Medvedev: Rusia va lovi bazele NATO dacă vor apărea în Ucraina

Rusia va lovi cu siguranță bazele militare străine din Ucraina dacă acestea apar acolo ca parte a acordurilor privind garanțiile de securitate, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de presa rusă.

„Evident, această declarație în sine (a UE privind garanțiile de securitate pentru Ucraina) nu are deloc valoare adăugată. Declarația este doar o declarație publică și, prin urmare, o bucată de hârtie. Dar implică posibilitatea încheierii de acorduri cu țări individuale, în care condițiile vor fi deja enumerate asigurând securitatea”, a scris el pe canalul Telegram.

El a menționat că astfel de acorduri pot prevedea producerea de arme, pregătirea personalului militar, finanțarea unor programe militare individuale, chiar și crearea unei baze militare.
„Și aici întrebarea este cum vor interpreta ei articolul 5 din Tratatul de la Washington. Cu alte cuvinte, atunci când Rusia va lovi o astfel de bază (și acest lucru se va întâmpla inevitabil, deoarece personalul militar al bazei a sosit în mod special pentru a lupta împotriva noastră), Țările Alianței vor fi pregătite să răspundă colectiv la adresa țării noastre pentru distrugerea unei baze create de una dintre țările NATO?”, se întreabă Medvedev.
Potrivit acestuia, articolul 5 din tratatul de securitate colectivă NATO are nu numai opțiunea unui răspuns militar direct, ci și o posibilă „reacție” în care țările Alianței pot refuza să reacționeze. 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

76 de Comentarii

 1. chiar trebuie lovita pur si dur
  dacă o mută cu tot cu Dobrogea…..

  4 apr. 2023 · Peste 12 miliarde de lei vor fi investite în Baza de la Kogălniceanu, ce va putea adăposti peste 10.000 de militari.

  (de obicei medvedev nu scapa refferinta la arma termo-nucleara;
  probabil ca acum nu era „sub influentza”)

 2. numai ieri au murit pe front 760 dihori rusnaci.Moarte invadatorilor,traiasca Ucraina

 3. Aluzie la BAZA MILITARA AMERICANA din DELTA DUNARII
  care se va inevcina cu rusii dupa (dicto MISHTEUAX) sigura integrare a ODESSEI in Russia !

  Exista un PLAN pe care si (nu doar) MISHTEAUX il stie privind UE si RUSSIA dupa dezintegrarea NATO ! (v-am zis insa voi nu credeti decat DUPA ce vedeti 🙂 , e OK si bine ca sunteti sceptic-critici!

  PS: AMERICANII desi au aprobarea in SENAT nu(!) voer face baza militara americana in DELTA ! (= risca prea mult dupa ce-au dovedit 🙁 in razboiul PROXY ca nu-s doar infromativ foarte slabuti ! ) !
  SHALOM !

  PS: Importanta „strategica” a Marii Negre e zero dupa ce Rusia va prelua LITORALUL (cum v-am zis din timp ca era-n plan inca din 2019 🙁 si TURCIA e deja , practic, mai aproape WIN-WIN, de Russia decat de NATO sau UE !
  Greseala UE e LACOMIA … n-au ajutat TURCIA dupa CUTREMUR , dimpotriva USA o voia complet distrusa insa RUSSIA a arata TURCIEI ca „vecinul la nevoie se cunoaste” … ajutandu-se reciproc ! 😀

  PS: Atentie la Israel … statul insusi e in pericol de disolutie in 2024 !
  NASOL e ca proiectul MARII BRITANII se duce dtraQului de suflet ! „Methodele” secolului colonial NU MAI TIN MODERN !
  PORTAVIOANELE yankeie din Suez, Hurmuz sut deja demodate !
  DE CE ?
  Pentru ca CANTITATEA prin ea insasi e o CALITATE !
  Un portavion sau vas militar american poate fi saturat exact cum 🙁 saturat a fost prin NUMAR : „IRON DOME” ! 🙂
  (cine draQul el face dujmanilor imperiului … strategia ! Imperiul e vizibil IZOLAT (prophetit din timp asa) si decade ! )

  PUP ! Sarbatori fericite si la muuuulti ani , mai buni din 2028 ! ❤️❤️❤️

 4. Zelenki şi camarila lui visează degeaba că s-ar putea produce armament occidental în Ucraina. Fabricanții de arme din SUA şi Israel, care produc armamentul la care speră Zelenski, nu vor fi niciodată de acord să transfere tehnologie şi secrete de producție militare unei țări terțe, mai ales uneia atât de periculoase ca Ucraina, corupte şi plină de trădători, fiindcă ştiu exact ce i-ar aştepta.
  Aşa că, țeapă! Concentrați-vă să fabricați tot vechile şi bunele Kalaşnikoave, pe care le puteți vinde ca şi până acum puciştilor africani sau teroriştilor din Orientul Mijlociu.

 5. Comentarii produse tâmpite si gretoase. Sa lovească Medvedeev,Putin sau care vor ei acum vreo baza NATO. ASTA DACA AU CYRAJ! Tromboane, tromboane, tomboane!

 6. Trimiterea unor arme de ultimă generație în Ucraina este o greșeală enormă a Occidentului.
  Nu doar pentru că, deși avansate tehnic, s-au dovedit ineficiente în fața cantităților uriașe de armament rusesc.
  Alta e hiba.
  Rușii au capturat (sau cumpărat, „grație” corupției generalizate din Ucraina) exemplare intacte din toate tipurile expediate acolo de țările care susțin Kievul. N-a mai fost nevoie de spionaj.
  Firește, e sărbătoare la Moscova, Beijing, Teheran și Phenian după o asemenea pleașcă. Reverse-engineering a început și continuă.
  Ca atare, să nu se mire NATO atunci când va descoperi, pe fronturi și pe piață, clone ale propriilor sale arme și instalații militare, mai grosolane, dar cu eficiență comparabilă și costuri de producție infinit mai mici.
  Bățul continuă să aibă două capete.

 7. PROBLEMA FUNDAMEMTAL-MACROECONOMICA a omenirii, AZI, e
  colossala, in crestere(!), datorie interna a UE si USA … care deja zeci de TRILIOANE doar creste
  si accelerat creste !
  Imposibil de mai oprit CLASSIC, desi din 2008 au incercat in fel si chip s-o incetinesca sau macar s-o liniarizeze, cresterea DATORIEI de STAT CAPITALISTE = e imposibil = vad toti ca la capatul „tunelului” e WW3 si-o
  reforma monetara …
  deja dollarul si euro sunt prin „TIPARNITA”, ca valutele terrestre cele mai importante, absolut
  detasate-productiv de valoarea ce-o reprezinta !

