Medvedev, îndemn pentru japonezi. ”Să-și facă seppuku dacă sunt triști”

Înaltul oficial rus din domeniul securităţii Dmitri Medvedev a transmis marţi Japoniei că va trebui să renunţe la revendicările teritoriale asupra unui grup de insule din Pacific, dacă doreşte să încheie un tratat de pace cu Moscova care să pună capăt oficial celui de-Al Doilea Război Mondial, informează Reuters.

„Nu ne pasă deloc de ‘sentimentele japonezilor’ cu privire la aşa-numitele ‘Teritorii de Nord’. Acestea nu sunt teritorii disputate, ci ruseşti”, a declarat Medvedev.

„Şi acei samurai care se simt deosebit de trişti îşi pot pune capăt vieţii într-un mod tradiţional japonez, comiţând seppuku (sinucidere rituală japoneză prin spintecarea pântecelui – n.r.). Dacă îndrăznesc, desigur”, a adăugat el.

Comentariile directe ale lui Medvedev, fost preşedinte rus şi care este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, în legătură cu ceea ce Moscova numeşte Insulele Kurile sunt de natură să provoace supărare în Japonia, care revendică patru dintre cele mai sudice insule, pe care le numeşte Teritorii de Nord.

Rusia, principalul stat succesor al Uniunii Sovietice, şi Japonia nu au semnat niciodată un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor lor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, insulele rămânând principalul obstacol.

Insulele sunt situate în largul Hokkaido, cea mai nordică insulă principală a Japoniei, şi au fost capturate de Uniunea Sovietică la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Diplomaţi de ambele părţi au vorbit odată despre posibilitatea de a reînvia un proiect de acord din epoca sovietică ce prevedea returnarea către Japonia a două dintre cele patru insule ca parte a unui tratat de pace.

Dar Moscova s-a retras din negocierile privind tratatul de pace cu Tokyo şi a îngheţat proiectele economice comune legate de insule în 2022 din cauza sancţiunilor Japoniei asupra războiului Rusiei în Ucraina, iar relaţiile s-au înrăutăţit şi mai mult de atunci.

Medvedev a declarat că răspunde la comentariile prim-ministrului japonez Fumio Kishida, despre care a spus că a vorbit în favoarea unui tratat de pace cu Rusia.

„Nimeni nu este împotriva tratatului de pace, înţelegând că (…) ‘chestiunea teritorială’ este închisă odată pentru totdeauna în conformitate cu constituţia Rusiei”, a scris Medvedev pe contul său oficial de X.

În 2020, Constituţia Rusiei a fost modificată pentru a interzice predarea teritoriului unei puteri străine.

Medvedev, care se arată a fi unul dintre cei mai duri critici antioccidentali ai Kremlinului, a spus că Japonia va trebui de asemenea să accepte că Rusia va dezvolta Insulele Kurile şi va staţiona noi arme acolo.

„Nu ne pasă deloc de ‘sentimentele japonezilor’ cu privire la aşa-numitele ‘Teritorii de Nord’. Acestea nu sunt teritorii disputate, ci ruseşti”, a declarat Medvedev.

„Şi acei samurai care se simt deosebit de trişti îşi pot pune capăt vieţii într-un mod tradiţional japonez, comiţând seppuku (sinucidere rituală japoneză prin spintecarea pântecelui – n.r.). Dacă îndrăznesc, desigur”, a adăugat el.

Medvedev a acuzat Japonia că „se dă bine pe lângă” Statele Unite, în ciuda faptului că armata americană a aruncat bombe atomice asupra Hiroshimei şi Nagasaki în 1945.

Rusia a declarat în decembrie că exerciţiile militare comune ale Japoniei, Statelor Unite şi Australiei în apropiere de Hokkaido sunt o „potenţială ameninţare pentru securitate”.

Ea s-a plâns că Japonia – cu ajutorul SUA – îşi extinde infrastructura militară şi creşte achiziţiile de arme.

