„Minune” și „distopie” la ceremonia de închidere a JO de la Paris

De la actorul Tom Cruise pe acoperişul Stade de France, la legende ale muzicii house franceze French Touch, la predarea ştafetei oraşului Los Angeles, viitoarea gazdă a Jocurilor Olimpice din 2028, ceremonia de închidere a Jocurilor de la Paris, programată duminică, a intrat în linie dreaptă.

După două săptămâni de entuziasm declanşat de ceremonia de deschidere inedită pe Sena, criticată şi de cei mai conservatori, aşteptările sunt mari pentru ceremonia de închidere de pe Stade de France, din Saint-Denis (nordul Parisului), care a găzduieşte probele de atletism.

Directorul artistic Thomas Jolly a divulgat câteva dintre ingredientele ceremoniei de o jumătate de oră denumită „Records”, un amestec de „minune” şi „distopie”, un gen mai întunecat care descrie lumi apocaliptice.

Regizorul ceremoniei a explicat că vede Jocurile drept un „moment fragil” şi imaginat cu echipa sa – aceeaşi ca pentru ceremonia de deschidere – în sensul că Jocurile Olimpice au „dispărut şi cineva le-a reconstruit într-un viitor îndepărtat”.

Într-o scurtă secvenţă dezvăluită, „călători din timp veniţi dintr-un alt spaţiu sosesc pe Pământ şi descoperă vestigiile legate de istoria olimpismului”.

De asemenea, ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice va marca predarea ştafetei viitoarei gazde a Jocurilor Olimpice de vară, Los Angeles, din 2028.

Pentru această misiune imposibilă, actorul Tom Cruise, protagonistul filmului cu acelaşi nume, va face o cascadorie pentru publicul de pe Stade de France şi va asigura trecerea drapelului olimpic de la Paris la Los Angeles, cu înregistrări video făcute de ambele părţi ale Atlanticului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Cine știe CE Măgărie NE mai pregătesc NeBUNII autoCatarati PE LUME.
    CARE II RABDA.

  2. ”ceremonia de închidere a Jocurilor de la Paris, programată duminică, a intrat în linie dreaptă.”

    JO din Franta au fost presarate cu scene halucinante, jignitoare pt anumite categorii de comunitati/tari. Ne asteptam la vreo boacana nerusinata si la incheiere. Aceste jocuri au fost presarate cu scene nerusinate, cu nedreptati in punctarea sportivilor, cu conditii de cazare si masa greu de suportat pentru sportivul care urma sa evolueze in forma maxima, la o competitie pt care s-a pregatit timp de 4 ani, avand nevoie de odihna si masa pe masura. Geaba fudulie ….domnilor frantuji. Totul submediocru.

  3. S-ar putea ca ideea regizorală cu „Jocurile Olimpice care au duspărut” să nu fie chiar prostă ci mai degrabă premonitorie.
    Am văzut, într-adevăr, la aceste JO moartea olimpismului: o deschidere abominabilă, introducerea a tot felul de sporturi de echipă care nu au nicio treabă cu ideea de Olimpiadă (baschet, fotbal etc) doar pentru a creşte caracterul comercial al evenimentului şi încasările aferente, politizarea prin eliminarea unor state incomode (Federația Rusă) şi promovarea ideologiilor progresiste, woke şi distopiilor de gen, şi nu în ultimul rând arbitraje părtinitoare şi abuzive.
    Aşa că mai bine JO dispar, fiindcă au devenit o ruşine.

  4. Nu o sa pierd timpul cu respectiva ceremonie, regizata de acelasi tip. Nu cred ca va fi altceva!

  5. Cu aceasta ocazie va avea loc mult-asteptata fuziune intre Eurovision si Jocurile Olimpice, cu o festivitate comuna.
    Spectatorii prinsi imbracati normal vor fi amendati.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.