  E inevitabil ca o CATASTROFA BANCARA sa se produca ! 🤐🤐🤐
  In economie exista legi economic-matematice care spun ca intr-un sistem economic finit … datoriile interne ale unui stat
  nu pot creste … INFINIT !❤️❤️❤️

  Problema statelor moderne(=bazate pe CREDIT-INVESTITIV!) e ca CRESTEREA DATORIEI INTERNE, nu doar creste uNIFORM-LINIAR ci ca
  CRESTE ACCELERAT …
  MARX spunea justificat ca in CAPITALISM taman din aceste motive SISTEMUL trebuie ciclic re-startat ❤️INFLATIONAR❤️
  CICLIC si ca … e absolut inevitabil ca macroeconomia sa genereze VARSARI ECONOMIC-PREMDITATE DE SANGE
  periodic ! ISRAELUL vrea GAZA din motive energetice si de „materii prime” 😛 E un furt din avutia unei populatii OCUPATE.

  Urmeaza caderea DOLLARULUI si un WW3 🤔🤔🤔
  … datoria USA nu poate creste la infinit … deoarece ar diminua la ZERO economiile popuationale in concurenta cu banii ARBITRAR-TIPARITI !

 8. MISHTEAUX spune ca traim in sfarsit de mega_ciclu, anii astia, in care DINASTII BANCARE auto-crezute vesnice
  vor da sangeros si in chinuri 🙁 (Oy wey Israel) ortul popii ! 🥲🥲🥲
  Le fel de surprinzator, le va fi precum le-a fost FEUDALILOR 😀 pe vremea „COMUNEI din PARIS” (=Esafod/GHILOTINA) sau aristocratiei ruse pe vremea revolutiei evreo-salve ! SANGE-VARSAT voluntar 🙂 ! 🙁
  PS: NU GLUMESC !
  Vor cadea DINASTII BANCARE curand ! si …
  totul va re-incepe, CA MEREU, intr-un nou ciclu de la ZERO ! 🙁
  PUP ! Urmeaza post-apocaliptic un nou EV MEDIU INTUNECAT cateva secole ! 🙂
  SHALOM !

 9. cu mintea ciolovecului Medvedev si 50 de ruble,nu cumperi o Pravda

 10. Da, Putin e disperat ca-si da seama ca armata lui e muci. De unde visa sa cucereasca Ucraina in doi timpi si trei miscari acum se chinuie sa-si pastreze pozitia, nici vorba de inaintare. Semnificativ e faptu ca a minat zone intregi, practic si-a inchis singur poarta pe care ar fi trebuit sa inainteze in Ucraina.
  Putin e ca un leu ranit, si asta-l face tot mai periculos.Singura soluție :uciderea lui.Daca vedeți voi altă soluție,mă înclin.Desigur nu din gura rahatilor proruși.

  Solutia e simpla, cunoscuta, aplicata de sute de ani, leul ranit e vanat in mod organizat si ucis pentru a nu mai teroriza satenii. Solutia este evidenta pentru Occident , pentru aparatul din jurul lui, pentru miliardarii creati toti de el…toata lumea o stie. La un moment dat un Patrushev isi va pune piciorul in ghips.Putin ,mai rău decât Gadaffi.Se sparie gândul natarailor care mai cred in puterea Rusiei.

 11. CA sa va demonstrez fragilitatea USA
  o intrebare
  ce vor face daca PORTAVIOANELE americane din Marea Mediterana sau Golful Persic vor fi atacate (saturat) MASSIV cu
  10 000 de rachete IEFTINE MASSIV ?
  La ce le ajuta „sofisticarea” in fata „CANTITATEA e prin ea insasi o CALITATE” vazuta la saturarea „IRON DOMURILOR” atat de straniu MODERN tactic folosita militar-desavarsit contra evreilor din Israel ?

  HOUTHIS au seci de mii de rachte si DRONE ieftine, insa … PRIN NUMAR …COVARSITOARE !

  PS. IRANUL la fel … USA e vrasite … in fata razboiului MODERN , ieftin … si tactica
  roiurilor de DRONE si rachte, saturante in atacuri massiv-punctuale in numar caovasitor ce pot face cele catva rachete de inalta precizie extraordinar de scumpe de pe PORTAVIOANE sau flota yankeie ?
  ZERO
  De aceea UE a fost sfatuita sa nu se alieze americanilor ! Chair si HOUTHIS pot fi periculosi „PRIN NUMAR” si atac masiv STURANT armatelor NATO deja prea scumpe , prea sofisticate si prea demodate !

  Razboiul modern e razboiul ROIURILOR MASIVE de drone (cateva mii odata) si rachetelor la fel de ieftine insa la fel de massiv numeric lansate !

  USA …nu poate folosii BOMBA ATOMICA impotriva aliatilor Russiei pentru ca se va riposta ATOMIC
  CONVENTIONAL USA si UE (=NATO) si-au deja , sub BIDEN SLEEPY JOE demonstrat
  ineficacitatea si doar demagogia laudaroase = au pierdut in Ukraina ! 🙂

  Urmeaza un ataca masiv LA POMPA … un EMBARGO petrolier contra UE si USA ! (ceva care va distruge sigur 😉 si PREMEDITAT ❤️
  vechi aliante … MACROECONOMIA dicteaza „aliantele” = imperiul anglo-saxon isi traieste …moartea ! 🙁

 12. Federația Rusă trebuie dezmembrată, la fel cum a fost dezmembrată Germania în 1945. Karelia poate deveni independentă sau se poate uni cu Finlanda, Tatarstanul poate să devină independent, Bașkortostanul avea chiar un tratat de autonomie semnat pe vremea lui Boris Elțîn, tratat pe care Putin l-a anulat în 2005, republicile din Caucaz pot deveni și ele independente etc. Ba chiar și sudul Rusiei poate fi organizat ca stat separat, la fel cum Austria este astăzi un stat separat de Germania și nu are voie să se unifice cu ea, conform Tratatului de Înființare din 1955.

  O Rusie mai mică, de vreo 80 sau 100 de milioane de locuitori, cu capitala la Moscova, nu va mai fi capabilă să-și invadeze vecinii. Exact din motivul ăsta a fost dezmembrată și Germania în 1945 și chiar a dat rezultate: Europa a avut 75 de ani de pace.

  Occidentul poate ajuta această Rusie mai mică să păstreze Siberia, la fel cum Statele Unite au ajutat Germania Federală să se reconstruiască după război și să ajungă chiar la reunificare, după ce a demonstrat că nu mai amenință pe nimeni cu invazii.

 13. Mai, ce dracu, astia care il blestemati pe Putin ca la usa cotului, ca muierile suparate ca au ratat linsul moastelor Sfantului Paraschivu, nu va dati seama ca Putin nu citeste Forumul? Nu stie limba romana.

 14. Și de ce mă rog ar fi asta o noutate ?? Era de știut.. De ce se provoacă rusul in continuare și de ce se escaladează situația ?? Chiar de america și occidentul sunt in criză, iar criza incă e doar in avanpremieră,. Imigrația islamistă, Inflația și facturile vor distruge cultura europeană,, Insă rezolvarea nu este războiul. nici pentru a păstra in UE o gașcă debilă la putere… Supraguvernul gender drogat care dictează impotenților guvernanți din țări care au scăpat de suveranitate..