Japonia şi-a exprimat periodic neliniştea cu privire la creşterea infrastructurii militare a Rusiei în lanţul de insule disputate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12

62 de Comentarii

 1. daca ar fi consumat ceva
  le pomenea de nucleare…nu Putin e cel mai rau!

 2. Ăsta da răspuns diplomatic!
  Punct ochit, punct lovit!
  Ura, shi la Gară…

 3. Haha, unde era umoristul rusnac cu poantele lui optezeciste. Zît, parașuto la nen’tu Putin pt.zbucium si luciu la mugurelul roz. Nici intr-un mileniu n-ajungeti la glezna Japoniei, oricat v-ati screme, primitivilor.

 4. Ca ROMAN imi pasa de Basarabia INTREAGA, TOT CE NE-a FURAT Rusia in 1812, 1940, 1944.

  Ca ROMAN imi va pasa de Japonia si Insulele luate de RUSI, CAND Japonia va spune ca Basarabia TOATE este a Romaniei.
  NU a spus NICODATA Nimic n Favoarea Noastra.

  Si NICI SUA nu au recunoscut NICODATA ca Basarabia TOATA este a Noastra, Parte a Romaniei MARI.
  DE CE ?

 5. In 1945 Armata Rosie a zdrobit Armata Japoniei din Manciuria chineza ocupata de Japonia. Manciuria era o a doua Japonie…Japonia, Italia, Germania nazista formasera in 1936 Pactul Anticomintern pentru distrugerea URSS….Daca URSS a castigat razboiul prin sacrificiul soldatilor sai era normal sa ia Insulele Kurile…Daca nu le lua, azi aveau Americanii Baze militare in Kurile….Tot exista pe bloguri o campanie rusofoba care zice ca Rusia nu tzine la soldatii sai….E fals, daca nu ar respecta soldatii sai, Rusia ar face cadou insulele Kurile Japoniei.

 6. Cu ocazia aceasta va ratifica si Japonia tratatul de alipire a Bucovinei la Romania.

 7. @axon:
  Bleggule, nu asa se rezolva problemele intre tari.
  Rusii au luat insula Sahalin pierduta in 1904-1905.
  Daca zici ca atitudinea rusilor este fireasca(adica de a anexa teritorii straine), invers de ce nu ar fi!?
  …Ce tot mai plescai pe-aici despre pacifismul fara egal al Rusiei, cel mai mare cotropitor de teritorii straine si succesoare a celei de-a doua entitati criminale din istorie all time!

 8. Nu mă îndoiesc că rușii vor duce arme în insulele alea, dar că le va dezvolta… să fim serioși.

 9. Si medvedev are filoxera la cap,hal de om politic…

 10. Nu le-a prea priit japonezilor de cand le canta in struna „aliatilor”, gaze nu, insule nu, afaceri in Rusia nu…

 11. Japonezii or sa-l regrete curand pe … SHINZO ABE ! 🙂

  (fara rusi le va fi economia la pamant … NASOL e ca chinezii le-au luat locul ca partener cu potentiual INDISTRIAL in cazul rusilor care nu mai aveau cui vinde RESURSLE inimaginabile ale „continentului Russia”)

  RUSSIA + CHINA = noul HEGEMON … capitalist mondial !
  E imposibil ca acest MASTODONT (in istorica evolutie) sa nu distruga vechile ordinim mondiale inclusiv deja slabitul dollar si datoria interna de 34 TRILIOANE americana … in crestre accelerata !

  USA a facut p greseala imensa permitand … apropierea intrw CHINA (potential industrial) si RUSSIA (potential al MATERIILOR PRIME) … impreuna au si un numar imens de consumatori de PIATA in viitor COMUNA !

