Ministru din Guvernul Viktor Orban, liderul AUR și regula de trei simplă

Un ministru maghiar din Guvernul condus de Viktor Orban a criticat dur într-un interviu partidul AUR. Acesta a  precizat că oricine este duşmanul UDMR este duşman al Fidesz, partidul de guvernământ de la Budapesta.

János Lázár, ministrul Construcţiilor şi Transporturilor din Ungaria, a negat pentru portalul de ştiri Maszol.ro, speculaţiile apărute în presa română, potrivit cărora ar putea exista un fel de colaborare între Fidesz şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în cadrul taberei conservatoare europene, potrivit B1Tv.

János Lázár a subliniat că politica Guvernului ungar este clară: oricine este duşmanul maghiarilor este duşmanul Ungariei.

„De fapt, voi spune mai mult decât atât: oricine este duşmanul UDMR este duşman al Fidesz”, a precizat acesta.

„Maghiarii trebuie să-şi unească forţele pentru a încerca să împiedice, cu mijloacele de care dispun, înaintarea unui partid antimaghiar, de exemplu, ajutând la consolidarea UDMR”, a adăugat politicianul Fidesz.

Potrivit lui János Lázár, tocmai din acest motiv nu este indiferent cine intră în Parlamentul European prin câştigarea mandatelor disponibile pentru România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

28 de Comentarii

 1. La fel oricine este dușmanul românilor și statalități României precum UDMR, președinta Katalin Novak, prim ministrul Victor Orban și miniștrii guvernului lui, este dușmanul PSD, al PNL, al AUR și USR. Guvernul trebuie interzică cetățenilor români de etnie maghiară care au și cetățenie ungară accesul la funcții publice. Dacă maghiarii din România nu vor mai putea vota pentru iredentistul FIDESZ acesta va pierde guvernare, și nici pentru revizionista Katalin Novak care nu se va mai alege. În aceste condiții România va avea mult mai puțini dușmani în graniță și lume. Domnul președinte Iohannis, doamna Ministru externe Odobescu, domnul prim ministru Ciolacu și domnule general Ciucă se aude?

 2. …se mai adauga in acest fel inca o piesa la puzzle-ul necesar intelegerii a ceea ce se intampla acum…suveranisti sunt doar cei care trebuie!…ce cred eu, chiar in paradigma progresismului actual:austria si ungaria tre sa dispara…parerea mea!…

 3. A vorbit și ăsta ca să se audă. Spre deosebire de FIDESZ, UDMR e un partid de oameni serioși. Ce nutresc ei în adâncul sufletului nu știu, dar până una alta sunt serioși și harnici . Dacă vrei să înțelegi ce fac ceilalți politicieni, îl inviți pe unul de la UDMR și îți explică clar și concis.

 4. ha ha ha ha ha ha

  voi, budapesta, sinteti pricipalul pericol pentru maghiari… deciziile voastre, responsabilitatea consecintelor actiunilor voastre…

 5. Regula de trei simpla: UDMR are un numar fix de votanti, care se prezinta in mod disciplinat la alegeri. Daca romanii se gandesc mai bine , renunta la figurile cu „eu nu am cu cine sa votez” si se prezinta in numar mai mare la alegeri, UDMR nu mai prinde Parlamentul, minoritatea maghiara urmand a fi reprezentata, ca toate celelalte, in parlament.

 6. Prostia la ea acasa. Ungurul ala demagog ii face o campanie electorala de nota 10 lui Gigi.

 7. acest partid maghiar al lui Orban este cel mai rasist si mai sovin partid din Europa,unicat de sovinism si ura. Are radacini in stramosii lui din vremuri de trista amintire din guvernarile odioasei ungurini Bela Kun si Horty. Cand tu ca sef de stat si de guvern ai nerusinarea sa vii intr-o tara vecina sa-ti manifesti iesirile de comuna primitiva profitand de bunul simt al poporului roman asta nu inseamna cultura si civilizatie, respect pentru tine si popoare, inseamna iesiri de popor salbatic, needucat,cu apucaturi de stepa asiatica, a vremurilor lui Gingis Han. Acest popor maghiar nu doreste sa se desparta de istoria de odinioara cand trecea prin foc si sabie civilizatia Europei.