 15. Minimul de proiectile sa-l produca, nu se vede a fi i stare, cel mult din gura la Brucsel.

 16. Cu grație scatofila bat câmpii:Ileana Rollanson,Pacufistul,Dan,și alte lighioane:Comunitatea internationala in cadrul ONU dar si recent in cadrul membrilor G20 (inclusiv China) a transmis un mesaj foarte clar elitelor rusesti. Visul lui Putin (cu lumea multi-polara, etc) a devenit pe undeva o realitate… este evident insa ca tocmai Rusia lui Putin (condusa in stil criminal de gangsteri, kadirovisti, wagneristi, etc) nu face parte din aceasta lume! In acest context (dar nu numai) tot la fel de evident este ca elitele rusesti (clasa mijlocie dar si o mare parte a functionarimii statului, armata, etc) se vor elibera de membrii regimului criminal si se vor alinia valorilor si regulilor comunitatii internationale.Intelegeti voi cate ceva,sau vorbesc degeaba,risipitori de minciuni.Azi e Crăciunul și nu va afurisesc mai mult, deși meritati.

 17. Daca citeati atent si fara prejudecati comentariile lui MISHTEUAX de-acum ani
  stiati ca IRAN-ul s-a adaptat noilor tactici ale RAZBOIULUI cu mijloace ieftine … DRONE inteligente in numar massiv
  SATURAND apararea adversarului ! 🙂

  Intreb ca exemplu comparativ de tactici MODERN versus CLASSIC :

  – Ce poate face flota yankeie din zona Taiwan-ului sau HURMUZ daca se lanseaza asupra ei 10 000 de rachete si drone ieftine dar eficace simultan ? 🙂

  Pot cateva ZECIE DE MILIOANE DE DOLARI (in roiuri drone si rachete) scufunda miliarde in PORTAVIOANE si cuirasate 😀 ?

  DE USA A MAI RAMAS NUMELE ! 😛 😛 😛

  Ca geniu care le vede CLAR(!) … o spun ! ❤️❤️❤️
  Si nu e ca pot fara a se SINUCIDE folosii impotriva ORICUI … ARME ATOMICE, americanii,
  CONVENTIONAL e deci … ca rezultat al razboiului PROXY pierdut in Ukraina …
  USA un deja imperiu militar-imperialist MORT ! „USA e OUT!” 🙁

  I-a venit vremea ! 🙁 RIP USA ! -> „NINGE PE FED!” 🤐🤐🤐

  Toate din vina „NULANDIERILOR” ciupilikatzi 🙁 = Mi-e frica de … POGROAME ! (LACOMIA „vitelului de aur”)
  SHALOM !
  IQ=?
  😉

 18. „Dan spune:
  25 DEC. 2023 LA 13:55”
  intelegi acum GENIUL misteriosului clown MISHTEUAX :

  „some girl alone spune:
  20 FEBRUARIE 2022 LA 17:42 @tomlin
  La locul ei intrebarea !
  PS: Ca expert iti spun ceva din experienta … Teoria MATEMATICA a Jocurilor …presupune ca toti jucatorii sa fie rationali
  teoretic e tautologie logica teoria …practic nebunii de politicieni absolut irrationali … o fac ridicola !
  Din meserie (observaria discreta a THINK THANK-urilor lumii si extragerea unor informatii general-particulare din ele ! Meserie legala !!!) stiu ca toti desteptii … ii cre pe participantii la joc rationali si aplicand TEORIA JOCURILOR observa
  cu NU-I CHIAR asa …uni-s atat de neasteptat irationali inca üpot fi considerati sinucigasi …daca ?
  Nu ar face pe nebunul perzand local ce vor castiga colateral global !”

  4 zile inainte de 24-joi (ca sa nus e laude CIA sau BND-aua ca doar „ei” stiau dinainte ! 😀 in PLUS
  mishteaux stia inca din 20 februarie 2022 cum se va termina mascarada ! 🙁

 19. Totul este extrem de simplu .Razboiul se poate opri usor .Rusia nu are nici banii necesari si nici echipamentele necesare sa intre in ofensiva .Pe de alta parte nici cei care se declara prieteni ai rusilor nu ii mai pot finanta intelegind riscurile .Deja intreaga regioune a Orientului Mijlociu este inconjurata de trupele NATO la nivel de flota .In Pacific China nu mai poate sa isi extinda dominatia .Razboiul se opreste usor in momentul in care NATO isi muta fortele nucleare la granita cu Rusia .momentul se apropie .Rusia nu poate asigura protectia a 1200 de km in Ucraina si nici 1200 de km granita cu NATO.Cheltuielile ar depasi PIB Rusiei .

 20. NATO nu va instala nicio bază în Urcaca atâta timp cât e răZboi.
  Ce militar NATO poate fi obligat să meargă acolo ȘI PENTRU CE ?
  NATO e alianță defensivă, Urcaca NU e membră NATO etc.
  Iar mercenarii nu se mai înghesuie, după ce peste 5000 dintre ei au plecat acasă cu picioarele înainte…măRog…😪
  [°°°RumBurKaK-trolaK UrKaK-RumBurKaK°°°]

 21. „20 FEBRUARIE 2022 LA 17:42 @tomlin La locul ei intrebarea !
  PS: Ca expert iti spun ceva din experienta … Teoria MATEMATICA a Jocurilor …presupune ca toti jucatorii sa fie rationali
  teoretic e tautologie logica teoria …practic nebunii de politicieni absolut irrationali … o fac ridicola !
  Din meserie (observaria discreta a THINK THANK-urilor lumii si extragerea unor informatii general-particulare din ele ! Meserie legala !!!) stiu ca toti desteptii … ii cre pe participantii la joc rationali si aplicand TEORIA JOCURILOR observa
  cu NU-I CHIAR asa …uni-s atat de neasteptat irationali inca pot fi considerati sinucigasi …daca ?
  Nu ar face pe nebunul perzand local ce vor castiga colateral global !
  Mare atentie la avertismentele lui mishteaux … = sunt discret stratificate pe nivele de-ntelegere si „asteptare”
  ?”

  MISHTEAUX acest straniu PUNCTUAL PROPHET❤️ a PRE-ziso🤐 bland calm:
  „Mare atentie la avertismentele lui mishteaux … = sunt discret stratificate pe nivele de-ntelegere si „asteptare””
  De ce n-ati crezut in el ?
  De ce evreii nu au crezut la randul lor in PROPHETII ce le-au prezis in vechime nu odata robia, assiriana, babiloniana, romana, etc:
  De ce i-e greu unui pe cai mari greu sa creada ca va trebui sa coboare SMERIT si UMILIT(!) candva ?

  REPET -> ❤️❤️”avertismentele lui mishteaux … = sunt discret stratificate pe nivele de-ntelegere si „asteptare””❤️❤️

  IQ=?
  😉

 22. sa inteleg ca daca straniu-misterios ante-sti tu … atatea
  stiu (DINAINTE) si serviciile secrete ruse, chineze si nemtesti 😉
  dinainte ce cred secretizat 😛 americanii ?