  NASOL ! Usa a jucat la cacialma si.a pierdut !
  Ce va face JAPONIA dupa ce-a fost 😉 silita 🙁 sa-l ucida pe SHINZO ABE care voia si el ca tripartita echipa de viitor
  rusia+china ?

  MULTI VAD , PUTINI inteleg ! (Putin a pierdut local in Ukraina pentru a castiga global mai traziu (azi!) ! )

  stiti ce se-ntampla cand nu credeti in PROPHETI REALI ? (vezi TEXAS … curand 😉 ! )

  IQ=? [I very ❤️❤️❤️ myself ! 😀 ]

 12. Acum Japonia chiar ar putea recupera de la Rusia Kurilele. Că, doar, ce va face Rusia. Cred că va trebui să înghită în sec. În 1944, când trei B29 avariate au aterizat la Vladivostok, Stalin i-a reținut pe piloți câteva luni de zile de teamă să nu știe japonezii și să pornească război împotriva URSS. Deși, la cât de rău stătea Japonia atunci nu ar fi putut face nimic contra URSS fiind prinsă tare în China și sufocată de US Navy. Ca dovadă ce curve sunt rușii. Iar acum, cu problemele cu Ucraina, dacă Japonia ar lua Kurilele, Rusia nu prea ar putea face mare lucru.

 13. Pacat ca lumea libera lasa salbaticii astia sa continue cu amenintarile si batjocura. Fara sa arati fermitate s-ar putea ca nebunu sa prinda curaj sa iti dea una, chiar daca e si nebun si prost in acelasi timp.

 14. Medvedev e servitoarea de casa a lui Putin, face tot ce ii ordona stapanul, dar nu rezista la bautura si vorbeste prostii cand se imbata. In rest, nu vorbeste, ca are mereu gura plina.

 15. Nu te speria, japonezii te vor asista cad iti vei face seppuku; ati si inceput , de altfel

 16. „MISHTAUX = Q = 3351= … ? spune:
  27 IAN. 2024 LA 12:42
  Mi-e strankiu PROPHETUL vostru !
  Il citesc des din Kurrilele Japonesse !

  __________ 😉 ”
  Medvedev citeste …mishteaux 😀 -> ce face CIA ? 😛
  E mishteaux TATA LOR sau nu e ? (… ce se mai aude de … TEXAS ! 😛 )

  cica 🤔kurrilele japonese🤔 si hop si ursuletul medved 😉 ! (3301?)

 17. TU
  esti oricum … STRANIU !
  (orice inteligent care te-a citit IN TIMP ! sau ramane masca la cat poti sti sau e sub-mediocru intelectual !)

  in … 3301 … toti sunt genii … TATA LOR ?

 18. Crezi ca mishteaux
  e un troll
  sau e un
  SPECIAL 😎 ?

  IQ=?

 19. Sincer sa fim, Japonia este mai tampita decat Ukropia, Taiwan si Israel la un loc… trecutul lor in Asia, in al doilea razboi mondial, ii face cea mai urata natie din zona, Korea de Nord ii uraste, China, Rusia, Vietnam, Filipene, Indonesia, Malaiesia… nici macar Korea de Sud nu-i vede extraordinar. Si conducerea lor politica nu realizeaza chestia asta, populatia e imbatranita, sentimentul de nationalism e distrus de faptul ca sunt o colonie sub ocupatia SUA, in care cetatenii le sunt ucisi de soldati americani care sunt ulterior condamnati la 2-6 luni de arest in SUA. Daca maine ar mai fi atomizati de 2 ori, nimeni in Asia ar avea ceva „regrete” de transmis.

 20. Japonia e o colonie Li🌈ică și nimic mai mult. Muncesc ca nebunii ca să acopere Hârtie frumos colorată cu care inundă FED-ul Lumea.
  Japonezi dețin peste 1 trilion coco din datoria Americană, fiind pe „podium”.
  Locul #1, măRog…😜
  {●● ghitZă eduKKatZia e to(N)tul ●●}

 21. ‘Prietenul’ la nevoie se cunoaste…

  Ministerul român al Apărării a negat informațiile despre o presupusă misiune secretă de luptă F-16 în Ucraina, scrie Newsweek.

