Ministra Justiției nu știe când va fi extrădat Cherecheș

Ministra Justiției nu știe exact când și dacă va fi extrădat Cătălin Cherecheș. Întrebată de jurnaliști despre acest subiect, Alina Gorghiu a susținut că decizia definitivă privind executarea mandatului european de arestare se ia în termen de 60 de zile de la arestare, dar se poate prelungi cu încă 30 de zile. Ministrul a precizat că, dacă instanţa din Germania va solicita detalii cu privire la condiţiile din penitenciare, o vor face cu celeritate, adăugând că Germania este statul cu cel mai mare număr de fugari pe care ni i-a predat. ”Am convingerea că această procedură se va finaliza”, a mai spus ea.

Ministrul Justiţiei a fost întrebat în ce stadiu se află extrădarea primarului Cătălin Cherecheş, Alina Gorghiu afirmând că este o întrebare pe care o primeşte zilnic şi este ”ca un fel de bună ziua în ultima săptămână, desi Ministerul Justiţiei nu a fost până acum implicat”.

”Ştiţi foarte bine că până acum problema a fost în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne. (..) Pentru Ministerul Justiţiei, fugarii sunt la fel de importanţi indiferent de numele pe care îl are persoana respectivă care a decis să fugă de justiţia din România. Sunt o prioritate în acelaşi timp pentru statul român şi cred că în foarte multe cazuri am reuşit să demonstrăm că ne facem treaba cum trebuie”, a arătat ea.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. fara misto,e intrebata in fiecare zi acelasi lucru,cred ca are greata de jurnaliști

 2. Nu mai fiţi răi cu săraca fată! La câte festivaluri avem la anul… cine să le mai ştie pe toate? 🙂

 3. Biata salteluta a PNL stie foarte bine ca primarul de Baia Mare Chereches ,nu va fi niciodata extradat in Romania si la fel stie foarte bine de la ce i se trage acestui primar,atit de mult iubit de marea majoritate a celor din Baia Mare , toata nenorocirea asta inscenata de statul mafiot roman.

 4. „arrestu din Germania se scade in Romania”
  tocmai a blocat google……

 5. Este un mediu psihologic perfid. Este sincronizat miseleste si proxenet hoteste cu unii fortati in pozitie vulnerabila de mult timp. Este o mizerie machiavelica inraita ce se intampla. Te lasa perplex fara cuvinte si e parsiv facut lucratura intentionat asa. Situatia se tot inrautateste. Pe fondul asta duplicitar bolnav si criminal se pregatesc alegeri formale anul viitor. Justitia este un misto penal in pom. Este o talharie politica teribila si de trista amintire. Cum juca machiavelic gasca Al-Nero Ceausescu negrutiu? Jocurile miselesti de curte politica pe tipare imperiale? Cu ce mizerie avem de-a face?

 6. Spre deosebire de hahalerele dinaintea sa, Alina vorbeste dupa carte. A citat dupa legi fara sa emita pareri personale cum vor fraierii de ziaristi neprofesionisti.

 7. Da pe Benny Steinmetz de ce nu l-a adus in tara blonda lu Johanis cum s-a laudat acu ceva timp? Pentru ca Chereches e doar roman si Steinmetz dehhhhh…..?

 8. O fi – da jurnalistilor nu crezi ca le e la fel de greata de dansa ca noua, cetatenilor?

 9. Peneeleu și ciocoii ei printre care și diva de la justiție care omite a spune că au mai fugit alți 2 interlopi condamnați pentru infracțiuni de proxenetism, sclavie sexuala , droguri, șantaj etc

 10. la Ministerul de Justiție e mai rau decit la primaria lui Pandele

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.