Ministrul Agriculturii o dă la-ntors, nu îi mai trimite acasă pe fermieri

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, i-a invitat joi la discuţii pe fermierii care protestează la Afumaţi şi se consideră nereprezentaţi de asociaţiile care au fost la întâlnirile organizate în această săptămână.

Discuţiile vor fi publice şi sunt programate să înceapă la ora 9:00.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Agriculturii a transmis că îi aşteaptă la minister pe toţi fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte din asociaţiile care au fost în această săptămână la întâlnirile organizate la sediul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Am transmis, în această seară (miercuri n.r.) fermierilor care se află în stradă în zona Afumaţi o nouă invitaţie la dialog la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru mâine dimineaţă (joi n.r.) la ora 9:00. Îi aştept la minister pe toţi fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte din asociaţiile care au fost în această săptămână la întâlnirile organizate la MADR sau au dat deja mandat delegaţiei care s-a prezentat la Ministerul Agriculturii sâmbătă, 13 ianuarie 2024.

Aşa cum am spus, uşa Ministerului este mereu deschisă, iar fermierii vor găsi oricând în mine un partener de dialog pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, a scris Barbu pe reţeaua de socializare.

Acesta a adăugat că în declaraţia făcută în urmă cu două zile, potrivit căreia fermierii de la Afumaţi sunt „instigatori şi protestatari”, nu s-a referit la fermieri, ci la persoanele care nu au calitatea de fermier şi „încearcă să se caţere pe o nemulţumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme”.

„Constat că în spaţiul public este întoarsă pe toate feţele o declaraţie în care aş fi jignit fermierii. Ca să fie clar pentru toată lumea: răspunsul meu la o întrebare corectă venită din partea reporterilor nu s-a referit la fermieri ci la persoanele care nu au calitatea de fermier şi încearcă să se caţere pe o nemulţumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme. Îmi pare rău dacă s-a înţeles altceva, de aceea îmi cer scuze faţă de fermierii care s-au considerat vizaţi de această declaraţie.

Nu aceasta a fost intenţia mea, dimpotrivă. Respectul pe care îl port fermierilor îl demonstrez din prima zi de mandat, aşa cum am făcut-o în fiecare funcţie pe care am ocupat-o, prin punerea în aplicare a măsurilor de sprijin pentru activitatea lor. Vă asigur că acest respect va fi continuat, indiferent cât se chinuie unii şi alţii să imprime în spaţiul public contrariul”, a mai scris ministrul Agriculturii, miercuri, la miezul nopţii, pe reţeaua de socializare.

Florin Barbu a avut în această săptămână o serie de întâlniri cu mediul asociativ din agricultură şi industrie alimentară pentru a analiza măsurile de sprijin aferente anului 2024, precum şi soluţiile la problemele pe care le întâmpină aceste sectoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Vin la întâlnire cu agricultura și fermierii Afumați,ei îi reprezintă pe fermierii care nu cer nimic de la apia nici de la asf și nici subvenții la motorină ,vor doar că palinca de prune sa fie subvenționată .
  Ei sunt producătorii de palinca ,cei de la Afumați ,de aici și numele!

 2. Ciolacule, roaga-te de Daea sa vina inapoi. Doar batranul ar sti ce sa faca. In plus este nevandut si se bucura de credibilitate, nu ca pacalicii tai securisti din guvern.

 3. lui Florinel finul lui Daea ii e frica ca-si pierde postul gras,atat e de barbat
  familia Daea rămâne la Agricultura : soția, fiica, ginerele, finul, nora.
  umbra lui Daea la Cozia…..poezie…

 4. ‘ Ce ai făcut Bobiță … ‘ nu mai sunt ‘instigatori’ ?! L-a tras Ciolacu de urechi că-și pierde electoratul !

 5. L-ați auzit pe individ vorbind? Oameni buni, analfabet total funcțional adus de la ghetouri sau de la Toflea-Galati, aproape că trimisul român la Dawos! Cine naiba și-a bătut joc de individ sau, cine e șantajatul care l-a acceptat pe individ în această funcție?!

 6. asa vorbeste un ministru in anul 2024, inseamna ca elevii de scoala ii dau cu tifla.
  Zici ca il aresteaza de cate ori da interviuri!

 7. nemernicia mea, ca un caine turbat, cine isi mai aduce aminte de Columna, ce filme dle, ce filme!..

 8. Dobitocul asta este ministrul agriculturi? Credeam ca este portarul ministerului. Adevarat ca guvernul este unul de incompeteti pusi la jefuit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.