Mesaj către seniorii liberali. De când suntem la guvernare… Pensiile au fost mărite de trei ori!

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis, vineri, seniorilor liberali din Prahova că PNL va continua să îi susţină şi să le apere interesele.

„Astăzi, la Adunarea Generală de Alegeri a Organizaţiei Seniorilor Naţionali Liberali – Prahova, le-am transmis celor prezenţi că PNL va continua să îi susţină şi să le apere interesele, dar şi că ne bazăm pe experienţa şi sprijinul vârstnicilor în toate deciziile şi politicile importante”, a scris Ciucă pe Facebook.

Acesta spune că PNL va continua să asigure sprijin pensionarilor, reiterând faptul că, din 2020, pensiile au fost mărite de trei ori.

„Din 2020, de când suntem la guvernare, ne-am dovedit angajamentul prin fapte concrete: pensiile au fost mărite de trei ori, cu o creştere totală de 41%, majorând punctul de pensie de la 1.265 de lei la 1.785 de lei. Promisiunea PNL este că vom continua să le asigurăm pensionarilor tot sprijinul nostru şi că le vom oferi respectul şi grija pe care ştim că le merită. Îl felicit pe domnul Adrian Ungureanu, primarul localităţii Brebu, pentru alegerea ca preşedinte al OSNL Prahova şi îi urez mult succes în toate proiectele sale în fruntea organizaţiei”, a mai scris Nicolae Ciucă.

De asemenea, în cursul zilei, Ciucă a făcut o vizită în staţiunea Sinaia, arătând că acest oraş este un exemplu de bune practici ale administraţiei liberale.

„În proiectele sale de dezvoltare a oraşului, primarul Vlad Oprea are toată susţinerea autorităţilor judeţene şi naţionale. În vizita de astăzi, am văzut două investiţii care vor creşte semnificativ calitatea serviciilor publice: modernizarea Şcolii Generale ‘George Enescu’ şi şantierul noului spital. Unitatea de învăţământ va fi una dintre cele mai bine dotate din România. Elevii vor avea la dispoziţie table inteligente, o sală de sport, piscină, un teren de sport în aer liber. Toate sălile de clasă vor avea încălzire prin pardoseală. Proiectul este finanţat prin PNRR cu 4,5 milioane euro, la care se adaugă încă 406.000 euro doar pentru mobilier şi echipamente IT. Noul Spital Orăşenesc Sinaia va costa aproximativ 55 milioane euro şi va fi gata anul viitor. Va avea un total de 143 de paturi, un centru de primiri urgenţe, o secţie de imagistică, un bloc operator cu trei săli, un alt bloc dedicat naşterilor şi laboratoare medicale”, spune preşedintele PNL într-o postare pe pagina de socializare.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. Care mărire, oaie?
  Pensia mea s-a mărit o singură dată cu 18,7 lei…
  Ăsta vorbește ca un idiot!

 2. Nu de facturi era vorba ? Alea sigur au crescut de mai mult de 3 ori , iar pentru asta le mulțămim lui Cati , Popescu patriotul , și întregului partid liberal , care este . In vreme ce PSD , și dai și lupta vă la patrusopt , ei nu mai știe ce să face sa scoate toate la liman , împreună cu UDMR desigur . Din inimi de români ,,Vă mulțumim” . Mars mă !

 3. Bai…, nemernicule!!!
  1. In 2020, punctul de pensie trebuie sa fie 1775 lei de la 1265. L-ati facut de 1442, conform legii.
  Deci, ATI TAIAT DIN PENSII.
  2. In 2021 punctul de pensie trebuia sa fie 1875 lei, conform legii. L-ati mentinut la 1442 lei, adica, nici indexarea, conform legii, nu ati facut-o.
  Deci, ati taiat a doua oara pensiile.
  3. In 2022 ati facut punctul de pensie 1586 lei, desi trebuia sa fie din 2021 la 1875 lei si in 2022 trebuia sa-l indexati conform legii.
  A treia taiere de pensii.
  Cu alte cuvinte, fiecare pensionar contributiv a fost jefuit cu mii, chiar zeci de mii de lei intre 2020 si 2023 de catre guwernerele PNL.

  In 2023 a venit si PSD la guvernare si Budai a facut punctul de pensie 1785 lei, oricum…, mult sub cat ar fi trebuit sa fie.