  Esti straniu prin siguranta cu care ante-prezici ce ulterior se SIGUR se intampla !
  RUSII i-au fiert pe americani in borsul ukran LA FOC MIC …exact cum francezii FIERB BROASCA !
  Acum broastei yankeie i-e prea tarziu 😀 😀 😀 de-a mai sari din oala in care cu LACOMIE se visa … saturata !
  RIP BLACKROCK ! 🙁 prosi consultanti ti.ai angajat = pierderi de multi miliarde desi firma „3301” te rezolva in „fereastra de oportunitate” cu doar … 129 milioane de dollari in aur ! PUP ! (capul face capul trage! au platit cu placere …altii 🙁 !)

  SHALOM !

 23. Sigur este insa ca Putler a aratat definitiv ca nu are cuvant, ca este doar un dictator sângeros. Acest dictator a reusit sa indeparteze Ucraina, Moldova, tarile baltice, Suedia, Finlanda etc de neutralitate si sa le indrepte catre NATO si UE. Numai succese, ce sa zic. Craciun fericit!

 24. SUA a inceput să scoată taxele pentru folosirea aurului in loc de hârtie.Au ajuns la concluzia că tipăritea la nesfărșit de valută îi va distruge până la urmă si pe ei.Acum ințelegeti despre ce ecrăzboiul contra Rusiei.Doar că Putin s- a prins din timp si chinezii la fel.Doar europenii se cred destepti si o să și- o ia în freză nu de la rusi ci exact de la prietenii lor…Slava Z!

 25. La marginea Kievului rusii au mancat o bataie de le-a sunat apa in cap, iar apoi propagandistii rusi au incercat sa o coafeze ca o retragere negociata si alte baliverne. Toata lumea a putut vedea sirurile nesfarsite de tancuri distruse si abandonate, si asa s-a terminat si cu mitul celei de-a doua armate a lumii.A zecea,ruptă în fund.Orci de prăjit sunt tot mai puțini.

 26. Rusia condusa de grupul fascist degenerat din vechiul KGB nu respecta decat fortza bruta.

 27. Nu mai dați apa la moară trollovacilor intrand in conversații nesfarșite cu aceste gunoaie; voi ,cititorii Cotidianului sunteți in timpul vostru liber, ei sunt la slujbă!
  Rusia a dovedit că este un stat criminal incepand de pe timpul lui Ivan cel Groaznic pană astăzi, nu e nevoie de bălmăjelile trollovacilor care incearcă sa amețească cu pălăvrăgeala lor! Pentru ruși nu am decât bețe ghintuite cu plumb pentru spinările criminalilor.Atentie nu numai armata rusă este criminală ci și mare parte din populația rusă.Craciunul ,pentru ruși,sa fie intrarea în iad.

 28. Mi se pare foarte corecta afirmatia lui Medvedev,mai de neinteles sint afirmatiile unor mioritici care si-au scris opiniile aici .Presupun ca nu au citit cu atentie articolul, deoarece ei sint ingrijorati de bazele militare NATO din Romania .Medvedev spune clar ,ca vor lovii bazele NATO,care vor fi in Ukraina.

 29. HINT la BAZA americana de la gurile Dunarii 😀 ? Aprobata in SENAT cand inca nus e stioa de
  rezultatul catastrofal la TESTUL DE STRESS al bancilor mama USA si UE ! 😀

  Pai mai , nu v-a zis, DIN TIMP UTIL; mishteuax ca „USA e OUT!” pentru ca FED-ul a pus o limita la ajutorul dat , cica 😉 , ukranilor (desi chiar yankeii spuneau ca 95% ramanea in USA 😀 )

  SHAMDRAMAUA lui ZELENSY e deja-n cadere libera …nu doar FED-ul le interzice guvernului yankeu de-a mai „ajuta” (PRIN TIPARNITA) Urkania …ci si BCE-aua interzice UE-auei de-a mai da bani Ukraniei !

  MISHTEUAX stie 999/1000 in plus la cele 1/1000 glumite aici!
  Dupa „27 decembrie” 🙁 va fi jale-n Israel !
  V-o spun fara rautate si fara suparari sau bucurii 😐 , ca eu insumi evreu n-am nimic cu evreii sionisti … e purul doar adevar ! Eu sunt doar un mesager al unor entitati superioare mie ! 🙁 ! Desi am puterea de-a schimba si interveni taman prin accesul ne-marginit la informatii -> NU MA BAG unde nu-mi place ! 😐

 30. USA va fi terminata de un vulcan. Cine il va activa? Sfantul Dumnezeu sau rusii?

 31. Deja nimeni nu mai misca in front si Rusia deja cere pace . Nu are nici banii si nici forta militara necesara sustinerii unui conflict pe termen lung .Germania deja face toate jocurile si impreuna cu Japonia muta decisv in Ucraina ce primete armament . Vamile romanesti si polone lucreaza in flux continuu pe directia Ucraina .Marea Rosie a devenit mare NATO iar in nordul extremSUA a inchis toate caile de acces spre Rusia .Rusia nu mai are pe unde primi arme .

 32. @Moș Crăciun spune,,,
  Nu mai dați apa la moară trollovacilor intrand in conversații nesfarșite cu aceste gunoaie; voi ,cititorii Cotidianului sunteți in timpul vostru liber, ei sunt la slujbă!,,

  LA SLUJBA ESTI TU tROLObOULE ,ca tu lucrezi in zilele astea !dar si mananci mult ! cu POLONICUL !

 33. Rusia nu poate lovi nimic .Poate cel mult sa loveasca nuclear sau sa purceada la a inventa un accident nuclear ce ar putea separa Ucraina de rusia .In rest nici oua nu mai au la raft .

 34. Pentru a supravietui intreaga , Romania trebuie sa-si alcatuiasca o ECHIPA DE DIPLOMATI PROFESIONISTI – in frunte cu Cr Diaconescu si Adr Severin , echipa pe care sa o puna la treaba activa .

  NATO te apara teoretic si virtual.
  Practic : este necesara o NEGOCIERE CU RUSIA.

 35. @Paulian Ionescu 16;03,nu ma asteptam de la dumneata la o asemenea fractura logica(ori ai baut mai mult vin,ori dumitale nu ai citit articolul,o spun fara rautate..?)Pai o tara NATO ,cum va fi si Ucraina,are tot dreptul sa aiba pe teritoriu institutii NATO(de ce nu si cartierul general NATO?)Paulian sincer astept de la dumitale lucruri documentate nu povesti.Acest lucru nu-l astept de la gloata celeste a trolilor prorusi.Craciun cu bucurii.

