Metsola s-a lovit de regulile din afara Schengen

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat miercuri că Spaţiul Schengen nu va fi complet până nu va include şi România.

Prezentă la Bucureşti, unde participă la Congresul PPE, Roberta Metsola a subliniat că va susţine integrarea României în Schengen, inclusiv în cadrul discuţiilor cu autorităţile din alte ţări.

„Spaţiul Schengen nu va fi complet până când nu va intra şi România în acest spaţiu. În decembrie 2022 am fost în Bucureşti, cu câteva zile înainte de a fi luată decizia de a nu accepta România şi Bulgaria, şi îmi aduc aminte că v-am văzut şi că v-am spus că, în timpul mandatului meu, ca preşedintă a Parlamentului European, vom putea să vedem şi România în Schengen. Astăzi, sunt angajată 100% pe această cale. O decizie foarte importantă va fi luată la sfârşitul acestei luni, pe 31 martie”, a spus Metsola, în cadrul unui dialog cu tineri din România, desfăşurat la Opera Naţională.

Ea a menţionat că România este susţinută de „prieteni numeroşi”, care o vor ajuta să ajungă în Schengen.

„De fiecare dată trebuie să îmi arăt paşaportul şi de fiecare dată când părăsiţi ţara trebuie să arătaţi şi voi paşaportul. În toţi aceşti ani de când România a fost membră a UE, din 2007, efortul de transformare a ţării a fost nemaipomenit, deci mai trebuie făcut încă un lucru. În 2011, acum mulţi ani, s-a spus în Parlament acest lucru, am mai spus acest lucru şi o voi spune în continuare: vom depune eforturi. Inclusiv eu voi depune eforturi, voi discuta nu doar cu omologii români – pentru că mă întâlnesc cu toate autorităţile – voi vorbi şi cu autorităţi din alte ţări. Aveţi cuvântul meu că voi susţine integrarea României în Spaţiul Schengen”, a precizat preşedinta PE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Tuasa Roberta a fost deranjata ca i s-a cerut sa arate pasaportul ? Cata sensibilitate !

 2. Buletinul sau pașaportul la control, madama! Din ce spune, se înțelege că nu se poate implementa nimic în Romania daca nu e shengen, adică, achiziții sau vânzări în euro, sunt falsuri plus înșelătorii la vedere și trebuiesc pedepsite, obligatoriu! Dar cum in Ardeal și în marile orașe preturile sunt expuse în euro dar și verbalizate la tv tot în euro, Romania e raiul infractorilor și infracțiunilor de orice fel, inclusiv plata indemnizațiilor politicienilor in euro.

 3. „POATE O LUNĂ SATURNIANĂ” sau„ EU VOI UITA CĂCI ȘI UITAREA”;TOTUL PÂNĂ TRECE SUMMITUL! BULGARII VOR TRECE PRIN PROTECTORAT CA SĂ SE UNEASCĂ CU FRAȚII!CU CARE? CU RUȘII ORI CU UCRAINENII CĂ TOT DOROGOI-DOROGHIE SUNT!NUMA…NOI AICI CA …CUCUL!

 4. Cred ca tovarasa nu stie ce implica Sch, drepturi si obligatii! Daca e vorba numai de pasapoarte, nu se merita!

 5. O javră ipocrită. În plus ne ia şi de proşti venind cu vrăjeli şi miorlăieli. Dacă ne voiau în Schengen, se rezolva demult. Dar nu vor. Nu Austria e capul răutăților, ei sunt doar aroganți şi au acceptat să se bage în față. Nici Olanda, nici Germania, nici Franța, nici Belgia nu ne vor. Iar lista e mai lungă de atât.

 6. Io pe ala pe nea Hamer pe nentu l-asi tine in vama fratie,,, ioooi vo 2-3 ore si l-as intreba prima de poza de pe pasaport.
  Iata dialogu mieu de vamesi.
  -Da observ ca poza dumneavoastea nu e actualizata, in ce an ati facut- vad ca scrie Austria?Nu prea seamana cu dumneavoastra.Numele tatalui care e și anul ?
  -Da pasaportu dumitale de ce e negru si nu e bomboniu ca la fiecare? Apoi ma uit in baza interpol si intreb da nu cumva sunteti ruda cu Savulescu ca tare semanati? Apoi i-asi da controlu de rigoare jos adidasi pentru drog si esploziv, apoi raze x sa nu aibe doze in anus, apoi chilotii la control sa nu aibe noviciok control de rutina la imtrarea in Ro… Pai ori aparam granita ori nu mai aparam…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.