 4. dar in 2022 punctul trebuia sa fie 1875 si toate pensiile reculculate dupa lege 75Xnr de puncte. suntem in 2023 si este 1785, deci cu 90 lei mai putin si nici vorba de recalculare pt ca deja se elaboreaza alta lege…

 5. Da, alea nesimțite speciale ale voastre! Lui Ciucă i-au intrat printr-o stea și i-au ieșit prin alta sudălmile pensionarilor la adresa îmbuibării sale și a guvernărilor liberale în contul pandemiei și al împrumuturilor externe gigantești ale României făcute de Orban, Cîțu și de el personal!

 6. de pensie cu 40% sii preturile cu 200%?
  Aloo, aici nu este taraba PSD!

 7. Exista o lege cu care dl Ciuca este paralel, care nu este facultativa si care are ca prevedere indexarea anuala a pensiilor cu rata inflatiei anului precedent. De cati ani guverneaza psdnl Romania? Cred ca seniorilor le-au fost diminuate pensiile pe contributivitate cu cel putin 30% prin neindexare si prin neindexare corecta. Cei cu pensii speciale, adica pe necontributivitate, au fost onorati de catre psdnl cu varf si indesat.

 8. Asta sau e, sau ne crede pe noi.Vorba lui Mugur Civică.De INFLAȚIE nu a auzit?Sau de faptul ca PENSIONARII DE AZI au facut ȘCOALA PE BUNE , deci nu sunt SFERTODOCTORI ??

 9. Dupa cum tot spun: anul 2023 e anul celor mai multe escrocheri, furaciuni, minciuni, santaj pe orice tema dar si cu baza reala, manipulari prin orice metoda, hotii din orice, acte false cat cuprinde, plus destule! Vom vedea, simti si auzi o groaza de nemernicii cu final dubios. Cat despre carabusul ruginit de minciuni, hotii, esctocherii, care impune mita la orice, dar nu e doar psd, e si pnl si usr in complicitate, toti vor sa se imbogateasca peste noapte, ar trebui scuturat puternic in tot ce tine de avere si nu e bascalie. Daca ar putea sa se faca anchete pentru toate tururile de alegeri, sa intrebe colaboratorii care au pazit voturile, cu siguranta se demonsteaza ca, clotilda e nimic in magarii pe voturi in comparatie cu practica acestui individ in judet. Intreebari:
  – Oare de ce nu au mai iesit cetatenii la vot in tara?
  – Oare de ce nu au mai votat cetatenii psd-ul si nu numai?
  – Nu cumva pentru ca nimeni din politica nu se mai fereste cand face magarii si totul e la vedere?
  – Nu cumva pentru ca justitia pare ca e pe aceeasi mana cu politicienii de totul e liber la actiuni?
  P.s. de ce nu publicati comentariile, pentru ca sunt crunte adevaruri practicate de psd si restul partidelor vechi, pe care nu le accepta jurnalistii sa fie publicate? Aseara am pus un comentariu pentru ursar cu argumente reale si, ioc pe blog!

 10. Stiti cum e si cu acest slanina curgatoare😏, „lupul isi schimba parul(cuvintele), dar naravul(mincinos), ba”! Bai slanina instelat curgatoare, ne intereseaza costul vietii si echilibrul intre finantele primite si preturile fin piata, nu din centrele comerciale cu capital strain favorizat de voi politicienii prin legi! Ati crescut preturile si favorizat fix ceea ce nu trebuie, cetatenii ii mintiti de la ochi, nesimtitilor! Ti slanina curgatoare, poti sa traiesti cu maximum 2.000 lei pe luna? Nu cred! Fa un experiment o saptamana 7 zile cu 500 lei dar sa fie incluse, utilitatile, medicamentele, cheltuielile pentru igiena personala, de transport si ce mai este necesar urgent, in cheltuieli pe acea saptamana! Demonstreaza ca se poate trai in asa hal, bai slanina curgatoare. Si dupa, sa te lauzi pana iti crapa teasta capatanii unde ai minusculul creier functionabil.

 11. De când ești la guvernare ne duci spre saracie. Taxe și impozite mărite .pensii speciale neclintite. Cumul pensie cu salariu cum aveti mata e rușine mare..nenea ciuca! Jos penalii

 12. Asta si cand gandeste face efort fizic de zici ca trage de fiare. Cine dreaq se uita in gura lui?

 13. Ma Bula pe post de gheneral cat este pretul kwh sau al litrului de benzina. S-a uitat idiotu’ satului in magazine sa vada cu cat a crescut pretul uleiului ? Dute acasa cu pensia ta speciala si nu ne mai consuma timpul.

 14. Wow! Cand stii ce pensii mizerabile sunt in Romanica (dupa 25 de ani in care ai contribuit si nu ai dat tunuri), tu vii si te lauzi?
  Psd, pdl, usr sunteti o rusine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.