 36. Regret ca glotasii imberbi ,sustinatori ai kremlinului,au primit de la Mos Craciun numai vane de bou.Daca erau copii ascultatori ar fi primit ciocolata si bomboane.Poate la anul le va veni mintea la cap.Am sa pun si eu o vorba buna la Mos Craciun:nu fi prea dur cu imbecilii neciopliti prorusi de pe forum.Sunt sarmani,depind de ajutoarele guvernamentale.ideile lor,sukare ,i-au adus la sapa de lemn.o ciorba cu perisoarte si bors ucrainean este balsam pentru acesti neispraviti.Scuze nu-i includ printre neispraviti pe gogutza,marius ,paulian,salvamar,saruman si Al.Sunt cu Rusia, dar au verb.

 37. Haha gica, vorbesti de acea Germanie al carui ministru de externe n-a fost primit de nimeni la Beijing?!
  Sau de Germania al carei guvern doreste marirea impozitelor( inclusiv pentru populatie) exclusiv pentru finantarea Ucr?!
  Pai crezi ca astia mai castiga alegerile?
  Gandeste si tu in locul unui neamt, care are viata de 2 ori mai scumpa ca acum 4 ani.
  Explica-le tu, poate te vei face inteles.
  Japonia si Germania sunt puteri economice emasculate.
  Nu au niciun prestigiu politic pe plan mondial.
  Si te-a sunat Putin tocmai pe tine, gica-fasolica( si cum altfel iti mai zici) sa-ti marturiseasca ca cere pace?!
  Deja stie ca existi?
  …Ce penibil…

 38. tomlin spune:
  25 DEC. 2023 LA 15:51

  Postare falsa a unui charliu la cap ! Doar la Cornel Nistorescu pe forum este posibila aceasta zgarcenie ! Evident, un zgarcit nu poate afla cine a postat si cenzureaza originalul !!! Superior de regiune, din regiunea Huniedoara …

 39. Unii pe aici mai citesc și Digi24 Cum se vede.. Aveti răbdare băieți..

 40. Iaca cum sarupirt nu stie cit de puternica este azi Germania . Doar pentru informare nemtii au cumparat doar de la norvegieni de 50 de miliarde de euro gaz in 2023 si acum nimeni nu mai zice nimic cind pun la bataie primele 200 de miliarde pentru inarmare in timp ce Japonia isi modifica legislatia pacifista si opreste impreuna cu Australia si SUA dezvoltarile Chinei in Pacific .Amice nu fi naiv

 41. voi nu vedeti ca incet-incet dispar stirile despre u-kraina? Asta dupa ce Washington Post a desfiintat rubrica ”Razboi in Ukraina”. Va pregatiți de narativul infrangerii, fraierilor?

 42. Vodca dauneaza grav ratiunii. O tara ca Rusia va rata viitorul.

 43. Federatia Rusa are multe arme de proasta calitate si munitie indoielnica. Singurul avantaj este al masei de oameni trimisi sa krape ca prostii nici ei nu stiu pentru ce. Intrebarea care ramane este daca si popoarele din Federatia Rusa de astazi sunt batute in cap sa moara pentu Putin si banii lui. Intelegem bine ca razboiul este intre niste triburi salbatice puse pe pradaciune si lumea libera.

  Nici ca oameni nu pot sta prea bine. Odata calitatea. A doua numărul mare de bărbați scoși din circuit. Peste 300000. 0.2% din total popilatie. Din bărbații activi în jur de 1%.

 44. Gica- fasolica(esop&co) n-ai mintea la tine:
  Astea pe care le-ai enumerat tu au fost odata tari razboinice.
  Acum nu mai sunt.
  Ministerul german al apararii a recunoscut ca stocurile de munitie ajung, in caz de lupte intense, cam 2 zile.
  Anul asta Germania a contribuit cu 60-70000 obuze de 155mm la cheta de 1000000 de bucati pe care ue a promis-o(fara acoperire) ucr.
  Tunurile autopropulsate Rheinmetall si Cesar nu mai sunt functionale: sunt decalibrate si au tevile rupte.
  Motivul? Producatorii nu s-au gandit ca vor fi folosite intr-un asemenea regim, de pana la 300 lovituri pe zi, cat forjau ucr cand aveau boabe.
  Oricum, cei mai mari producatori de munitie sunt in est.
  Polonia,Romania, Slovacia, Bulgaria…
  Germania a marit bugetul pentru armata( nu pentru aparare, nu te amagi) dar in 2 ani nu a marit productia.
  Oare de ce?!
  Nu are incredere ca miscarea are viitor. Nu cresti productia cand te gandesti la pace.
  Japonia schimba legislatia.
  Si ce va schimba asta?!Nimic!
  USA si Aus NU pot izola China( cea mai mate flota de razboi din lume, care tot creste).
  Daca vrei tu, facem si noi aici o cheta de materiale de razboi:
  Eu pun tevile de scurgere de la wc, tu le umpli cu gazul luat de nemti din Norvegia(ca au luat pe bani multi, inainte era mai ieftin) si ciracii tai baga pietre si tiniclele pe la gura tevii la indicatia Doamnei tale von der Leyen.
  Rusii socati vor fi opriti.
  Atat se poate face acum.
  Se mai poate face ceva:Pace!
  …Dar cine sa o faca…?

 45. Bai aiuritilor, apucati-va si invatati limba rusa. Ca romana nu stiti, iar romgleza nu face doi bani. Slava Z!

 46. Nu va mai ia Dracu odata pe tine Putin si pe handicapatul de Medvedv odata ?

 47. saryuman prostovan . nu pricepi mare brinza . inca visezi la aiurelile din presa pe care o citesti .SUA Australia, Japonia Coreea de sud si noua zeelanda plus aliatii au sigilat pacificul iar alte 20 de tari plus SUA au sigilat orientul mijlociu iar acum sua a sigilat si tot nordul .Rusii si chinezii pe unde trec ? nu ai nici macar o harta

 48. @gica-fasolica:
  Pai mie nu imi trebuie.
  Tie iti trebuie, ca nu stii ce e de capul tau.
  Boscorodesti tu ceva acolo, dar nu convingi pe nimeni, atarnache de 2 centi.
  Pe unde trec rusii si chinezii?!
  Depinde unde vor sa ajunga.
  Vezi ca submarinele rusesti s-au inmultit in ultima vreme.
  Si au boabe grele la bord.
  Ce sa sigileze nz, aus, sk?!
  Ai apa la cap?
  Astia sunt ca guvizii pe sfoara, nu sunt buni de nimic, dau si ei din gura fiindca le e frica, dar sunt departe.
  Nz e mai aproape de polul sud decat de marea chinei de est
  Ce sa faci mah cu astia?
  Daca se pun chinezii pe ei, le rup oasele.
  Dar ii mai lasa
  Este clar ca prc are propriile planuri, tawanul este ca si luat, pacientul de la casa alba a fost deja informat.
  Soarta este implacabila.
  Nimeni nu se pune cu china!
  Americanii sunt cu curul in doua barci deja, in 3 e prea mult.
  Aliatii lor sunt multi, dar n -au greutate.
  Nu sunt gata sa sacrifice bunastarea lor si vietile cetatenilor proprii pentru nebuniile nu-stiu-cui.
  Ti-am zis si alta data, dar intelectul te tradeaza:o tii langa cu „mighty ue”, ursula ta si gardienii lumii libere din pacific.
  Las-o jos, mirosi a proost!

