europene ar accepta ca fiii, soții și frații lor să îngrașe și mai mult cernoziomurile urcacei sau să rămână schilozi doar pentru … ” a slăbi economia Rusiei ” !!! Mai vinovați decât rusii ” invadatori ” sunt cei care au provocat acest război pe care îl dezaprobăm !! Aceasta este demența neputinței !! …P.S. Și pe noi , românii , când ne-a amenințat Rusia după 1958 că…ne invadează !!?? Ca să ne ia , CE !! ( Mândria de a fi … rumân !!??) …Doar o comparație : Romania are rezerve de gaze de 10 MLD MC , și RUSSIA de …50.000 MLD MC ( + alte resurse imense și industrie autohtonă de la nasture la sateliți !!! ) . Spălaților pe creier , nu mai trageți pe nas , vrem nu vrem Russia este un imperiu și va fi vecinul nostru cât va exista civilizația ( și cu vecinii este indicat pentru binele comun să ai relații pașnice și de bună vecinătate !! ) .

 9. (doar ce am citit declarația dl. Medvedev)
  Zice că Biden este o persoană nesăbuită cu probleme psihice (ceea ce rezultă explicit și dintr-o anchetă a procurorilor SUA) care a decis să ducă omenirea în iad
  Zice că SUA lui Biden sprijină violențele armate (vezi voturile la ONU împotriva încetării genocidului din Gaza, vezi livrări de armament către o provincie chineză) și sprijină neonaziștii (reprezentați de guvernul ucrainean).
  Normal că Biden a ajuns o rușine atât pentru SUA cât și pentru restul lumii, deci care este jignirea pe care i-o aduce dl. Medvedev?

 10. Pentru ca nu are curaj sa-l insulte pe Putin ,acest mascarici insulta pe oricine nu este langa el cu un ceai sau cu geamul deschis la ultimul etaj.Cica a fost si presedinte:)))))

 11. Saracu’ tataie Joe ! Singura lui bucurie la Azilul Alb a ramas, zilnic, ora la care se serveste grisul cu lapte ! Si un bingo, din cind in cind …

 12. Medvedev are-n-are dreptate: Roosevelt nu i s-a aliat URSS decât de circumstanta, în învingerea Germaniei (si nu pentru ca era fascista, a se vedea valul de nazisti pe care-l primesc foarte calduros SUA imediat dupa WW2, ci pentru ca ultima le ameninta pozitia de putere mondiala. Nazistii repectivi si fiind imediat angajati în posturi strategice pentru SUA, si extrem de bine
  platite. Urmasul lui Roosevelt, Truman, sigileaza, de altminteri, Razboiul Rece, prin Acordurile inegale de la Bretton Woods ($, singura moneda de rezerva bancara bancara mondiala, pacaleala imensa administrata „aliatilor”, desi nu de 1 aprilie). Medvedev se refera, asadar, la chestiunea SUPERFICIALA a angajamentului lui Roosevelt impotriva Germaniei, nu a nazistilor. Cât priveste, însa, New Deal-ul lui Roosevelt, alta pacaleala, Medvedev are dreptate ca lui Robinette îi lipsesc mijloacele de-a-l repeta. Robinette si Ucraina: tipul are dreptate ca SUA nu mai pleaca de -acolo, dupa ce 1 sau 2/3 din pamântul tarii a devenit nu numai de necultivat, contaminat atomic si plin de bombe neexplodate, si proprietatea lui Black Rock-Monsanto-Cargill, SUA mai si umplând tara de baze militare (ultimele, obiectul bombardamentelor Rusiei). Rusia nici nu-i acuza pe americani de granita comuna (o au si-n Alaska, unde pe tipi îi despart 6 km, largimea strâmtorii), ci de MILITARIZARE. Daca americanii ar fi venit PASNIC în Ucraina, rusii n-ar fi avut nimic de obiectat.

 13. @esop : nu mai uzurpa. Esti prost ca noaptea, nici vorba de „Esop”.

 14. Donald MAGAputina va pierde alegerile si anul asta, e scris in stele !SUA inca nu e coapta pentru dictatura,asa cum e Rusia care n-are traditie democrata nici de doua ruble
  E normal ca, ‘aliatul’lui Putin,paduchele Medvedev, sa manance rahat cu lingura impotriva lui Biden,care i-a trimis baiatul acasa la papasa in mrtie 2022, baiat care-si facea veacul prin SUA, ca mai toate odraslele trogloditilor rusi, numiti popmpos ‘oligarhii’sau ‘silovikii’ lui Putin

 15. Biden nu a spus Nu vom pleca ci Nu ne vom pleca. E o diferență așa că măi tovarăși de la Cotidianul nu mai prostiți lumea.

