Ministrul Afacerilor Externe ține de Ucraina

România va continua să sprijine Ucraina pe parcursul euroatlantic, pe coordonatele decise la Summitul NATO de la Bucureşti din 2008, a declarat ministrul român de Externe Luminița Odobescu.  De asemenea, ea și-a exprimat interesul ca Summitul aniversar de la Washington de anul viitor să marcheze un pas înainte în relaţia Kievului cu NATO.

Şefa diplomaţiei române a participat la sesiunea Consiliului NATO-Ucraina (NUC) care a încheiat reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO, desfăşurată la Bruxelles, în perioada 28-29 noiembrie.

În intervenţia sa, arată MAE, ministrul român a reiterat sprijinul pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul graniţelor recunoscute la nivel internaţional, reafirmând dreptul suveran al Ucrainei de a decide asupra politicii sale externe şi de securitate.

Ea a condamnat în termenii cei mai fermi invazia militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei în Ucraina, reiterând faptul că aceasta reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional.

Luminiţa Odobescu a subliniat şi importanţa intensificării măsurilor de sprijin politic şi practic pentru Ucraina, în vederea consolidării rezilienţei instituţiilor ucrainene. În context, a făcut referire la sprijinul multidimensional şi cuprinzător al României pentru Ucraina şi obiectivul de a continua pe această linie, atât timp cât va fi necesar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. era un titlu mai patriotic :’Ministrul Afacerilor Externe ține de Rusia”??? sincer acum nenea Cotidianu’

 2. Nu are Occidentul și Ucraina destule funduri pe câtă determinare și dorință la pupat există în cei ce compun alianța PSD-PDL în frunte cu domnul Marcel Ciolacu.

 3. Intre Rusia si Ucraina, este si normal sa alegem sa sprijinim Ucraina.
  Suntem ca vai de capul nostru, vecini cu rusii ne-ar mai trebui sa fim ca sa ne termine.
  Se pare ca multi au uitat cat ,,bine” ne-a facut vecinateatea si ,,prietenia de nezdruncinat cu marele popor sovietic”. Cu bestiile astea ori esti sluga, ori te desfiinteaza.
  Ma hotilor si talharilor, dati-ne inapoi macar tezaurul!……[Rumburak]

 4. esti mai prost decat permite o9rice regulament de prostie !

 5. Asta înseamnă să suportăm în continuare cizma apăsătoare a Ucrainei pe grumazul poporului român: preoţi şi căluguări încătuşaţi, românii bucovineni dezrădăcinaţi de la cultura lor, drumul morţii (DN 85) încarcat în continuare cu tirurile ucrainene, 3% din PIB pentru ajutoarea refugiaţilor, porturile ocupate, tritoriul ţării presărat cu baze NATO şi zeci de mii de soldaţi străini scurmând pământul nostru, cerul brăzdat zilnc de zeci de avioane de nu se mai poate sta din cauza zgomotului infernal. Apoi dacă SUA se va împăca cu Rusia, ori se va retrage din zonă, România va suporta consecinţele, ca după al doile război mondial. Mai sunt încă o mii de neajunsuri şi de nemulţumiri.

 6. @Prostia ingroapă Rusia spune:
  29 nov. 2023 la 16:02

  „era un titlu mai patriotic :’Ministrul Afacerilor Externe ține de Rusia”???”

  Dar „Ministrul Afacerilor Externe ține de Romania” cum ti se pare?
  Dar ce mai tine azi de romania?

 7. Și eu țin cu Ucraina în privința intrării în NATO. Au dovedit că sunt un popor curajos și e bine să fie ei între noi și ruși.

 8. „Marele popor sovietic” era condus pe atunci de U-Krainienii Hrusciov, Brejnev shi Cernenko shi atunci ca shi azi U-Krainienii persecutau shi ucideau Romanii. Mai terminatzi cu „Marele popor sovietic”. Atunci ca shi azi U-Krainienii atunci ca shi azi nazishti terorizau shi ucideau Romanii, Rushii, Maghiarii, Polonezii, Slovacii shi chiar shi Croatzii atacatzi shi ei cu o raketa trasa de nazishtii din U-Kraina.

 9. E jale mare fraților , să avem o asemenea ministru de externe…cred că și Orban al Ungariei ar fi făcut mai mult pt România decât Aurescu și TUTA asta

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.