 49. Prophetiile misteriosului Mishteaux s-au adeverit dumnezeiesti …
  omul asta e un PROPHET REAL :
  „USA e OUT!” si …OUT a fost (nu doar un Urkacia!)
  „Mi-e frica de … POGROAME!” si parapad pe Israel 🙁 a fost (nu doar in ISRAEL)
  „TRUMP=POTUS” si Biden invins e (nu doar in populatia amaericana ci chiar in sanul WOKE!)
  ___________
  Daca si Israeul se duce 2024 buuuh 🙁 (ca proiect interbelic britanic, de sfarsit de imperiu si „cap-de-pod” la petrolul arab) …atunci MISHTEAUX va fi chiar mai tare decat … marii kabbalisti !

  S H A L O M !

  (PS: Tehnica saturarii militar-tactice prin CANTITATE a CALITATII, demonstrata in Israel cu ale lui foarte scumpe rachete IRON DOME e punctul vulneranbil in caz de razboi cu … LIBAN-ul [s-au cumintit desi voiau prostii, dicto MISHTEAUX] se spune ca „arama de ucidere in massa a saracului” e foarte multa la harapii „martir” = ARMA CHIMICA …Israelul prin ce-a aflat MOSSAD-ul are motive de teama fata de propria populatie daca ataca ne-sabuit harapimea libaneza !)

  PS: Intreb „desteptii”(=IQ<90) de pe forum:

  – De ce, daca toate-s bune si "frumoase" USA nu poate forma o coalitie de state care sa lupte contra PARLITILOR IN SLAPI de houthis care PRACTIC inchid canalul de SUEZ ?

  AUD ? … inca ceva … pot 12 000 de rachete si drone lansate simultan asupra flotei americane in zona SUEZ HURMUZ scoate din uz chiar si PORTAVIONELE americane ?
  Unii-s retrograzi …ramasi la tactica de lupta a complexelor militar industriale interesate mai mult de profit (=arme scumpe si "unice") decat la
  … ieftin insa in numar mare , roiuri de rachte si drone ieftin electronizat-inteligente
  fac de ras si ucid in timp complexele militar industriale = USA moare militar de scumpa ce-a devenit !

  Nu s-a vazut cum HAMAS a supra-saturat aparare iudeica in cazul IRON DOME ?
  HESBOLAHII au si mai multe arme … si desi n-au atomice au ARME CHIMICE (mai spurcate decat TABUN-ul) !

 50. DE CE NU GASESTE USA aliati in lupta contra houthi ?
  ce se intampla daca si SUEZ si HURMUZ se inchid ?

  „ATACUL LA POMPA” in USA e pre-programat …tineti minte asta ! O spune un trist insa ADEVARACIOS prophet ! „USA e OUT!”
  -> „NINGE PE FED!” 🙁 🙁 🙁

  VORBIND de „saturatie” militara prin ROIURI de DRONE ieftine dar eficace si rachete ieftine dar cu inteligenta artificiala
  in numar massiv la un atac asupra americanilor in zoana TAIWAN
  INTREB
  Are CHINA capacitatea industriala de-a face … ca „CANTIATEA e prin ea insasi o CALITATE” ?
  Ce poate face USA militar in fata … noi strategii de luPta moderne ?
  Ce-a facut IRON DOME in fata primitivilor din HAMAS ?

  Cine-si subestimeaza adversarul …ajunge ca sa nu poata construii militar o 😀 „coalitie” contra houthis
  si …ajunge sa piarda intr-un EMBARGO
  increderea …MONDIAL !

  N-o spun cu rautate -> USA e defazata rau de tot … si … NULANDIERII au doar facut posibil sa se vada ca sub masca ATOTPUTERNICENIEI …e pura DEMAGOGIE si PROPAGANDA !

  Una e sa-ti facai reclama si alta e sa pierzi intr-un RAZBOI PROXY NATO+ cu rusii !
  Una e sa te tii ca HEGEMON si alta e sa fi refuzat la o colatie pentru protejarea SUEZ + HURMUZ !
  MDA !

  Multi vad 🙁 putini pricep ! (misheteaux chiar e GENIAL !)

 51. – De ce, daca toate-s bune si „frumoase” USA nu poate forma o coalitie de state care sa lupte contra PARLITILOR IN SLAPI de houthis care PRACTIC inchid canalul de SUEZ ?

  1- daca USA nu poate face „COALITIE” in fata YEMEN-ului de teama blocarii SUEZ, pentru ca ca HEGEMEN a devenit post-UKRAN non-credibila.

  2- ce pot face in fata IRAN-ului la o blocare pre-programata a HURMUZ-ului in fata IRAN-ului care are sute de mii de rachete si-nca-si mai produce (deja au 15 000 de drone THERMOBARICE !)

  AUD ? (si nu intreb deloc bucuros la in ce rahat-mondial au bagat „NULANDIERII” USA ! Dimpotriva’s trist de nenorocul usan de-a avea ISTORIC-in-CRIZA taman guvarnul pe care 🙁 si-l DEMAGOG merita ! HITLER in buncarul lui se credea si-n ultima clipa HEGEMON ! 🙁 USA ? QUO VADIS … USA ? 🙁 )

 52. Cate DRONE inteligente ( izolate electromagnatic la bruiaj ,bazate pe recunoastere grafica si anternativ GPS ) puteau cumpara sau face romanii din banii pe … F35 😉 ?
  AUD ?

  😀
  Romanii isi pot face submarine speciale … cum au rusii in plan 😉 … de adancime mica (max 100 metri) ca transportoare si lansatoare automate de sute DRONE, thermobarice sau nu ! Ar pazi cu ele ce mai ramane ne-rus din Marea Neagra !
  F35-urile-s doar o taxa pentru RACHETZi (nu rachete!) 😀
  MDA ! … ca neutral ce-mi pasa mie ? !
  Totusi …

 53. PUTIN s-a facut ca pierde LOCAL pentru a castiga GLOBAL !
  cand le-am zis asta natarailor de la RAND Corpo. m-au facut ne-bun !
  acum dupa sute de miliarde pierdute-n Ukraina ….li se surpa mega-bancile si au mega lipsa de LICHIDITATE !
  Sug dolarii de pe unde pot ! vezi FED-ul care-a pus-o subteran DIN DISPERARE de-o
  CONFISCARE a banilor RUSSIEI = ceva demn de-un ww3 😐

  Baiete … habar n-ai cat de rau au iesit si pentru americani [bidenomics] si pentru BCE-aua europeana
  TESTELE de STRESS secrete(!) ale bancilor !

  Tot ce doare acum (lipsa lichiditatii din imposibilitatea de-a mai „ajuta” cu bani Ukraina … deoarece ar bate la ochii economiei populatiilor USA si UE …tiparirea la nesfarsit 😉 ) ii face pe toti vesticii
  DISPERATI
  si
  Nu te gandii ca rusancii n-au mirosit LEUL ANGLOSAXON rau ranit monetar !

