Mînzatu și alți cinci comisari nu au fost încă aprobați de Parlamentul European

Grupurile politice ale Parlamentului European nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la aprobarea celor şase comisari de top ai executivului european, între care Roxana Mînzatu, care au fost audiaţi marţi.

Deputaţii au aprobat 19 dintre cei 26 de comisari propuşi de von der Leyen.

Aceştia au refuzat să ia o decizie cu privire la Olivér Várhelyi, comisarul propus de Ungaria, şi la cei şase vicepreşedinţi executivi (Kaja Kallas, Raffaele Fitto, Roxana Mînzatu, Stéphane Séjourné, Teresa Ribera şi Henna Virkkunen).

Candidata României la funcţia de vicepreşedinte pentru portofoliul „Oameni, competenţe şi pregătire”, Roxana Mînzatu, a declarat marţi, că audierea sa tocmai încheiată din Parlamentul European, a fost intensă, cel mai complex examen al vieţii ei.

De asemenea, a pus problema lipsei avizului pentru extinderea imobilului cumpărat la Braşov pe „haosul din arhivele şi din procedurile anumitor instituţii din România”.

„A fost o audiere intensă, cel mai complex examen al vieţii mele – trei ore, vreo 50 de întrebări. Dar la final am primit îmbrăţişări, aplauze, bănuiesc însă că trebuie să aşteptăm votul ca să-mi dau seama cum a fost”, a declarat Mînzatu pentru presa română după audierea din comisiile reunite pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL) şi pentru cultură şi educaţie (CULT) ale PE, la Bruxelles.

Ea a mărturisit că nu ştie când să aştepte vestea privind validarea sa: „Sunt aranjamente făcute aici instituţional, nu ştiu dacă vom avea astăzi rezultatul”.

Roxana Mînzatu s-a declarat dispusă să pună la dispoziţia presei documentul de la Ministerul Culturii despre care a spus în audiere că îl deţine şi care atestă că imobilul pe care l-a cumpărat la Braşov în 2009 nu este un monument istoric. Documentul menţionează că imobilul „nu este monument istoric, dar că aveam nevoie de un aviz pentru că mă aflu în centrul istoric al Braşovului”.

Întrebată dacă această discuţie privind lipsa unui aviz pentru extinderea casei sale de la Braşov în cadrul audierii reprezintă o vulnerabilitate, ea a răspuns: „din păcate”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

  1. Avem în prezent cea mai josnică și penală clasa politică. Ne expunem în UE impostura și mediocritatea și avem pretenția să fim respectați? Mi-e greu sa cred că generația anilor 90 de după revoluție au involuat in gândire și a susținut la putere partidul care a chemat minerii. Generația ordonanței 13 ,10 august ,unde ești? Ieșiți la vot. Suntem dezamăgiți multi dintre noi. Pe părinții noștri care nu renunță la mentalități păguboase. Trăiesc în trecut și ne blochează viitorul cu nostalgiile lor.

  2. Dna Manzatu nu avea pregatirea si experienta profesionala pt un asrmenea post. A fost trimisa politic de PSD. Numai ca in UE nu se accepta politruci ca in Ro, cu pregatire de paie.

  3. Un cetatean, dar Valean, secretara de la Ministerul Tineretului si titulara ca sotie PNL ce mare specialista a fost si este ca fosta profesoara fara practica de vreo 30 de ani?

  4. Hai sa vedem cine este mai corupt, aici…S a t a n e le globaliste incep sa-i refuze pe cei noi, care, odata cu schimbarea posibila a regimului in Romania, s-ar putea sa le dea peste musca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.