  Potrivit publicației, un mesaj despre acest lucru a fost publicat de presa ucraineană.

  „Vă avertizăm cu privire la știrile false apărute pe contul X, care susțin că o aeronavă F-16C a decolat de la baza 86 aeriană din Constanța sâmbătă (27 ianuarie) la ora 03:22 și a bombardat un grup de forțe ruse în apropiere de Herson” – Ministerul Apărării din România a comentat această situație pe rețeaua de socializare X.

  Anterior, contul Ukraine Front Lines a publicat știrea că Statul Major al Forțelor Armate Ruse ar fi transmis Consiliului de Securitate al Rusiei informații despre un atac aerian al F-16C românești în regiunea Herson.

 22. „MISHTAUX = Q = 3351= … ? spune:
  27 IAN. 2024 LA 12:42
  Mi-e strankiu PROPHETUL vostru !
  Il citesc des din Kurrilele Japonesse !”

  🤣🤣🤣 … ce-ti veni in taman in „27 ianuarie” sa pomenesti de Kurrile, pentru ca mai tarziu si ursuletul russnak … ? 😛
  IQ=?
  😉

 23. Mai bine Rusia sa le inapoieze Frantei … Insulele Kurile sint locul natal al noului prim ministru francez …

 24. Și aia care au buda in fundul grădinii nu-s sălbatici? Dar ăia care voteaza aceiași stăpân pentru o găleata și un litru de ulei?

 25. Le dați americanilor la șchimb cu Okinawa ? Dar consoartele americanilor ce zic la schimbul de apartament? Mai dați diferență o Mazda ? Ăstora le-au venit consoartele din State după ce au rezolvat Okinawa pe model Caracal.

 26. @ cojocnes:
  Vezi ca pe langa salariile bugetarilor s-a indexat si mita electorala:
  Uleiul se distribuie la pet de 2L, iar galeata este mai mare!

 27. PROSTII ! 😐
  Daca se-ntampla real asa ceva … ante-stiam dinnainte de-a se intmpla !
  MDA !
  (intrebarea e alta: Cine provoaca pe cine ?)
  😐

 28. „Și aia care au buda in fundul grădinii nu-s sălbatici? …”

  NU … dimpotriva aia care se kka-n fundu’curtii sunt … ECOLOGISTII (asa numitii „verzii”=grüne la teutoni) !
  🙂

 29. ,,Japonia că „se dă bine pe lângă” Statele Unite ” , ,,Ea s-a plâns că Japonia – cu ajutorul SUA – îşi extinde infrastructura militară”- traducerea exactă e că japo îi sugla greu pe amerloci, după două boabe nucleare (hiro și naga) actul e mai savuros, cu bale pe barbă, în rest, cu plânsu-mi-sa mai cătănel , că cam exercițiile cu CHINA și Koreea ( aia blamată de NORD) le fac fără acordul sau aprobarea lui japo slinos bărbos și uituc ? Ce spuneți ,după două boabe la liov și kukuev , o să fie aceeași atitudine ( de suptla greu) din partea așa-zișilor ocraineeni? SLAVĂ PĂCII, japoordinari !

 30. Daca se enervează japonezii ii rad pe ruși și pe chinezi ,își fac și bombe nucleare de ultimă generație și mai inventează și ceva nou.La cate dezastre se întâmplă în Japonia daca era în Russia acum erau in epoca de piatră se cardeau între ei cu cracani,niste retardați psihopați frustrati plini de vodcă și spirt.

 31. Japonia intra PAS cu PAS in rahat. Economic va deveni o anexa a Chinei. Iar militar japonezii sunt pe faras ca si guralivii din insulele Marii Britanii.

