Chișinău Membri ai opoziției din Moldova, blocați pe aeroport

„Este din nou haos la aeroportul din Chișinău. Un grup de participanți la congresul blocului politic „Victoria” s-a întors acasă și au fost primiți imediat „cu căldură” de către autorități timp de aproximativ 4 ore, creând în mod deliberat o situație de stres și incertitudine, batjocoritoare pentru femei și bătrâni”, a scris ea pe canalul Telegram.
Tauber a subliniat că nu este prima dată când persoane care nu împărtășesc politicile partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate al președintelui Maia Sandu sunt reținute fără motive întemeiate.
Al doilea congres al opoziției moldovenești a avut loc la Moscova pe 9 iunie. În cadrul întrevederii, s-au discutat despre alegerile prezidențiale din Moldova și campania premergătoare referendumului privind aderarea țării la UE.
În urmă cu doar câteva zile, Ilan Șor, Marina Tauber, Evghenia Guțul și Alexei Lungu au rămas fără conturile pe care le aveau pe Facebook. Compania META le-au blocat conturile, la fel ca altor persoane afiliate fostului Partid Șor. Este blocată și pagina formațiunii declarată în afara legii. Se întâmplă după ce încă în 2023, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova au anunțat compania Meta despre persoanele din Republica Moldova care promovează dezinformarea pe rețelele de socializare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. Nu de multa minte..
  Lumea vede când unii se comportă murdar..
  Unele neajunsuri pe care le au unii conducători ai RM deja su apreciere negativă la alegători.. De ex. brutalitatea artificială a lui Igor Grosu și situația familiară a președintei nici într-un caz nu le va permite să aibă trecere la viitoarele alegeri.. Moldovenii din Basarabia se pricep bine la ales vaci și le vad pe cele sterpe… Grosu mai are și sindromul lui Napoleon.. Un Narcis sadea..

 2. Cand o retea de „socializare” reactioneaza la sesizarea unui serviciu de securitate interna, se descalifica. Uite de-aia nu am cont pe Facebook, si nici nu am intentia sa o fac.

 3. 4 ore? Cam scurt timpul ptr despaducherea de plosnitele putineze, aduse de tradatorii aia de la Moscova.
  Era mai bine sa nu-i mai primeasca deloc.
  Daca le place atat de mult Putin si Rusia, sa ramana acolo unde le place cu tot cu grupul ,,Pobeda” al lor…..[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.