Ministerul Educației a rămas fără bani

Ministerul Educaţiei susţine că a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea sumelor pentru cheltuielile cu salariile, însă în situaţia în care rectificarea bugetară va fi făcută mai târziu, este posibil ca ministerul să iniţieze un proiect de Hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului din fondul de rezervă bugetară.

„În bugetul pe anul 2023 au fost cuprinse cheltuielile cu salariile potrivit prevederilor legale din acel moment. Începând cu luna iunie 2023 au fost majorate salariile potrivit prevederilor OUG nr. 45/2023 şi OUG nr. 57/2023. Începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2023, salariile au fost calculate şi plătite, conform prevederilor legale actuale, sumele fiind asigurate din bugetul aprobat. Ministerul Educaţiei a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea sumelor pentru cheltuielile cu salariile, conform OUG nr. 45/2023 şi OUG nr. 57/2023. În situaţia în care rectificarea bugetară va fi făcută mai târziu, este posibil ca Ministerul Educaţiei să iniţieze un proiect de hotărâre de Guvern pentru suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei din fondul de rezervă bugetară pentru o parte din sumele solicitate la Ministerul Finanţelor pentru rectificarea bugetară”, informează Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei menţionează că actualul cadru legal permite efectuarea tuturor demersurilor, astfel încât salariile personalului din învăţământ să fie plătite la termenele scadente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. OARE DE CE SISTEMUL DE STAT A RAMAS FARA BANI NU CUMVA PENTRU A FAVORIZA SISTEMUL DE INVATAMANT PARTICULAR conceput de cei care au capturat tara dupa 1989 si CARE A INSAMANTAT PROSTIA, DEBUSOLAREA SI HOTIA IN ROMANIA

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.