Ministrul german de interne laudă România

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a lăudat eforturile depuse de România pentru solidaritatea europeană în materie de azil, ca parte a demersului său de a adera integral la spaţiul Schengen, relatează marţi DPA.

”Aş dori să îmi exprim mulţumirile pentru buna cooperare în acest domeniu”, a declarat ministrul german după discuţiile purtate marţi, la Bucureşti, cu omologul său român, ministrul român de interne, Cătălin Predoiu.

Germania sprijină România şi Bulgaria, unde Faeser a vizitat luni frontiera cu Turcia, în eforturile lor de a adera pe deplin la spaţiul Schengen, spaţiul european de liberă circulaţie.

Începând cu 31 martie, ambele ţări au ridicat controalele la frontierele aeriene şi maritime. Cu toate acestea, Austria a împiedicat până în prezent, prin veto, introducerea regulilor Schengen la frontierele terestre.

Predoiu a declarat că speră ca această problemă să poată fi rezolvată în acest an.

Progresele recente înregistrate de Bulgaria şi România în protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene au determinat deja bandele de traficanţi să caute tot mai mult rute alternative şi să ceară acum mai mulţi bani pentru a trece ilegal persoane prin una dintre cele două ţări, scrie DPA.

Numărul tot mai mare de sosiri de ambarcaţiuni ale contrabandiştilor în Cipru şi Creta reprezintă în prezent un motiv de îngrijorare pentru miniştrii de interne din statele membre ale UE.

Escaladarea situaţiei în Orientul Mijlociu şi criza economică din Egipt şi Liban, în special, înseamnă că sunt de aşteptat mişcări suplimentare de refugiaţi. Potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, solicitanţii de azil care au sosit în Italia în primele două luni ale acestui an proveneau din Bangladesh, Siria, Tunisia şi Egipt.

Potrivit Agenţiei europene pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă (Frontex), în primele trei luni ale acestui an au fost detectate puţin sub 5.500 de sosiri neautorizate pe aşa-numita rută a Balcanilor de Vest, cu 64% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Pe 10 aprilie s-a votat in PE legea legată de migratie pt distrugerea rădăcinilor unui neam.
  Aceasta lege le da migranților drepturi, casă, masă, bani și multe alte drepturi cu mult peste populația băștinașă.
  Din cei 600 de europarlamentari, 322 au votat pentru metisate, iar 266 împotriva migrației și metisarii, respectiv 42% au spus nu metisarii și înlocuirii populației băștinașe.
  Din cei 33 de euoparlamentari români, toți au tradat, nici măcar unul nu a spus nu inlocuirii, 17 au fost fățiș pt metisate și înlocuirea noastră, iar restul nu au votat ca șobolanii lasi, inclusiv marele “suveranist”
  Cristian Terhes.
  Rușine sa le fie, ăștia trebuie retrași de urgenta de pe toate listele electorale.
  Dacă România ar fi votat împotrivă, ar fi putut sa facă istorie și noi sa fim mândri de alesii noștri.
  Au votat pt metisate:
  -Vlad Marius Botoș
  -Traian Basescu
  -Adrian Dragoș Benea
  – Cristian Bușoi
  -Mircea Hava
  – Claudiu Manda( sotul Olguței Vasilescu primărița Craiova)
  -Adrian Mituța
  -Sigfrid Muresan
  -Victor Negrescu
  -Dan Nica
  -Rovana Plumb
  -Marius Marinescu
  -Dragoș Tudorache
  -Mihai Tudose
  Nu au votat deloc:
  -Carmen Avram
  -Vasile Blaga
  -Rareș Bogdan
  -Dacian Cioloș
  -Corina Crețu
  -Gheorghe Falca
  -Vlad Gheorghe
  -Maria Grappini
  -Cristian Terheș( AUR)
  -Eugen Tomac

  Ne-au tradat și ne-au făcut de râs!
  Trebuie toți retrași de pe listele partidelor la votul din Iunie.

  Dintre toate țările din UE, doar 4 țări nu au avut nici un europarlamentar care sa spună nu înlocuirii.
  Acestea sunt:
  Croația, Lituania, Malta și România.

  Distribuiti sa se știe ca acum vine 9 iunie.

  Globalistii doresc sa facă și cu Europa ce au făcut cu America, un amalgam de nații metisate, fără radacini, fără credința, fără nimic sfânt.

 2. colonia in care Gestapoul interzice proteste si forumuri de discutii, interzic libera circulatie a cetatenilor europeni invitati sa vorbeasca a venit sa mangaie pe crestet militienii din colonia rromania

 3. Ehee,.Portofele portofele,. O fi aflat că mai mor ceva interlopi prin romania,..

 4. ce babuta de treaba esti matale: i-ai dat suturi in freza lui chereches ,in timp ce mafia italiana i-a facut buletin ..
  ia treci in Romania si condu martoagele astea spre gura de aerisire a civilizatiei

 5. @4M sau mult mai multa 18:03

  „Din cei 600 de europarlamentari, 322 au votat pentru metisare”

  Dupa cum se stie, numarul 322 este o semnatura (cine e in spatele intitativei). Tot 322 de parlamentari au fost si la demiterea lui Basescu.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones

 6. Slugi $$oroșizde dîn toate țărili U.E., uniți-vă!
  Uite, în poză, cum poate arăta o poorcică socializdă……[Rumburak]

 7. in timp ce in germania orice opozant este echitetat de autoritati cu termenul infam atentie „negationist”
  este de yadul mintii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.