Meleşcanu: Să aibă un dialog direct, nu prin presă, cu autorităţile române

Teodor Meleşcanu l-a primit, vineri, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm.

Ministrul Afacerilor Externe a vorbit în cadrul întâlnirii despre ”necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale din România.

Potrivit MAE, cei doi oficiali s-au referit la relevanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi au menţionat importanţa dezvoltării acestuia, în continuare, pe toate palierele sale. În context, partea română a amintit angajamentul Guvernului României, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru întărirea relaţiilor cu SUA.

”În cadrul discuţiilor, ministrul afacerilor externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale, în conformitate cu spiritul relaţiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor şi practicilor diplomatice”, mai precizează sursa citată.

Întrevederea şefului diplomaţiei române cu ambasadorul SUA a fost anunţată joi seara de MAE.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a spus, într-un interviu acordat News.ro, comentând cele două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă vizând justiţia, că orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice.

„Nu considerăm oportună nicio măsură care slăbeşte statul de drept în România şi ne aşteptăm ca toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei”, afirmă diplomatul american.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.