 16. Daca este o „insulta!?” a spune ca Joe Biden este „o RUSINE pentru America”,atunci ce este cand Joe Biden (81 de ani!) numeste pe Putin si mama sa,ca „FIU de CATEA”sau „ticălos nebun” sau „măcelar si criminal de razboi” !??.

 17. Putina este o insulta asupra inteligentei prostovanilor care il sustin si il aplauda pe forum.
  Cum poti admira un marlan, sarantoc-lipit in copilaria lui, ajuns mare scula prin securisme ordinare si servilism, iar acum devenit un starap criminal si javra imorala care a trait cu mai multe femei si a facut copii cu ele?
  Acesta este un individ care ar trebui scuipat, nu adulat cum fac acum toti imbecilii filoputinosi.
  [Eduardovici K K T KuMotZ, soldat-major(+18 ani), comandant de lopata, specialitatea DiriBau, pasionat cititor de Pravda si Izvestia. WOU!!!].

 18. DEMENTA psihica a lui Joe Biden a fost publicata prima data de prestigiosul cotidian german din luna februarie DER SPIEGEL si preluat de Deutsche Zeitung,…asa ca noi nu INVENTAM nimic propagandistic !!.

 19. Multi Nu cunosc Istoria,
  Habar nu au că AMERICA A ÎNCEPUT RĂZBOIUL RECE, Cursa Înarmărilor cu Bombe Atomice.

 20. O rușine pentru români sunt trolii copeicari care-și vând mama și țara pentru un pumn de copeici însângerate.La cei proruși mă refer.Biden e salvarea Americii.Putin este groparul Rusiei.Asta e diferența copeicari jegosi.Ucraina va câștiga!Voi să faceți bube purulente de ciuda.

 21. Când e vorba de discursuri foarte serioase, Biden este cât se poate de cerebral, n-a greșit nimic, gafele lui sunt despre nimicuri, comparativ cu Ucraina și starea SUA înaintea alegerilor, în timp ce aberațiile și minciunile lui Trump nu sunt vazute de simpatizanții lui, MAGA nu are nicio legătură cu ce vrea Trump, el vrea izolare și lăsarea țărilor dictatoriale sa facă ce vor, pai America n-a fost așa, deci de unde” Again „? Pot explica asta susținătorii lui ?Nu!Putinistii neghiobi:siktir cu flegme.Direct in gura.

 22. @ Tarabostes .Deci Rusia e mai buna pentru om ca America? Sa-ti ajungă copiii si toata familia sa trăiască in Rusia si nu in America sau altundeva in occident.Si tu sa ajungi sa cauți în tomberon mâncare.Rusine tuturor zevzecilor care-l lăudați pe Putin.

 23. Rusia ne arata acum verbal calitatea lor umana. Cam asta este si va fi Rusia o tara de calitate inferioara. Amarati din stepele Asiei, educati cu bocancul cu ranga, cu toporul, care au pretentii europene. Se uita la altii, dar nu pot renunta la bocanc si la cizma.

 24. Medvedev? Un gunoi alcolist si schizofrenic! Ca toate slugile pupincuriste ale kaghebistului scleorozat Javrimir Putin, care se crede un fel Hitler al Rusiei, dar care e un gunoi si mai mare si mai prost decat nazistul cu mustacioara!

 25. Iar a băut formol de pe creierul lui Lenin sau de pe ouăle lui Stalin.

 26. Uniunea Sovietică a lui Stalin jubila când vedea Occidentul că se încaieră, Germania nazista cu Marea Britanie, pregătindu-se ca atumci când își vor slei reciproc puterile să cucerească Occidentul, în nici un caz Rusia Sovietică nu se gândea la pace, cum afirmă sceleratul de Medvedev.

 27. Nu merită atenție putinencatropii.Creiere netede.Vor crede ca sunt importanți.Mai bine hai sa ne facem nevoile direct pe mecla lor.Ce ușurare binecuvântată!Cu atât mai bine dacă avem diarie.

 28. Rusia e construita dupa chipul lui Ivan cel Groaznic…. Si nu va fi altceva decat o tara care stie sa ucida tot ce e in jurul ei. Asta e mostenirea Rusiei si doar asta a facut in istorie. Rusia nu stie sa construiasca stie sa omoare.