  PS: De ce crezi ca USA nu poate face nicimcar o COALITIE impotriva HOUTHI-silor 😀 😀 😀 ?
  Pentru ca UE asteapta ca USA sa moara de … moarte buna …nu sa fie ajutand inecata impreuna cu ea ! (vorba polonezului !)

  candva ai sa respecti colossalul IQ al misteriosului : MISHTEAUX !
  Va exita curand un EMBARGO PETROLIER contra vestului colhoznic …si … TRUMP va castiga : LA POMPA !
  Mishteaux a facut „aluzia” … si TRUMP a promis adiacent „ei” : „DRILL, DRILL , DRILL…” 😉
  MDA 🤤🤤🤤 MAGA ! 🙂
  SHALOM ! PUP !

 54. ” IRANUL la fel … USA e vrasite … in fata razboiului MODERN , ieftin … si tactica
  roiurilor de DRONE si rachte, saturante in atacuri massiv-punctuale in numar caovasitor ce pot face cele catva rachete de inalta precizie extraordinar de scumpe de pe PORTAVIOANE sau flota yankeie ?”

  HAHAHA

  Raspunsul e clar si vizibil …vezi sucombarea bateriilor PATRIOT in Kiew 😉 !
  PORATVIOANELE nu-si mai au demult locul in RAZBOIUL MODERN
  sunt doar … izvoare de bani DIN TAXELE pe POPULATIA YANKEIE ale industriei militarea americane
  a le magnatilor 😉 ei practic !

  HAHAHA ! Inca mi-e mila de prosti (conditia: SA NU FIE SI FUDULII!) !

  IQ=?
  😉

 55. Intre timp cad avioanele SU 50 lovite de sistemele de aparare trimise saptamina trecuta de nemti si navele de transport drone iraniene sunt supuse pirjolului .Este ca miteaux-coi are dreptate

 56. Mai @gica
  daca USA e asa tare de ce n-o ajuta nimeni (din NATO sau UE ) sa se bata intr-o „COALITIE” nu cu iranienii ca astia-s tari in RONE si RACHETE
  ci pur si simplu n-o ajuta nimeni pe USA sa se bata cu HOUTIS din YEMEN ?
  AUD ?
  MDA … dupa dezastrul NATO din UKRAINA …s-a dus p…i de suflet faima yankeie !
  Toti fug de „colaitiile” lor ca de sigura PIERZANIE ! HAHAHA !

  REPET … de ce nu vrea nimeni sa intre-n COALITIE cu USA pentru a apara SUEZ-ul contra yemenitilor sau mai graaav HURMUZ-ul contra persanilor ?

  Ce IQ ai @gica?
  Spune-ne cum ai reusit la nastere sa iesi de unul singur din cosul de gunoi in care te-a aruncat mamika-ta ? 😐

 57. @Saruman,ia spune taica,ești mai dezghețat la minte:de ce mor tinerii ruși în Ucraina?Pentru cine?Pentru ce?

 58. Ai lipsit la orele de istorie cand taranii romani mureau strigand „NOI VREM PAMANT” !
  Se prrea poate sa n.ai scoala de lor @Paradit de orci

  tineri rusi mor pentru ca pamantul rus sa se intoarca la PATRIA MAMA !
  deja RUSSIA are 20% din Ukraina deci n.öau murit deageaba !

  Cand vei muri si tu non-deageaba, romaneste ca rusii-n Ukraina, pentru a face ROMANIA DODOLOATZA cu pamantul romanesc furat de ukrani ? Acnd vei cauta in Ukraina Bucovina cum cauta tinerii rusi ODESSA ? 🙁 Fi sigur ca daca faci ca rusii NU VEI MURI DEAGEABA ! ❤️❤️❤️
  PALAVRAGIULE ! 😐

 59. @gica ,ia spune intelighentule ,din punct de vedere tehnic ,cum au sigilat sua ,oceanul pacific ?
  O scrisoare ,o camera de hotel e simplu ! Dar oceanul ? A mai auzit cineva sa sigilezi un ocean ?
  Explica=ne tu !

 60. (mesaj trimis de esop în data de 26.12.2023, 11:36)

  Trebuie inteles cum razboiul intre democratiile lumii si dictatorii lumi se desfasoara in mare parte si pe marile si pe oceanele lumii .Cine are o harta in fata si minime cunostinte despre caile de Transport navale intelege repede ce se intimpla .China este oprita in Pacific de catre aliatii NATO ce au format un NATO 2 cu ajutorul SUA .Japonia , Coreea de sud ,Noua Zeelanda ,Australia . Orientul Mijlociu este acum inconjurat de cele 20 de natiuni ce au adus in zona o teribilia Flota militara .In O.M. navele nu pot intra sau iesi fara acordul Aliantei /In nordul indeparatat SUA si-a marit zona de restrictie maritima ceea ce opreste navele Rusiei din drumul lor .Harta ne arata clar cum China si Rusia nu au alternative decit daca incep un razboi cu NATO care le-ar fi fatal.Rusia nu poate acoperi militar 1200 de km de granita cu NATO si inca 1200 de km granita cu Ucraina si nici cei inca peste 1000 de km protejati de SUA in Nord .China ,care acum se confrunta cu mari probleme economice si sociale , nu are cum dezvolta amenintari militare decit daca se hotareste sa ocupe teritorii ce cindva apartineau Chinei ,in Rusia .Rusia practic nu mai are pe unde trece decit prin granita terestra directa cu China sau cu Coreea de Nord .

 61. Craciun Fericit tuturor.Si pace!
  @paradit de orci:
  Tinerii rusi(si nu numai) mor in Ucraina(dar nu doar ei, rusii) pentru a incerca pastrarea aparentelor:
  Si anume:”ce a furat ivan, la ivan ramane”, adica Imperiul Rus e inca viu, misca, da inca din maini si picioare.
  Rusii au pierdut demografic deoarece conducatorii acestui imperiu are o veche filozofie:”Nu impartim nimic cu mujicii”
  Aveau ce sa imparta, bogatii fara numar, dar n-au facut-o, asa precum sauditii sau altii.
  Populatia urss in anii 80 era egala cu cea a usa.
  Acum, scorul usa- rusia e cam 330-145.
  Aportul uman este important pentru orice societate, o crestere moderata era buna pentru ei.
  Nici in salturi, ca in Egipt(30mil 1950 -115mil 2022)
  Asta este blestemul Imperiului Rus(care a umplut traista cu teritorii din toate directiile): Daca fac o concesie cuiva, atunci vor face tuturor, deci:nicio concesie.
  Totusi, fiindca inca misca, Imperiul Rus e periculos.
  Iar asta a fost o greseala sistemica a Ucr, care a crezut ca i-a venit momentul.
  Dar mai degraba i-a sunat ceasul.
  Nu vad cum ar putea Ucr.sa revina la starea dinainte de 2014, Ivan este in avantaj si are serviciul.
  Dar vom vedea.
  Important este sa nu ne jucam nou prea mult cu focul, daca nu este neaparat nevoie.
  Sugur, putem ajuta, dar nu trebuie sa ne expunem, sa ne oferim drept tinte.
  Eu nu cred ca vor sari multi pentru noi daca o luam pe cocoasa.Vor zice ca articolul 5 nu poate fi invocat, fiindca ne-a mancat in koor.
  Ceva mult mai simplu( aderarea la zona shengen) nu s-a putut realiza din lipsa de unanimitate.
  Nu cred sincer in solidaritatea neconditionata a intregului bloc daca o fi ceva nasol.Pentru noi
  Parerea mea.
  Stima!

