Mihaela Runceanu: O dramă fără egal

Asasinată în propria casă. Se împlinesc 35 de ani de ani de la decesul uneia dintre cele mai cunoscute soliste de muzică ușoară.

Mihaela Runceanu a fost ucisă în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 1989, în garsoniera sa de pe Șoseaua Mihai Bravu din București.  Criminalul său a fost Daniel Constantin Ștefănescu, concubinul menajerei sale, iar scopul crimei a fost jaful.
Artista s-a născut pe 4 mai 1955 la Buzău și a fost unicul copil al lui Nicolae și al Lenuței Runceanu.
A absolvit Liceul de Muzică din Buzău, apoi Conservatorul de Muzică din București, secția vioară, urmând în paralel și Școala Populară de Artă, unde din anul 1980 va fi ,aici, profesoară de canto Mihaela Runceanu a avut sute de apariții pe scenele din țară, a susținut recitaluri la televiziune, a plecat în turnee în țările din Europa de Est, alături de alți artiști.
Șocul morții sale a cutremurat România. Mii și mii de oameni au venit să o vadă așa cum era ea în sicriul așezat în apartamentul părinților din Buzău. A fost înmormântată pe 4 noiembrie 1989 în Cimitirul Dumbrava din Buzău. Au ținut să fie prezenți zeci de cântăreți de muzică ușoară, mulți foști elevi ai Mihaelei.

Printre cei care i-au fost elevi se numără Marina Florea, Silvia Dumitrescu, Dana Dorian, Gianina Olaru, Carmen Trandafir, Adrian Enache, Mădălina Manole, Nicola, Paula Mitrache, Miki (fosta solista a trupei K-pital).

 

Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Este in grija Domnului. Criminalul este liber si astazi, traieste in Anglia, parca.

  2. Dumnezeu sa o odihneasca in pace! O voce de aur, o mare pierdere pentru muzica usoara romaneasca.

  3. Madalina Manole, eleva Mihaelei Runceanu, moare tânara, si ea. Românii vorbesc de sinucidere, însa Mihaela Brooks, criminolog, SUA, si echipa, conchid ca-i vorba de omucidere, si tot pentru jaf. Ancheta penala din România trebuie redeschisa si faptuitorul, fostul logodnic, pedepsit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.