 8. Prostii cu duiumul. Pe noi mai mult ne înteresează știrile românești. Este adevărat ca pi.doasa din Măciucă l-a părăsit pe f.tălăul P.P. ? Se zvonește că Ilinca l-a surprins pe soțul Georgică cu Șoșo în pat.
  Expl. P.P. = p.lă patriotică

 9. Asa cum va tot zic AUR si intreaga Opozitie inclusiv UDMR doreste punctual sa ii ofere lui Simion cistigarea alegerilor Prezidentiale fiind singura alegere ce poate fi cistigata mai ales dupa ce se va cumula votul europarlamentarelor cu cele locale .Kelemen ne-a zis deja cum va cistiga el alaturi de intreaga opozitie guvernarea .Mistrul ungar , dupa ce Orban a fost mustruluit la Bruxelles iese sa ne zica contrariul .Asteptam ca UDMR(Kelemen ) sa declare in clar desprinderea de intrega Opozitie romanesca Reper (Ciolos)F.D(Orban). USR(Barna ) ,AUR si Sosoaca .Le este foarte usor sa o faca dupa cum bine vedem .Cetatenii Romaniei trebuie sa iasa la vot spre a opri acesta opozitie ce poate avea undeva in subsidiar si acordul Moscovei .

 10. Elrna Popa: Esti cam dezinformatã, Doamnã. Fidesz e arra avis: partid, care respectã adevãratele valori europene si occidentale, nu cele nãscocite Pesten noapte de idio…dologi rupte de realitate. De era asa de neserioasã oare câstiga de 4 ori alegerile. A si pierdut, deci nu poate fi acuzat cã nu respectã regulile democratce. Numai cã vedeți Doamnã, majoritatea si-a dat seama acolo, cine e serios, ori ba. Vã doresc în continuare conducãtori seriosi, cum le aveți si acum.

 11. …samuela, cred ca de fapt esti salmonela, alias imre, tomlin si celelalte nick-uri in spatele carora va ascundeti!…

 12. Cine este dusmanul udmr, cea mai iredentista adunatura, este prietenul meu.

 13. Păi, dacă bine țin minte, la un moment dat purdanul aurit, simion, care fugea singur pe drum și se auto filma zicînd că e urmărit de maghiari la Valea Uz-ului,. a declarat că e simpatizant a lui Orban Viktor și are politica similară suveranistă ca și a lui FIDESZ.. Dar azi nu e o noutate, intrucît foarte mulți politicieni europeni sunt admiratori a lui Orban Viktor..Iar maghiarimea UDMR cu siguranță are inteligența de a fi reprezentativă peste tot unde e nevoie..Se pare că sunt și mulți romîni care-l vor vota..

 14. Orban are multe admiratoare , pt. că se ”lasă mai greu ( să nu înțelegi greșit ,fiind minoritar- se lasă mai greu convins politic , nu pe ele , sau poate și , și ) . Pt. a doua opțiune însă numai pe bază de portofel – 10 mld. euroi – pt. prima mumai din ”sentimente ( de apartenență la uie , să nu fie dat afară din Stabilament). D-AIA ZICI SĂ-L VOTĂM odată cu preMarițele Ughemereu și cu Stabilamentu , cum vrea și Măciucă ?

 15. @ Marele Distrus
  Au trecut vremurile lui Johanis, cand pe liste au aparut romani din Judetul Dolj, ca ar fi votat UDMR.
  Daca ies romanii la vot in numar mai mare, UDMR nu trece de 3%.