 62. @Saruman 11:43,mă așteptam la răspunsul dvs.Dar nu mă așteptam la aceste rânduri pe care le citez cu respect aprioric.Stimate om bun,mulțumesc, mi-ați dat ceva ce chiar îmi stârnește interesul.Citez,,Rusii au pierdut demografic deoarece conducatorii acestui imperiu are o veche filozofie:”Nu impartim nimic cu mujicii”
  Aveau ce sa imparta, bogatii fara numar, dar n-au facut-o, asa precum sauditii sau altii.
  Populatia urss in anii 80 era egala cu cea a usa.
  Acum, scorul usa- rusia e cam 330-145.
  Aportul uman este important pentru orice societate, o crestere moderata era buna pentru ei.
  Nici in salturi, ca in Egipt(30mil 1950 -115mil 2022)
  Asta este blestemul Imperiului Rus(care a umplut traista cu teritorii din toate directiile): Daca fac o concesie cuiva, atunci vor face tuturor, deci:nicio concesie.Incheiat citatul.Om cumsecade,îți doresc Crăciun fericit.

 63. „Acum, scorul usa- rusia e cam 330-145”

  Ai gresit o cifra, e : 331-145 ! 🙂

  In rest e OK ce-ai scris ! PUP !
  SHALOM !

 64. Saruman daca vrei sa intelegi momentul trebuie sa vezi intregul sa iti lipsesti propria ta zona sentimentala de efortul decisiv al nestintei si sa te apropii de teroria personala a cunasterii .Alfel dau cu mucii in fasole mai ceva coisteaux .

 65. Recunosc,nu am întâlnit expertiza mai documentată că la Saruman(foarte ciudat Saruman îmi rezonează in minte cu Susuman,o localitate din Regiunea Kolîma la care iubitul meu autor Varlam Salamov face referire adesea),revin,sunt lăsat fără cuvinte de expertiza acestui confrate de forum.Chiar daca eu sunt de cealaltă parte a baricadei.Nu știu,domnule draga, in ce măsură contează în ,,Weltanschauung”-ul dumitale influenta lui Wisthon Churchill precum și designul,, societății deschise”-mosita de evrei în general.Adica,cele două ingredientele care fac deosebirea:dezvoltare,înapoiere.Nu spun democrație vs dictatura,deoarece și democrația are lipsurile lor… Wisthon Churchill a avut curajul să-l înfrunte pe Putin.UE,cu personajele sale sunt departe de al înfrunta pe Putin,e vorba de curaj..

 66. @Susuman,am uitat:…și din partea mea ,a doua zi de Crăciun:o zi plina de speranțe.Si sănătate.

 67. Ciumete @esop sau @gica ,ti-am spus sa ne explici cum sigilezi Oceanul Pacific !
  Nu ne intereseaza bazaconiile tale din care se vede ca nu ai auzit niciodata despre conventia apelelor internationale ,unde nu te poate opri nimeni !
  Deci tehnic, ce faci, daca te trimite Ciolacu sa sigilezi Oceanul Indian ?

 68. Prietene Ghita:
  Nu sunt de nicio parte a baricadei, a ma incaiera verbal cu diversi pe forumuri nu este principala mea preocupare.
  Dar am si eu opiniile mele referitor la actorii zilelor noastre.
  Toti au bube in cap.
  Chiar si noi!
  Stima!

 69. .Razboiul din Ucraina si cel ce distruge in intregime Gaza fac parte dintr-o confruntare intre Occident si cei doi Dictatori unul din China si unul din Rusia Fascinati de rachetele lor , mincinos aratate lumii , ce sfideaza legile fizicii si de o posibila realegere a lui Trump ca Presedinte al SUA au purces la ataca Democratiile lumii .S-au inselat .Acum vedem cu usurinta cum Rusia zace in transee fara posibilitatea militara si materiala de a continua razboiul si cum China este oprita din visul ei expansionist in Pacific .In fapt .Un NATO 2(Japonia , Coreea de sud , Noua Zeelanda , Australia ,SUA si aliatii lor , ba chiar si M.B. fac legea in Pacific .In nordul extremSUA si-a marit granitele nemaipertind accesul flotilelor militare si economice ale Rusiei .In Orientul Mijlociu SUA impreuna cu alte 20 de natiuni au inconjurat zona .Nimeni nu intra si nimeni nu iese fara acordul acestei noi Aliante .Rusia nu poate apara cei 1200 de km de granita cu Ucraina , cei 1200 de km de granita cu NATO , cei 100o de km de granita in Nord si nici nu mai poate oferi sau primi sprijin militar si economic dinspre Iran pe masura ce sanctiunile isi fac efectul si pe masura ce SUA si UE inconjoara totul.Daunazi Ucraina a distrus ,spre atentionare ,5 avioane SU de ultima generatie si un transportor de drone ce apartin Iranului .Pe de alta parte Israel distruge toate entitatile teroriste ce sprijineau Rusia .Germania a oferit Ucrainei noi sisteme de ultima generatie mult imbunatatite numite Patriot care au distrus cele 5 avioane rusesti presupus inarmate cu rachete si sisteme de aparare de nelovit .rusii nu au alta alternativa decit cea a retragerii . In SUA Trump nu mai are nici o sansa .Cresterea formidabila a votului oferit doamnei Niki Haley si decizia din Colorado ce probabil va fi urmata si de una similara in California ca si cistigarea unor alegeri in Virginia si probabil in Arizona, de catre partidul Democrat , il scoate din jocul politic pe Trump .

 70. deci -@gica = @esop = @ NE =bunul samaritean
  aceeasi hahalera beata .

 71. @melcului de la 14:28
  Iata un exemplu de democratie si ordine internationala bazata pe reguli:
  https://m.activenews.ro/externe/Inca-o-samanta-de-Razboi-SUA-revendica-o-halca-din-Polul-Nord-186480
  Americanii o cauta, si anume vartos:
  Ei nu sunt semnatari ai conventiei CPI, Dreptutile Marii, multe altele
  Ei isi proclama drepturi, enervandu-si chiar si aliatii canadieni si danezi(nu doar pe rusi ale caror practici le-au preluat cu succes)desi nu ratifica conventiile care ii privesc chiar pe ei.
  Daca vor continua, fostele sua vor fi o mare plantatie de orez!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.