 32. Limbaj nediplomatic complet. Dar japanii au ce merita decand s-au inhaitat rau cu ocupantii planeteisi ai lor.Sindrom Stockholm la scara de țară.

 33. Japonia e colonia amerlcocilor care au 57 mii de soldati dislocati in vreo 7-8 baze militare. E si normal de aceea ca rusii sa nu le dea insulele in cauza japonezilor pentru ca amerlocii vor construi baze militare si pe aceste insule. Si cum japonezi ii ajuta si ei pe urcacani, rusii ar fi fost prosti sa le mai dea ceva inapoi japonezilor.

 34. @Imre/Somn usor si vise placute in razboiul tau pe forum cu rusii. Fii vesel i-ai invins.

 35. Esti straniu … @mishteaux
  cum le „ghicesti”
  cred ca CIA se zagraie pe ochi
  la faza cu salvarea lui Xi de la „revolutia de catifea” nereusita deoarce … n-au fost cooptate GENIILE … dimpotriva 🙁 !
  Rahatii de „democrazy” mai bine stircxa multi miliarde sim pierd politioc decat 😀 platau cand li s-a propus :
  129 milioane de dollari in AUR !
  MDA !
  Poate TEXAS … ii va face sa se rezgandeasca ! (desi cum spuneai maestre : „fereastra de oportunitate a trecut” / un PARIU nu se intrerupe ci trebuie dus ONORABIL [3301] pana la sfarsit ! )
  [era mult 129 milioane ? 🙁 NU CRED ! USA se duce buuh si Israelul nu se simte bine … cica GENOCID taman din „7 octombrie” prestiut ! + acum … 😉 straniu „COINCIDENT” … Kurrilele japonese ! Multi vad putini iti inteleg GENIUL maestre kabbalist ! Le plasezi in asa fel inca par …clown-erii desi 🙁 …mda ! MAGA❤️❤️❤️ cum NU poate castiga TRUMP cu astfel de … experti ? TRUMP , om de afaceri, se tine de cuvant si-si onoreza contractele -> MAGA ❤️❤️❤️]

 36. @mishteaux: Informația a fost dată de ‘Ukraine Front Lines’, iar MApN a negat, de aceia și titlul ‘Prietenul’… Și vorba dumitale: ‘Cine provoaca pe cine ?’

 37. Caderea in abis a dolarului de la chinezi li se va trage amerlocilor. Cat aur au furat bancile amerloce de la chinezi principiul karmic le va da lovitura de gratie pe mana chinezii. Nu va ninge peste FED vine gerul polar peste el.

 38. Am aruncat și eu o vorba sa vad care sare,știu că rușii luau Ukraina in 3 zile numai că nu au vrut.Eu de-abia aștept să văd că intră în Odessa,v.a las pe voi sa le ieșiți înainte cu flori și colaci cu sare ,vezi că i sa vrea și butoaie cu rachiu su femei tinere chiar minore ,va asumați voi,bine?

 39. „gelu spune:
  30 IAN. 2024 LA 23:31”

  Crezi ca mishteaux chiar kle are (IQ)
  cu informatiile strashnik „coincidente” 😉 ?

  PS: Crezi in mishteaux 😛
  sau crezi in …
  „coincidente” ?
  😒

 40. @ Imre…Esti chiar analfabet….SUA nu va permite niciodata Japoniei sa aiba Arma nucleara…asa cum nu a permis nici Ucrainei…Eu apreciez mult Japonia dar stiu ca SUA o obliga sa ceara Kurilele pentru a instala acolo o Baza militara Americana…Rusia nu se teme de nimeni de la Est sah Sud….Rusia e fragila si expusa la Vest, deocamdata.

