Migranţi, găsiţi ascunşi în porumb

Un şofer român de TIR este cercetat penal după ce ar fi încercat să scoată din ţară 14 migranţi din mai multe ţări, care au fost găsiţi ascunşi în porumbul transportat cu autovehiculul pe ruta România – Italia.

Automarfarul a fost verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

„S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 39 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, porumb ecologic pe ruta România – Italia. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, în porumbul transportat, 14 cetăţeni străini”, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, s-a stabilit că migranţii sunt din Tunisia, India, Nepal, Sri Lanka şi Pakistan, având vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani. Ei au intrat legal în România.

Şoferul român este cercetat pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii – pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Automarfarul ?
  -Automărfarul !

  (Romania „a vandut evrei”
  acum face import)

 2. Ne pleacă forța de muncă calificată! Nici asiaticii nu mai vor să muncească în România!Viitorul suna bine cu patronii hrăpăreți ca-si cheltuiesc profiturile in Dubai!

 3. Se simte acut nevoia intrarii nostre terestre in Shengen. Uite cat de tare se sperie bietii soferi, incat isi abandoneaza clientii prin porumburi……[Rumburak]

 4. Sunt ” emigranti” nu migranti. Se incearca manipularea psihologica, migrantii, sunt cei care ca pasarile migreaza natural si regulat intre doua zone.

 5. Mioriticul frustrat încearcă să-și dea importanță mândrindu-se cu „știri esențiale” de genul acesteia. A uitat că înainte de-a fi integrată România în UE, românacii erau la rândul lor ascunși prin camioane cu porumb sau containere maritime.

 6. @Marco
  imigranti,
  cu I pentru ca INTRA!

  (Câuvencu e atat de ravashit
  ca a uiat un T;
  -sa-i intre in cooru lu fie-sa dezsperatu!)

 7. @maxtor(10,59)!?…o-i fi tu in capatana ta un „hard disk”,dar chestia cu vanzarea de evrei a fost aplicata mai intai de POLONEZI in anii 1950!. Mai USOR cu propaganda anti-romana,să nu te FRIGI !.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.