Miniștrii – dare de seamă la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni o serie de miniștri, dar discuțiile și rezultatul lor nu au fost făcute cunoscute oficial. Premierul Nicolae Ciucă a participat la fiecare dintre aceste discuţii, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că a fost informat despre aceste întâlniri, nu s-a arătat deranjat, menționând că doreşte să existe ”un Guvern eficient”.

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a declarat că întrevederea cu Klaus Iohannis, a fost una legitimă, că președintele a dorit să discute cu miniştrii pentru a afla de la aceştia ce programe au, dar s-a discutat şi despre fondurile europene.

Cseke Attila a spus, joi seară, la B1 TV că invitaţia pentru întâlnirea dintre miniştrii şi Iohannis a venit de la premier.

”Invitaţia a venit prin domnul prim-ministru, în primul rând. Este o discuţie legitimă, din partea preşedintelui României, de a vedea Guvernul şi miniştrii din Guvernul României, ce programe au, ce proiecte au. Suntem la început de an, avem buget anul acesta de la începutul anului, ceea ce pare o noutate după câţiva ani în care nu am avut buget la începutul anului. A fost o discuţie legată de priorităţi, absorbţia fondurilor europene, de ceea ce trebuie să facem prin PNRR”, a declarat Cseke Attila.

Întrebat dacă există îngrijorări din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Cseke Attila a declarat că este vorba de o atitudine legitimă a preşedintelui.

”E o atitudine legitimă a preşedintelui. Până la urmă preşedintele a nominalizat prim-ministrul, acesta şi-a format o echipă votată în Parlament. Nu se încheie mandatul preşedintelui prin această nominalizare a prim-ministrului desemnat şi apoi votul în Parlament, ci prin faptul că a pus un prim-ministru desemnat în persoana domnului Ciucă, practic doreşte să ştie să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în Guvern şi ceea ce se întâmplă în ministere. E o chestiune legitimă, a fost o discuţie civilizată, echilibrată, axată pe ceea ce avem noi de făcut la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Cseke Attila.

Întrebat, de asemenea, dacă există îngrijorări că nu se vor obţine banii europeni, Cseke Attila a explicat că absorbţia de fonduri europene este cea mai importantă la Ministerul Dezvoltării.

”Managementul unei situaţii pe partea publică trebuie să fie din scurt. Trebuie să urmăreşti anumite subiecte, anumite chestiuni care pot ridica anumite probleme iar absorbţia fondurilor europene este o parte foarte importantă. Eu pot să spun că şi din punctul de vedere al ministrului Dezvoltării, absorbţia fondurilor euorpene a fost cea mai importantă. Ese o muncă ce se vede în toate comunităţile din ţară”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Chestia e că ar trebui să fie viceversa, ca ”președintele” să dea raportul de ce și cum a procedat către cei competenți, pricepuți și inteligenți cum este D-l Cseke Attila,.Lui claus a intrat pe o ureche și a ieșit pe alta, doar e român..

  2. dle cseke este un criminal, si ca orice criminal se intoarce la locul faptei! la fel ca si iohannis… niste domni, ce dracu…

  3. Eram preocupat. Dl. Presedinte, atat de activ pana de curand a disparut de dinainte de Craciun. Nici TV, nici voiaje, golf sau scki. Acum m-am linistit. Ca e ingrijorat sa o creada Mutu. Sau Chivu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.