 41. @CONTESTATARUL…@Prikaz….SUA nu avea cum sa recunoasca lipirea Basarabiei la Romania prin invazia Armatei romane. SUA inventase Autodeterminarea cu care Lenin era de acord…Insa primitivii de la Bucuresti nu stiau ce e aia Autodeterminare….
  Franta si Germania au recunoscut pentru ca ele impinsesera Romania la prostia criminala cu Agresiune armata la Chisinau….Rusia NU a luat nimic de la Romania. Nici la 1812, nici la 1940, nici la 1944…Basarabia a castigat – o la 1812 prin Razboi de la Otomani…apoi Romania a furat -o de la
  Rusia 1n 1918 ….si a dat – o inapoi in 1940, apoi Romania a furat Basarabia din nou la 1941 si a dat – o inapoi in 1944 catre URSS…La 1918 Basarabia era autonoma ca asa a vrut Lenin, dar facea parte din Rusia…In ian 1918 Armata romana invadeaza la Chisinau…mintind apoi ca s – a dus sa faca ordine….Minciuna prosteasca, caci Basarabia apartinand de Rusia, doar Rusia avea voie legal sa vina sa faca ordine la Chisinau…In realitate Armata romana a invadat ca sa alunge sau sa omoare deputatii comunisti incat sa iasa bine Votul din Adunarea de la Chisinau….

 42. Japonia a greșit iremediabil in 1942,când nu și-a mai ținut înțelegerea avută cu Germania ,iar diplomația rusă de atunci după ce s-au asigurat prin spionul ei,că Japonia nu va ataca Rusia prin partea siberiană Atunci Stalin a dislocat acele trupe bine pregătite de acolo înspre stalingrad,fapt care a adus la încercuirea armatei a 6 germană și implicit sfârșitul ofensivei nemților,iar japonezii au atacat la pearl harhor,de unde li sa tras și lor sfârșitul,a căror suferința o vedem și azi ,prin aceste revendicări pe care Rusia refuză să la pună în aplicare

 43. sarmanul suferind medvedev… cam asa incepe sfirsitul, in sunet de fanfar-onada …

 44. Un pic de istorie (și pentru ăla de vânează troli și-și „face” cultură generală de pe net): când a atacat URSS, Hitler chiar s-a temut că vor interveni și japonezii și-i vor „fura” din glorie și teritorii; a făcut tot ceea ce a putut ca să nu implice Japonia, încă nehotărâtă strategic la finele lui 1940 către ce drum va apuca, împotriva Marii Britanii și a SUA ori spre URSS (așa cum dorea Armata de Kwantung, cea care crease Manchuco, statul marionetă din nordul Chinei). Această eroare majoră, generată de megalomania lui Hitler (potențată și de faptul că în numai o lună pusese la pământ Franța, considerată principala putere militară terestră a Europei), a condus la ceea ce știm astăzi că este istorie. Dacă lucrurile ar fi stat invers…cu Japonia atacând simultan cu Germania, ar fi fost foarte probabil ca astăzi să se fi vorbit japoneza la San Francisco și germana la New York! Prin urmare, Medvedev are dreptate: japonezii-și pot face seppuku, mai ales de ciudă!!!

 45. Axoane, nu iti lasi naravul…
  Ti s-a demonstrat ca armata romana a intrat legal in chisinau.
  Rusii nu aveau ce sa caute pe prut!.
  Punct.

 46. Nu folosește la nimic bun sfaturile lui Medvedev către japonezi,sa nu fie tristi,să-și facă sepuku.Domnul Medvedev le da idei militarilor japonezi, invitând practic armata japoneza de a-si elibera teritoriile aflate sub ocupație rusă.Japonezii înțeleg prin cultura lor că tot o forma de sepuku,este o moarte onorabilă în a-si da viața pentru eliberarea teritoriilor japoneze ocupate de armata rusă.Nu este o greșeală declarația lui Medvedev,urmărește ca Japonia la ordinul împăratului,sa elibereze pământul japonez,o mare problema făcută lui Putin,de care nu mai de asta nu avea nevoie.Se pare că Medvedev vrea sa ia locul lui Putin definitiv,instigând țările vecine și incurajandu-le în a-si lua teritoriile înapoi,ocupate de Rusia sovietică. Vezi și invitația și aluziile făcute de a ocupa teritorii ale statului Ucrainean care au apartinut Ungariei ,Poloniei,Romaniei și de ce nu Turcia prin ocuparea peninsulei Crimeea cu sprijinul Iranului și al Arabiei saudite.Putin este bine informat și va afla de jocurile periculoase făcute de Medvedev împotriva sa ,ca sa ajungă din nou președinte al Rusiei.A mai incercat unul dar nu a mai ajuns avionul la Moscova.

