Mexicanii cumpără pâinea românească bucată cu bucată

Compania mexicană Bimbo, cel mai mare producător de pâine din lume, își extinde prezența pe piața românească prin achiziția Trei Brutari, o companie cu o vechime de 15 ani și un portofoliu de branduri cunoscute, inclusiv cea mai vândută pâine la nivel național, Boierească. Tranzacția include și alte trei entități deținute de familia lui Andrei Siminel, fondatorul Vel Pitar, vândută anterior tot grupului Bimbo.
Achiziția vine la un an după intrarea Bimbo pe piața locală prin preluarea Vel Pitar, cel mai mare producător român de pâine. Această nouă achiziție consolidează semnificativ poziția Bimbo ca lider pe piața românească a panificației, oferindu-i acces la o gamă largă de produse și branduri populare, o rețea extinsă de distribuție și o echipă experimentată de peste 400 de angajați.
O piață cu un potențial semnificativ
România este o piață atractivă pentru producătorii de panificație, cu un consum anual de pâine de peste 60 de kilograme per capita, unul dintre cele mai mari din Europa. Deși prețul pâinii este relativ scăzut în România, piața are un potențial semnificativ de creștere, datorită veniturilor în creștere și a cererii tot mai mari pentru produse alimentare de calitate.
Bimbo: investiții semnificative în România
Bimbo a declarat că este dedicată dezvoltării afacerii sale din România și că va investi semnificativ în noile achiziții. Compania are planuri de a construi noi fabrici, de a lansa noi produse și de a extinde rețeaua de distribuție.
Oportunități pentru angajați
Achiziția va oferi noi oportunități angajaților Trei Brutari, care vor beneficia de resursele și expertiza globală a grupului Bimbo. De asemenea, este posibil ca Bimbo să creeze noi locuri de muncă în România ca urmare a investițiilor planificate.
Consolidarea tendinței de consolidare a pieței
Achiziția Trei Brutari de către Bimbo este o altă dovadă a tendinței de consolidare a pieței panificației din România. Este posibil ca în viitor să vedem alte achiziții și fuziuni, pe măsură ce jucătorii locali caută să se adapteze la concurența tot mai acerbă din partea marilor companii multinaționale.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Cosmin Pam Matei 4605 Articole
Author

16 Comentarii

 1. „Mexicanii cumpără pâinea românească bucata cu bucată”..Mă așteptam să văd cozi de mexicani la vreun magazin prin Mexico citi cu felii de pâine în mână zâmbind cu zâmbete vesele !!Și când colo,aflu,ca mexicanii ne cupara fabricarea pâinii chear aici sub nas.. Mi-o căzut bucuria in scârbă..Telemeaua mexicanii fac oare..sa ne învețe și pe noi a mulge oile.?!! Zău că-i jale..?

 2. Si mai ales ca mexicanii nu vor soiuri de porumb modificat ce bine ar fi sa fie la fel cu aceste companii.

 3. Mda, grîne ukrane, brutar mexican, livrator indian,..și cine altu consumator de rahat autohton decît romînu patriotu,.. și cu banii luați..

 4. auzi, ca se bazeaza pe cresterea veniturilor si pe cererea de produse superioare! o sa luam painea cu 10 euro iar continutul de zahar o sa duca la schimbarea denumirii in prăjitură

 5. țara lui Nimănui este o șură fără porți în care fiecare intră și se servește iar slugile continuă să se prostitueze.

 6. Mie imi convine daca vom manca paine romaneasca ambalata in pungi Bimbo.
  Telemeaua se ridica la preturi nerusinate deja.
  Cea mai ieftina e cea mixata vaca si oaie, bulgareasca. Sub 56 de lei kilul nu coboara.

 7. miorito laie, chiar tu sa te plangi de preturile la branza ?! nu ti se pare ironic? :))) e de-ajuns sa te mulgi singura, mai pui un pic de otzet si sare si gata-i branza. Ai pe youtube o gramada de tutoriale.

 8. Consolidare, a se citi monopol fara nicio jena. Ce s-a intamplat indata ce supranationalele au ajuns sa controleze distributia de hrana? Aceasta a scazut in calitate, pana a se vinde populatiei practic gunoaie, rebuturi alimentare sau chiar direct otravuri.
  Acelasi lucru se va intampla garantat cu painea, produs de subzistenta si care intereseaza deci siguranta nationala. Nu dam nume de servicii abilitate care dorm in post, bine UNSE.
  Puteti paria ca painea va ajunge un moloz greu de mancat chiar si de catre porci.
  Cucerirea economica, pe tacute, a unui stat s-a dovedit mult mai eficienta decat bombele.

 9. La preturile astea in curand o sa mancam numai paine asa ca potentialul de dezvoltare e intr-adevar foarte mare!

 10. România este o cauză pierdută. În fond proiectul de țară este Hakuna Matata nu întâmplător Africanii l-au scufundat pe Marlanul de Sibiu . Oricum România se scufundaseu de pe vremea lui Petrov. Importăm morcovi ceapă sare iar pe vremuri produceam diamante sintetice. Oricum mâncăm pâine congelată făcută de Polaci ca în viitor va fi în pungi Bimbo pentru sclavi nici nu contează.

 11. Romania ciocarlia cumpara miere foarte proasta din China, haine si incaltaminte foarte proaste din China, usturoi plin de pesticide din China, plus multe alte chinezarii de cea mai proasta calitate, multe produse turcesti slabe calitativ, produse de patiserie din Bosnia, Albania, Macedonia de Nord, Serbia, cartofi si fasole de prin state africane, de ce sa ne miram de BIMBO???

 12. Ne asteapta eliminarea …finutza.
  Mai apuca romanii sa-si dea seama de ce vor muri?
  Nu?! De Tradare si Demonocratie.
  Sincer, cred ca nu va pedepsi nimeni tradatorii tarii noastre de 35 de ani.
  Mama masii! Am ajuns o tara indatorata, saraca, cu populatia activa la limita, fara nici cea mai mica urma de demnitate…

 13. Nu cred ca Mexicanii cumpara gunoaiele de piine rum uneasca ei maninca tortillas si alte specialitati ,propaganda la greu ,in Mexic se maninca de zeci ori mai bine si mai sanatos decit in RO .se minca pe vremuri bine dar acum in colhozul Ue chimicale a greu prin marketuri ,cei de la sate normal ca maninca sanatos ca nu cumpara gunoaiele chimicale ice de prin occident

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.