Militanții pentru climă. Atmosfera de pe străzile Berlinului, la un nou nivel

Primarul Berlinului a afirmat că oraşul său, capitala Germaniei, este „realmente sătul” de manifestaţiile militanţilor pentru climă, dar s-a distanţat de atacurile asupra protestatarilor comise de motociclişti furioşi, relatează joi dpa.

„Atmosfera de pe străzile Berlinului a ajuns la un nou nivel. Berlinezii sunt realmente sătui”, a declarat Kai Wegner, politician de centru-dreapta, învestit în funcţie în cursul acestui an. „De aceea facem tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura că poliţia şi justiţia acţionează împreună şi arată că statul de drept funcţionează”, a adăugat el.

Miercuri un tribunal din Berlin a condamnat o militantă pentru climă în vârstă de 41 de ani la opt luni de închisoare pentru că a luat parte la mai multe proteste care au presupus blocarea drumurilor. Militanţii au reclamat că este cea mai dură pedeapsă aplicată până acum pentru participarea la proteste de stradă, în care de obicei militanţii blochează traficul şi uneori se lipesc de carosabil. Potrivit tribunalului, femeia în cauză a luat parte la trei astfel de blocade la Berlin în octombrie anul trecut, în două rânduri lipindu-se de şosea.

În remarcile de joi adresate parlamentului din Berlin, Kai Wegner i-a criticat în mod special pe militanţii din mişcarea Last Generation, care duminică au vopsit cu portocaliu faimoasa Poartă Brandenburg. El s-a distanţat în acelaşi timp de atacurile violente împotriva manifestanţilor pentru climă din partea unor motociclişti furioşi, după ce imagini cu aceste atacuri au circulat intens în social media.

„Trebuie să ne păstrăm calmul”, a îndemnat Wegner. „Dacă sunt comise încălcări ale legii, acestea trebuie sancţionate”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Vorba lui Cioran: Cand omul se satura de bine nu mai e nimic de facut.

  2. Tot în Berlin s-au adunat aproape 1000 de indivizi LGBTQ+ care zic că sunt cãini. Tot felul de debusolați cred că militează pentru ceva ce nu înțeleg, zombii cu creierele prăjite din Philadelphia s-au extins în Europa iar acesta este doar începutul. Apocalipsa a sosit, iar castelul cărților de joc al civilizației occidentale începe să se prăbuşească. Şi începem să realizăm că de fapt ne uitam în urmă cu 30 de ani cu admirație doar la o poleială, care începe să se dizolve şi de dedesubt transpare realitatea hâdă.

  3. Daca astea sunt „valorile EuroAtlantice, imi cumpar motocicleta. 😀
    Plavanul nostru national a adormit ieri cateva sute de participanti la adunatura O, NU cu bolboroseala lui despre schimbarile clismatice. Nu a dus-o pe Rava pe Unter den Linden fiindca nu sunt magazine de lux cu reduceri pentru napaste prezidentiale.

  4. Mama prostilor e mereu gravida. Problema e ca mai nou numarul nasterilor creste exponential.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.