 47. @Imre/Saracii amerlocoii nu se invecineaza decat cu Mexicul si Canada, im mintea ta de musca Tete. Si nu au sute de baze militare de ocupatie in peste 100 de tari. 1/3 din tarile si popoarele lumii nu sunt colonii amerloce in capul tau de fitilist, acestea sunt ale martienilor. Slava Z.

 48. USA pierde si Japonia daca CHINA+RUSSIA=LOVE
  De ce?
  Pentru ca nimeni nu poate (atentie:) ECONOMIC rezita unei piete de ~2 miliarde de oameni care care
  FORTA DE MUNCA relativ calificata , mijoacele de productie (fabricile) , universitatile TOP WORLD ale CHINEI + GIGANTICELE RESURSE ale RUSIEI + ATOMICELE cu care se pot proteja si-si pot proteja aliatii (BRICS-ul)

  Oricat am macanii noi (clar ca stiam care-i shpilul …altfel cum naiba „KURRILE” „din senin” … mda : va mai dau din cand in cand cat-ei idei care e imposibil de „ghicit” si nu poate fi deloc coincidentala ca sa vedeti ca STIU (de exemplu SCANDALUL va chiar incepe din TEXAS) .

  PS: Ce-mi veii sa pomenesc de KURRILE 😉 si mai apoi sa iasa scandal russnaco-JAPONEZ (SEPPUKU) pe thema
  desi (puteti verifica, nu existau semna ca KURRILELE vor fi o tema, ce-mi venii 😉 , ce-mi venii ? )

  USA se termina fff rau cu tristete va zic ! Stiu 🙁 dinnainte ! Ce-i acum e doar
  AGONIE ! (nu-si vor mai revenii 🙁 )

  (ce mai face LLOYD ASUTIN si e adevarat ca rusii cum STRANIU PREVESTEAM s-au apucat sa macelaresca MERCENARI NATO ?)

  PPS: V-as putea spune ce urmaza in Ukrania ins-o mai las ! Vor sa dea moartea lui Zalujni ca … 😐 !

  SHALOM !❤️❤️❤️

 49. „Radio Erevan spune:
  31 IAN. 2024 LA 4:52
  Uniunea Sovietica se invecineaza cu cine doreste!”

  🙁 🙁 🙁

  ADEVARUL asta e de pe vrema cand rusii cucerisera BERLIN-ul dupa ce nu mult inainte sub tar fuseserala PARIS ! 🙂
  ORTHODOCSII rusnaci sunt de mirare v-o spun … istoric ! Par slabi si natangi (vezi PROXY-ul din UKRANINA) insa
  bat la altii de ruuuup ! (cica SEPPUKU nipponilor 😀 😀 😀 … Medwedev are un sarcastic 😀 umor !)

