Ministrul Predoiu a trimis Corpul de Control la IPJ Hunedoara

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a trimis, totuși, Corpul de Control la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara. Ofițerii fac verificări cu privire la încălcări ale legii săvârșite de adjunctul șef al IPJ Hunedoara, dar și de către alți agenți de poliție.

„Vă comunicăm faptul că, în prezent, ofițeri din cadrul Corpului de Control al ministrului efectuează activități specifice de verificare, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale, potrivit competențelor”, a precizat Serviciul de presă al MAI, în adresa transmisă astăzi publicației Cotidianul de Hunedoara. 

Comunicatul Serviciului de Presă al MAI vine după o zi, în care același serviciu a transmis un răspuns ambiguu, la solicitarea publicației noastre de a ne preciza dacă ministrul Cătălin Predoiu a trimis sau nu Corpul de Control la IPJ Hunedoara pentru a face verificări într-o anumită speță.

În urmă cu câteva zile, Cotidianul de Hunedoara a publicat o investigație în care relata despre neregulile grave săvârșite de către Mugurel Teodosiu, adjunctul șefului IPJ Hunedoara, dar și de către subordonați ai acestuia. Este vorba de dispozițiile ilegale pe care Teodosiu le-a dat în dosarul deschis ca urmare a suicidului fiicei procurorului șef al DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, Gina Cibian. Comisarul șef a i-a ordonat unui polițist să se deplaseze la domiciliul procurorului, peste echipa de polițiști constituită legal, care desfășura cercetarea la fața locului. Între agentul trimis de Teodosiu și echipa de polițiști au avut loc o serie de incidente verbale, pe care agenții le-au descris în rapoartele depuse la dosar.

Procurorul Gina Cibian a sesizat Corpul de Control al ministrul Afacerilor Interne, după ce a intrat în posesia unei fotocopii a dosarului de urmărire penală privind decesul fiicei sale.

„Rapoartele din data de 25.08.2023 ale agenților de poliție și ofițerilor participanți la cercetarea la fața locului efectuată imediat după suicidul fiicei mele în după-amiaza zilei de 28.05.2023, precum și dispoziția comandantului adjunct al IPJ Hunedoara din data de 28 mai 2023, înregistrată la IPJ Hunedoara la data de 29.05.2023, relevă în manieră univocă încălcarea evidentă a legii de către funcționarul public, conduită care reclamă necesitatea unei sancțiuni disciplinare imediate, constând în excluderea din corpul profesional al poliţiştilor. Curios este faptul că, deşi aceste înscrisuri se aflau în dosarul cauzei încă de la finele lunii august 2023, organul de urmărire penală care instrumentează cauza nu a observat nicio legătură între caracterul ilegal al intervenției comandantului adjunct al IPJ Hunedoara şi aspectele sesizate de mine în data de 30.08.2023, menționate cu caractere bolduite pe pagina a 3-a a solicitării de extindere a urmăririi penale față de agenți ai statului”, a transmis Gina Cibian.

Deși neregulile săvârșite de către adjunctul șefului IPJ Hunedoara sunt evidente, Mugurel Teodosiu a declarat că, din punctul său de vedere, dispoziția pe care a dat-o nu a fost ilegală. Acesta a precizat că trimite forțe suplimentare, în cazurile cu impact media, dar și pentru că polițiștii sunt slab pregătiți.

CITEȘTE AICI: Ofiţeri IPJ Hunedoara, percheziţie abuzivă în casa unui magistrat cu copilul muribund

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Vax albina. De-ati sti numai ce loaze rup scaunele cu bucile triplu XL prin cotloanele trupului de control…unchesii sunt sub zero pe toata linia. Asa ca, stimata d.na procuror, sa nu va faceti prea multe iluzii cu privire la „masurile legale potrivit competentelor” gangurite de ridicolul de col.Catalin Marian. Pacat

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.