Mesaj către românii de peste Prut. ”Într-o zi, nu departe, vom fi împreună”

Nu, nu este vorba despre Unire. Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, le-a transmis, vineri, românilor de peste Prut, un mesaj  de solidaritate şi sprijin. A amintit de  contextul de securitate ”deosebit de complicat” şi şi-a exprimat încrederea că, într-o zi, România şi Republica Moldova vor fi împreună… în marea familie europeană.

„Pentru fraţii şi surorile noastre de dincolo de Prut. Vreau să transmit astăzi, de la Chişinău, un mesaj puternic de solidaritate şi sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat. Cetăţenii Republicii Moldova ştiu deja că România le este cel mai de încredere partener.

Noi, liberalii, am susţinut şi vom continua sprijinul nostru necondiţionat pentru aceştia. Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către sutele de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România şi care sunt îngrijoraţi pentru familiile lor de peste Prut. Vreau să ştiţi că România preţuieşte la fel de mult locurile în care v-aţi născut”, a scris, Ciucă, vineri, pe Facebook.

Republica Moldova,  ţară independentă şi suverană 

„Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană. Este o ţară independentă şi suverană şi e singura care trebuie şi poate să îşi decidă soarta. Am credinţa că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”, a adăugat Ciucă.

Preşedintele Senatului se află, vineri, într-o vizită oficială la Chişinău, urmând să se întâlnească cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, şi cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. Semn limpede că-i campanie electorală. Dacă iubea atît de mult românii zicea ceva asemănător ca șef de stat major sau prim-ministru. Dacă o zicea chiar acum o lună ca șef de Senat era ceva. Dar așa!

 2. ciuca,ciolacu
  impreuna cu maia si restu:
  -in mina de nichel de la Norilsk
  unde vor ispasi pedeapsa pentru crime impotriva umanitatii.

 3. …mi-ai dat emotii, paracioasa mica!…am crezut ca ne parasesti, ca te muti la ei…am stricat bunatate de sampanie…

 4. Unde, în pat ba slănină mincinos? Cât de dus cu sorcova sa fii sa crezi in ce scoate individul ăsta pe gaura gurii?!

 5. Priviti cu mare atentie pe cei care candideaza in viitoarele alegeri din Romania .Kelemen ,Orban ,Ciolos ,Barna ,Drula Sosoasaca,Ciolacu ,Geoana , Tomac si Simion plus Ciuca . Pe cine credeti ca vor alege romanii de vita veche ? Ciuca „romanul absolut” este evident alegerea .

 6. Dupa ce ne vor invada rusii si ne vom numi Republica Sovietica Romaneasca, vom fi cu siguranta impreuna. MaRog.
  [Eduardov, cititorul de Pravda si Murzilka]

 7. ba tradatorule care ai adus trupe de ocupatie amerloce pentru o tinichea ,,maretule mike,,eroule de la kandahar,ai siun mesaj pentru romanii subjugati si terorizati de regimul nazist al ukropiei ? Ai facut ceva pentru ei ?
  sa te vad slugoi ameloc ,care ai praduit bugetul tarii pentru stapanii tai ,yankeii !

 8. Mesajul a fost adresat Maiei Sandu. Oare și Ciolacu tot asemenea vise are? Despre Drula nu are rost sa amintim. Pentru el, Maia e imaginea ideala a neomarxistei rebela din patul germinativ pregătit pentru a insamanta ridichile de primăvară și castraveții fără culoare politica.

 9. Degeaba ma gandesc eu la unire daca basarabeanul doarme si nu rezoneaza la asta. Noi, eu nu suntem barbari ca rusii sa le furam frigiderele si sacle5 violam copii ca sa fie romani… Depinde de voi.
  Mesajul e cu dus si intors deci nu e de dreapta.

 10. UNIREA Romaniei cu Basarabia, Bucovina, Bugeacul, Maramureshul de Nord shi Insula Sherpilor Este singura solutzie pentru supra-vietzuirea poporului Roman. Daca U-Kraina nazista intra in UE nu doar Romania ci shi multe alte state vor ieshi din UE refuzand sa fie terorizate din interior de U-Kraina nazista care se considera „superioara” de „rasa Suedeza” shi pretinde privilegii inclusiv financiare.

 11. Este clar ! Republica Moldova adera la Uniunea Europeana iar Transnistria adera la Rusia !

 12. Propaganda Liberala identica cu Propaganda Comunista ! Republica Moldova poate ca se va unii in Viitor cu Romania ! Dar Moldovenii Nu Vor Sa Trăiască in Sărăcie ! Cu Pensii de 1300 de lei si vor Vedea Pensia Marita când se vor Zugravii Cai Verzi pe Pereti si Pensia Marita la Sfântul Asteapta ! In Rai !

 13. Dar valuta de ce le-ai dat gratis dacă vrei sa fie independenți?
  Dar lemne de foc de ce le-ai dat gratis când erai pm, iar romanilor din tara ta le-ai dat multă uie?
  Le-ai dat din cotizațiile strânse de labaralii tai?

 14. Cum facem cu faptul ca Romania este principalul exportator de forța de munca din europa. Nu mai spun de exportator de forța de furt prostituție trafic de droguri copii mai ales. Vreți sa facieți la fel cu republica moldova?

 15. Eu propun ca noi cei din țara care si asa avem viitorul incert sa ne oprim sa nu mai muncim doar proteste si proteste. Sa blocam țara in punct de vedere politic. Sa facem lumina la nivel mondial. Cu o floare nu se face primavara dar cu o gradina o poți chema. Ca nu vor avea ce sa ne faca. Armata si jandarmii vor fi cu noi ca ei sunt oameni normali la cap. Ei pot renunța la lux si control pentru ca nu au dat de gustul lui. Si nici nu sunt bani sa poți sa ii mituiesti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.