  DACA PUTIN nu extermina oligarhime evreica ce chiar puse mana pe avere post-URSS-ista … totul era OK pentru VEST !
  Asa faca capete-de-pod la russnaci e clar ca nu le convine … „vesticilor” !
  HEHEHE … nu pot desi trisst decat rade de porstia NULANDIERILOR ( au bagat USA in mega-faliment 🙁 😀 🙁 😀 )

  SHALOM ! -> MAGA !
  TRUMP = POTUS !❤️❤️❤️
  Q

 50. @ axon spune:
  31 ian. 2024 la 3:23 ..axoane , tu tii, se pare cu rusii; dar cand vad cum privesti problema Basarabiei si cum te uiti la romani (Marele Urs imi pare un Domn pe langa tine)eu as adauga: zi-o pe a dreapta.nu esti pro rus esti pro „simbiotii” rusilor (si ai basarabenilor, si ai orcainienilorsi ai regatului german de est si ai uniunii sovietice aleilalte); ia zi, (stra) bunicii tai la retragerea din 1940, (v. Spataman rosie Paul Goma) cu cine jucau??

 51. sorry, misteaux…si shalom…in postarea cealalta ma gandeam la „revolutionarii” mizantropi auto alesi prin URSS , nu la filonul uman destept, filosofic , cu umor ales, care mai greu sunt observati de noi astia mai goi, ca iau schwabii ailalti fata

 52. Intre timp sti ca nu ma supar !
  Dar gestul conteaza …

  SHALOM !

  PS: Fac o pauza cu prophetiile, ne mai distram classic … nu ca n-as avea destuleeeee sa va pre-zic prophetic-inainte ( insa: „BATE LA OCHI” direct din … ARHIVA ! 😉 )
  Am sa va spun curand insa ceva NASOL (ceva tinand de famiglia BIDEN ! 🙁 … urmeaza !)

  SHALOM ! 🙂

 53. „Are un stil inconfundabil … si-i observ „sintagmele” si ideile vorbite DUPA … in gura altora MULT, aparent, mai mari decat el … mass-media romana i-a copiat si expresiile anume gresit alese !”

  @IQ100 😀 … nu doar destept ci si cu hutzpe ! 😉 !

  SHALOM ! 3301

 54. @ IQ 100….Bunicii so strabunicii mei au liptat la Plevna, Marasesti, Cotul Donului….iar eu sunt roman din Capitala iarna si vara din Campia romana…Am inteles ca romanii sunt lasi, puturosi, mincinosi de aceea sunt Rusofobi…Sunt doar avocat al Rusiei, fiindca sunt necesar in mijlocul prea multilor rusofobi urechisti…Critica mea este spre binele romanului….nu laud pe nimeni, va laudati voi deztul…Spun Adevarul ca sa contracarez minciumnile. Adevarul e folositor.

 55. @axon:

  Tu nu esti nici din Bucuresti nici din Cimpia romana. Nu esti nici inginer, nici matematician, nici macar taran, cum te laudai mai demult. Tu esti doar un komisar de colhoz, cu radacini de prin Gagauzia, dupa prostiile pe care le insiri pe aici.

 56. @ anonim:
  Bine mah!
  Mizdrache asta de axon se dadea ba masinista electroputere, ba it-ist…
  Ce i-o fi spus stramosul lui care a luptat la Cotul Donului, ca bordeiele mujicilor din stepa calmuca pe care soldatii romanani le-au vazut in drumul lor spre rasarit valorau 60 miliarde de dolari…
  Un rebut intelectual!

 57. Din ce stiu eu de pe vremea mea un ronin nu putea niciodata nici in vis sa comande la un samurai sa isi faca sepuku… Pentru cultura iubitorului de vodka Medvedev.

 58. Cum spuneam mai sus , cifrat , desupra comentariului asta !
  TU nu sti multe … fetitzo 🙁
  🙂
  SHALOM totusi !

 59. Klaxon nu minte: bunicii și străbunicii lui au luptat pe bune la Plevna, Mărășești și Cotul Donului, doar ca erau de fiecare dată ruși ce luptau cu turcii, nemții sau românii!
  În cel.mai fericit caz este un ” moldavian” tarat, creat de școala KGB, care îi consideră pe români doar vecini, nu și frați, dar pe ruși prieteni, frați și strămoși ai moldovenilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.