 16. E amuzant sã vezi, cum unii jubileazãc fluturând o fotografie în care Orbán face ” plecãciuni” (asa la plural!) în fața lui Iohannis. Un simplu gest de politețe e rãstãlmãcit de cei care piate nu-l agreazã nici pe Marele Taciturn, dar aprobã atitudinea lui nepoliticoasã ( puțin zis) fațã de ungurii, considerați dusmani pe veci. Vezi episodul Ionopot chivanoc pèsèdè! Maia Sandu s-a lãudat la rândul ei, cã nu l-a lãsat sã ő sãrute pe mânã. O fi ea scolitã,dar nu stia cã gestul politicos e sã te apleci, dar sã nu ating cu buza mâna partenerei. Se pare cã balcanismul s-a extins pânã (tulai!) în Thule. Cine or fi rãspânDacii?!

 17. PâS :Așa e , spre deosebire de brunetul AURică fost chibiț , șef de galerie , arianul Orban chiar a fost fotbaliator la ”bronzații de la F.C . SPOI TINGIR Buda .

 18. Așa e , ai participat la „CONFERINȚĂ pe post de P.P . / Expl. P.P = pe post .( va…n p..st)

 19. @ Bravos, Natiune,. De ai fost măcar un pic atent, vedeai cum că maghiarii, adică județele maghiare, au fost mereu codașe la prezența la urne.. Adică procentajul era mereu similar sau mai mic decît al majoritarilor..Iar maghiari sunt și la București, și la Iași și la Constanța,.ți peste tot in romania,. De ce crezi că ar vota pe impotenții romîni, care nu văd orizontul și nu pe semeni lor ??

 20. Tu, o Editat macacă, adusă în urma cailor din junglele Indiei de către Batu can, nu poți realiza că, după abandonarea voastră în Cumania (muntenia), n-ați fost în stare să vă ridicați nici la nivelul primatelor, care trăiesc tot în junglă. De ce nu v-ați întors în mediul vostru natura din India, unde e mai cald și nu este nevoie să vă faceți adăpost ca în pădurile Europei? E de înțeles nepăsarea voastră față de resursele solului și al subsolului unde nu puteți vegeta, dar să nu vă opuneți nici față de tăierile pădurilor unde vegetați?

 21. Dar pt asta trebuie sa aiba ceva in cap in afara de manipularea de pe retele, etc. prin care li se repeta „X, Y aceeasi mizerie”. Multi au pe buze termeni cu semnificatie negativa unii chiar cred ca toti sunt asa. Oare ei cum sunt? Cand in batrani se spune:”h… la h… cunoaste” Din pacate nu-s sanse pt ca inca le merge cat de cat, altfel s-ar misca, ar calcula ar iesi la vot.

 22. Subsemnatu , în calitate de Drujbar șef din neamul HUN , declar că mi-am tăiat cu osârdie craca de supt picere , căzând direct în cazanul cu smoală unde mă aflu acum . Toate Attilele ,de la a mai veche până la a mai nouă , cu aceleași capete și blană de țapi ,călare pe mătură , rumegă în continuare aceiași bucată ”fezandată între ”planetarele Ilonei .

 23. Rar vezi un guvern sa atace un partid din alta tara, sa se baga in treaba politica si democratia din alta tara.
  Cum ar fi ca guvernul Romaniei sa spuna ca ungurii nu ar trebui sa voteze cu Fidesz/Viktor Orban?
  Politica noastra AUR poarta.

 24. …o cămașă cu mâneci lungi-sau chiar mai multe!că tare s-au înmulțit Napoleonii prin fostul pașalâc și nu-i mai încape locul să-și încropească gulașul național…

 25. Simion, și nu doar el, ar trebui să priceapă că la un moment dat, de va deveni prea amenințător politic contra intereselor unora doritori de ”flancul sud estic”, va primi cadou șnurul de mătase,.. la fel și ”colaboratorii” lui..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.