Ministrul Deca, cu sinceritate. Școlile nu au tot ce le trebuie…

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a declarat miercuri că şcolile, în marea lor majoritate, cu infrastructura actuală, nu au tot ce le trebuie pentru a face testare antidrog.

Ligia Deca este de părere că trebuie să existe un program naţional de testare accesibil din punct de vedere al costurilor.

„Eu cred că trebuie să existe un program naţional (testare antidrog – n.r.) accesibil din punct de vedere al costurilor pentru testare. Dacă există suspiciuni că un copil, într-o situaţie de vulnerabilitate, de dependenţă, să se poată realiza testarea cu acordul părinţilor sau a lui, dacă este major, acolo unde facem în general analize. Cred că trebuie să existe această investiţie a statului în testare tocmai pentru a putea trata şi pentru a putea preveni. Nu cred că şcolile, cu infrastructura actuală, în marea lor majoritate, au tot ce le trebuie pentru a putea să facem testare în şcoală. Cred că mai potrivite sunt alte zone”, a afirmat ministrul Educaţiei la TVR Info.

Demnitarul a subliniat că lupta cu drogurile este de lungă durată şi implică eforturi şi entităţi.

Deca a mai spus că şcoala rămâne un aliat prin prisma explicării efectelor dependenţei.

„Aşa cum am văzut însă, lupta cu drogurile este o luptă de lungă durată şi implică foarte multe eforturi componente, entităţi. Ceea ce pot să spun este că şcoala rămâne un aliat mai ales prin prisma explicării efectelor dependenţei. Am încercat să extindem această educaţie şi să fie o educaţie pentru sănătate în sensul în care trebuie să ne uităm şi la cauze. Adică, consumul de substanţe interzise intervine într-un anumit fond de sănătate mentală, de lipsă de alternative”, a mai susţinut ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Pai faceti o comisie si solutionati problema ,doar Romania este tara comisiilor care se fac tot timpul.

 2. IMPORTANT
  E PREVENTIA SI EDUCATIA JURIDICĂ pe care din necunoastere, rea voință șilipsă de consilieri profesionisti o respingeti cu rea intenție, din razbunare, orgolii și lipsă de pregatire didactico-pedagogică.demisia sau demiterea .

 3. Eu as întrebă: școlile au resurse pentru cele 2 săptămâni de frecat menta numite pompos „Săptămâna verde”, respectiv „Saptamana altfel” ? Ne văităm că elevii sunt supraîncărcați, dar ne permitem să pierdem aceste 2 săptămâni cu NIMIC. Doamna Deca , deschide ochii !!

 4. Ministrul Deca, cu sinceritate. Școlile nu au tot ce le trebuie…

  -credeam ca nu au pt. educatia secsuala
  sau de holocaust.

 5. De ce n-ati luat din pozele pe care le face mereu departamentul de PR (sau fotomodelling) al doamnei, care arata ca mereu in miscare si mereu pe ganduri? Are si ea un atu si il ignorati.

 6. Dar au bani sa plateasca personal auxiliar care freaca menta. Au bani sa faca renovari peste renovari si reparatii cand nu este nevoie sau cu materiale de proasta calitate.

 7. DEMISIA. SCOALA ARE NEVOIE DE EDUCATIE JURIDICĂ CADISCIPLINĂ DE STUDIU IN CLS 8-12

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.