Ministrul rus al apărării cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut miercuri suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării, transmite Reuters.

Într-o întrunire a Înaltului comandament, şeful Statului Major, Valerii Gherasimov, i-a prezentat un raport lui Şoigu, conform sursei citate.

‘Pentru a menţine ritmul cerut al ofensivei (…) este necesar să creştem volumul şi cantitatea de arme şi echipamente militare livrate trupelor, în primul rând arme’, a spus Şoigu, potrivit comunicatului postat pe Telegram.

În condiţiile în care Kievul acuză insuficienţa armelor, forţele ruse au înregistrat avansuri tactice aproape zilnice în ultimele săptămâni pe linia frontului în sud-estul Ucrainei.

Miercuri, în primele ore ale dimineţii, Ucraina a lansat drone asupra mai multor regiuni din Rusia.

Pavel Malkov, guvernatorul regiunii Riazan, învecinată la nord-vest cu regiunea Moscova, a declarat că atacul cu drone nu a produs victime.

Potrivit canalului rus de Telegram Baza, apropiat serviciilor de securitate, atacul a declanşat un incendiu la rafinăria Riazan.
Deţinută de Rosneft, aceasta rafinează în jur de 5,8% din cantitatea totală de ţiţei rafinat din Rusia şi este o ţintă frecventă a atacurilor aeriene ucrainene.

Guvernatorii din Kursk şi Voronej, regiuni din sud-vestul Rusiei având graniţă cu Ucraina, au raportat şi ei atacuri cu drone în aceste teritorii, afirmând că nu s-au produs pagube sau victime.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. De cand adjunctul lui Shoigu destituit de Putin a fost dovedit in legatura cu rebeliunea lui Prigojin,acest crescator de reni,mongolul Shoigu,e pe tobogan; se ratoieste si el ,sa para ‘aspru,dar drept’

 2. Poate producția de sulițe si lopeți PERNICIOASE, cu care au cucerit BahmutZul…
  Că mașinile de spălat din Urcaca eduKKată s-au terminat de mult !
  măR😜g…
  ● RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK ●

 3. Sa vezi tu rebeliune la Kiev, cand i-or lichida pe Jidelenski si khazarii lui! Ca armament primesc degeaba, ca n-are cine sa-l foloseasca. Ucranii fug ca potarnichile de front. Noroc cu astia ca tine, cu Radu Tudor, si trupa de mancatori de c..!

 4. Mi se pare corecta propunerea legislativă din Georgia care prevede că, organizațiile care sunt finanțate cu 20% din străinătate sunt considerate agenturi străine!

 5. Din moment ce cere suplimentarea livrarilor de arme, este clar ca treburile pe frontul din Ucraina nu merg pe placul Putinantropului Antropoid.
  Muscalii lui Putina au ajuns sa sarbatoreasca drept mari victorii cucerirea cate unui sat deja ras de pe fatza pamantului de bombele si obuzele lor.
  [Eduard Kktku Motz ot CZernowitZ: statmajoriZd la paZit vacile CAP-ului, cititor pasionat de clasici Asi, Popi, Dame si Valeti]

 6. Prostie de la 11:16..
  Așa-i bre. Îl injuri pe Putin pe Soigu și parcă ți se face mai bine.. Proștii iubesc sa viseze mălai..
  Ferice de tine ca esti mândru fiind condus de comisari i-ar acasă de o mobilă de Sibiu.. Treci mai des pe la capitolul „economie” să te înviorează nițel..

 7. Se scutura sandramaua? Se pare ca da. Si iata, tocmai de sus, din varfurile cele mai inalte ale armatei. Din cei cinci adjuncti ai lui Soigu doi sunt pe faras: Timur Ivanov prezentat drept corupt. Eroare! Corupti sunt toti din asa zisa cupola a ucigasilor. S-a vazut imediat cand s-au impotmolit cu tancurile sovietice revopsite inca din primele zile ale „operatiunii militare speciale” in tara surora. Acele trei zile pana la victoria aclamata de Mendebil s-au prelungit catre trei ani si de aici mai departe… Altceva e la mijloc. Nu s-a raspuns prompt la revolta lui Prigojin. Asa ca motivatia pentru cei ce nu stiu sau se prefac ca nu cu privire la „coruptia” acelui adjunct al lui Soigu este superflua. Dar crescatorul de reni mai are un adjunct tras pe dreapta: Ruslan Talicov. Deocamdata nu e invinuit de coruptie. Dar a vandut si dumnealui niste secrete nucleare (furate de rusi mai de de mult!). Au mai ramas trei. Se stie ca armata rusa mai supravietuieste cu microcipurile din China. Mai sunt dronele iraniene si obuzele lui Kim. Ofuscarea atomica aclamata de Mendebil chiar in a doua zi a „operatiunii” care nu mergea cum ar fi vrut, a rasuflat imediat cand a fost avertizat ca in secunda urmatoare a jucariilor atomice Moscova si Leningradul vor deveni fund de mare. Asa ca lucrurile puterii incep sa se regleze tocmai de sus, din cupola coruptilor invincibilei armate rosii, deocamdata zbatandu-se prin mlastinile ucrainiene. Caci tocmai acestia nu pot fi inlocuiti cu altii cinstiti. Tot antunajul Mendebiluilui este la fel de corupt. Asa ca viitoarele procese pe calapod stalinist n-o vor intari. Ci dimpotriva! A patit-o cu varf si indesat chiar Tata Stalin. Ce sa mai vorbim altii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.