 29. @ YES-oare nu-i vorba de dementa ta?Nota 3!Si 10 lovituri la palma cu rigla.Pe dunga.

 30. MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !
  – 🎃ul la Casa Albă;
  – Robinetul uZat la Fiare Vechi;
  – trolacii Urcaci la Chasov Yar, că se deschide alt tocător.
  După ce s-au inchis Avdeevka si Krynki, măR😜g !
  ●●●{ Cititoru’ de Clasici Ruși }●●●

 31. In opinia mea, a fost chiar diplomat, pt. ca l a considerat in deplinatatea facultatilor fuzice si psihice…

 32. Esop, ești mai „deștept” decat o credeam. Trump le a zis adversarilor politici „Obama” amar ironic ( la mi$to, pe înțelesul tău) , nu din confuzie, ca pacientul scoțian (adică roșcat ). Obama si soțiul său sunt veriga spre Marii Papusari.

 33. S O.B. nu e „pui de lele”(prea elegant spus) ci „fiu de cătea”, „put@ madre”.Cred ca e jignitor.

 34. Rusofobii, 90% injurii. Cei cu nruroni funcționali, 70% argumente. Nu cred ca rusofobii sunt chiar atât de…. „deștepti” . Ca Bideul admirat, gen. Cred că sunt antrenați/ indrumati sa acceseze emotia negativa, pt a incerca sa ne afecteze RATIUNEA si a neglija INFORMAȚIA.

 35. De mirare intr adevăr foarte energic.Sau energetizat. Fi su Hunter ce o zice? Eu zic ca 2-3 zile sta la refacere. Si in campanie clacheaza urât.

 36. Doar o sluga disperata care spune si face orice sa ramana in gratiile piticului paranoic si mincinos-Putin. Om fara creier dar vocal ca orice sluga putinista.

 37. este nevoie in lume de un nou attila biciul lui dumnezeu care sa distruga pacatosii care prolifereaza.despre rusia:este o tara crestina,ca si noi.trebuie lasata sa si ia ceea ce i apartine:crimeea si jumatatea din ucraina,iar ceea ce a fost al ro,hu,pl sa revina acestor tari.in ua se vrea sa se faca o tara straina de dzeu.mai bine cu rusii,si cu ceilalti care sa ia ce e al lor.sua vrea cearta cu rusia,ei au datorii si banca fed ce trebuie desgintata ca i doar tiparnita a tiparit 34000miliarde dolari,recent vreo 20000miliarde dolari.sua vrea razboi,doar asa se distruge ue,rusia si se inalta sua.ce nu stiu sua,ue e sa citeasca ce vine peste ei:si europenii din vest,si sua vor fi lovite nuclear.in aceste conditii romanii se orienteaza,eapid si ii scot iar pe germani pina la berlin.faca vestul nu si pune conducatori seriosi in ro,se vor lamuri ca iar romanii sucesc tabara.mare lucru,se intorc la rahatul lor comunist cu care s au obisnuit.despre antiromani:ei sint si pensionarii securisti,turnatorii(milioane 3),cei cu justitia cu cirpa rosie la ochi,cei din armata care au tras in romani,hotii,turnatorii popi,masonii idioti,cei care nu au dat inapoi proprietatile confiscate din 1945,…,cei care l au ales pe acest pui de caldarareasa(de tiganca):iliescu 10ani sa conduca o tara ca ro(ce avea si rege).e bine ca urmeaza ca ro sa plateasca conform boca tot ce au facut rau.de asta bucurestiul are bulina rosie,mutati va si nu cumparati case ca ramineti fara ele.conform boca,el va fi distrus.si ro va fi invadata de rusi.cu arme cu impuls electromagnetic europenii,sua stau pe intuneric,fara electronice(arse).prin haarp rusesc(au)se misca california,cu atita holywood…mai vin si 3zile de intuneric in care o sa dispara 3sferturi din omenire.ar insemna sa raminem doar 4mil romani,sua 80mil,china 350mil,rusia 40mil,ue 120mil.
  iar din securisti:85000 sa devina 12000cit trebuie de fapt.iar cu dronele marine,daca ru ajunge la dunare,ua nu are iesire la mn

 38. Bbbaaii @ Haralamdus (17,47)!!?….daca tu verzi ca prestigiosul cotidian german Der Spiegel „minte” cu DEMENTA lui Joe Biden,atunci ai luat-o in „barba” rau de tot.

 39. @esop: Comentariul tău despre geniul lui Biden îmi amintește de Cantarea Romaniei. Ește pur și simplu grețos!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.