Miami: S-a stabilit ora primului meci al Simonei

A venit și momentul mult așteptat de Simona Halep: primul meci după încheierea suspendării pentru dopaj, redusă la 9 luni de către tribunalul de la Lausanne în urmă cu o lună, din cele patru dictate pe 7 octombrie 2022 de către ITIA.

Primul meci pentru Simona Halep după acel tur 1 la US Open la început de septembrie 2022, pierdut în fața necunoscutei din Ucraina Daria Snigur, se va disputa marți, 19 martie, după ora 22:00, ora României, pe principala arenă, Grandstand, a Mastersului de 1000 de puncte de la Miami. Adversara Simonei este spanioloaica Paola Badosa care nici ea nu se mai poate lăuda cu prea multe isprăvi în tenis cel puțin în ultimul an. Inițial, Badosa a stopat prezența la concursuri pe motive medicale, dar apoi pauza de joc s-a prelungit mult mai mult. Acum, Paolo spune că e decisă să revină în forță în circuitul feminin.

Ce televiziune transmite meciul Simonei Halep

Meciul Simonei Halep va fi cel de-al patrulea programat începând de la ora 17:30 pe Grandstand Arena din Miami, înainte urmând a se juca întâlnirile  Peyton Stearns – Yafan Wang, Diana Schnaider – Venus Williams și Clara Burel – Caroline Wozniacki. De aceea, existâ marea probabilitate ca jocul Simonei, care va putea fi urmărit direct și în exclusivitate pe două canale Digi Sport, 2 și 4, să se ducă mai înspre noapte, în funcție de cât vor dura partidele dinaintea ei.

Simona a ieșit din clasamentul WTA după ce și-a pierdut toate punctele pe care nu le-a mai putut apăra. Indiferent de ce va face la Miami Open, Simona Halep va figura în următorul clasament WTA, care va fi publicat pe 1 aprilie, la finalul turneului american.

Asta chiar dacă va recupera punctele pe care le avea în urmă cu un an, posibilitate reală, sau chiar dacă va avea doar punctele de la Miami din primul meci. Simpla prezenţă în primul tur asigură 10 puncte WTA,. Asta ar duce-o pe Simona Halep undeva în zona locului 1100 mondial. Există însă posibilitatea reală ca ea să revină în Top 100, mai precis pe locul 58, unde se afla înainte de suspendare, oficialii WTA confirmând că este foarte probabil să se întâmple așa în câteva zile.

Două confruntări directe a avut Simona Halep cu Paola Badosa în carieră, ambele în 2022, cu doar câteva luni înainte de a fi fost depistată pozitivă, ambele câștigându-le: pe iarbă, la Wimbledon și pe zgura de la Mastersul de la Madrid, turne care i-a aparținut ani buni lui Ion Țiriac, dar acesta l-a vândut. Dacă Simona o va învinge pe Badosa și, surprinzător, la casele de pariuri ușor favorită este românca, la cotă 1,80 față de 2,20 Badosa, în turul 2 va avea ceea ce la această oră pare a fi o misiune imposibilă: bielorusa Aryna Sabalenka, în fața căreia are un CV negativ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. S-a stabilit și să i se dea o sparring-parteneră: Badosa, deja ACCIDENTATĂ! Că Mustăciosul are grijă dă toate, după ce a reușit să aranjeze la T.A.S……[Rumburak]

  2. Sa o incurajam pe Simona si sa nu-i imputam ceva, chiar daca pierde.. E doar revenirea..

  3. Trebuie încurajată femeia! Încurajările nu costă a bani, da? Succes Simona!

  4. Succes Simona !
    Suntem alături de tine indiferent de rezultatul acestui prim meci !
    Hai campioano !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.