”Miracol” în San Francisco, înainte de vizita lui Xi

De ani de zile, locuitorii din San Francisco sunt nevoiți să parcurgă trotuare pline cu fecale și gunoaie, să treacă pe lângă mulțimi de oameni ai străzii drogați, prin largi zone pline de indivizi violenți, asta în timp ce edilii orașului condus doar de primari din Partidul Democrat începând din anii 1960 se plâng că nu pot face nimic pentru a îndrepta lucrurile.

Potrivit Fox News, în ultimele zile s-a produs o minune. Edilii au reușit să curețe orașul peste noapte. Oamenii străzii au dispărut în mod miraculos, străzile au fost curățate, au apărut jardiniere, pergole, chiar s-au plantat copaci.

Minunea poartă un nume – Xi Jinping și summitul APEC (Cooperarea Economică Asia-Pacific), care are loc în aceasta săptămână la San Francisco. Pe 15 noiembrie, aici se vor întâlni președintii Joe Biden și Xi Jinping. Va fi a doua întâlnire după ce Biden a devenit președinte.

Este puțin probabil ca vizita lui Xi să schimbe ceva în San Francisco. Comercianții se retrag din centrul orașului din cauza ratei în creștere a criminalității, în special furturile și jafurile din magazine. În mai anul acesta, San Francisco Chronicle scria că unele dintre cele mai mari companii din lume își închid spațiile comerciale din San Francisco din cauza acestui fenomen. ”Este incredibil să vezi în timp real cum un mare oraș precum San Francisco devine un oraș fantomă. Se închid o mulțime de restaurante și alte afaceri. Sunt mult mai puțini navetiști. Peste tot sunt clădiri goale. Este un oraș gol acum”, spunea un locuitor.

Sondajele arată că oamenii încep să se ferească de San Francisco din cauza criminalității, a fecalelor de pe străzi, a numărului mare de oameni ai străzii, din cauza costului vieții, din cauza politicilor progresiste (incluzând aici și subfinanțarea poliției).

În iunie 2023, edilii orașului au publicat un raport care arăta că un sfert din profesorii care predau în școlile publice din San Francisco nu sunt calificați să predea, nu au nivelul necesar de studii.

În contextul sumbru evocat mai sus, statul California, condus de democrați progresiști, alături de oficiali ai orașulu San Francisco și grupuri de activiști progresiști au cerut, la începutul anului 2023, ca aici să fie creat un ”cartier roșu” pentru prostituție. Asta ar presupune legalizarea prostituției în San Francisco.

Revenind la contextul vizitei lui Xi Jinping, presa din California a relatat că oamenii străzii nu au dispărut pur și simplu, ci au fost masați în câteva zone bine delimitate ale orașului. Degradarea, dramele și mizeria produse de politicile din ultimele decenii din California și San Francciso au fost doar ascunse sub preș, pentru vizita președintelui Chinei ce aspiră să ia locul hegemonului american. Este o tactică aplicată deja în statul California. Aceeași ascundere a mizeriei se întâmplă și cu ocazia Premiilor Oscar, și atunci când California găzduiește Super Bowl-ul. În California se înregistrează cele mai multe decese din cauza supradozelor de fentanil, iar aici trăiesc 30% din totalul americanilor fără adăpost.

Locuitorii din metropola americană, centrul economic și financiar al Californiei de Nord, se bucură că edilii au reușit să curețe orașul, dar se întreabă de ce au trebuit să aștepte până acum. Un posibil răspuns: într-un mod bine cunoscut, comuniștii s-au pregătit pentru primirea comuniștilor lor din China, țara din care vine și materia primă pentru producerea drogului amintit mai sus.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

16 Comentarii

 1. M-am saturat sa tot aud imbecili din România care, cu diferite prilejuri, îmi tot fac trimitere la occidentul „civilizat”. Sper ca România să nu ajungă niciodată în halul asta de degradare, ca în occident!

 2. anunt intr-un lift de metrou din San Francisco…
  placheta de avertizare
  ‘you are not allow to defecate in the elevator’
  circus …
  pute a urina la fiecare colt de cladire
  se bat gastile de coloratzi pe strazi sub ochii politziei

 3. CE AI FOST ȘI CE-AI AJUNS -SFINTE FRANCISC-? ACUM 40 DE ANI ERAI VORBA CEEA-BOGĂȚIA ȘI FRUMUSEȚEA LUMII IAR ACUM ?!!! ȘI CINE E DE VINĂ? NU,NU POT A SCRIE DURUL ADEVĂR -DAR AȘA VOR ARĂTA ȘI BU… ȘI CO…!

 4. Dacă democrații ăștia sunt așa răi, de ce îi votează oamenii din San Francisco? Și de ce se tine întâlnirea aia acolo și nu în alt oraș condus de republicani?

 5. Povața e alta; dacă vor se poate ușor, repede, bine.
  Întrebați-vă de ce nu o fac? De ce ne fac viața grea?
  Închipuiți-vă cum ar fi dacă ne-ar lăsa în pace sau, mai bine, ne-am dezbăra de ei.

 6. @ Elena Popa GENIALU’ 21:30
  Iar ne arăți că ești GENIALĂ !
  măRog…😜

 7. @Elena Popa:
  Republicanii sunt precum baronii locali.
  Orasele prin functii si servicii se necesita sa aiba fluiditate si aceasta este asigurata in drepturile locuitorilor de a vota, de a fi auzit, de a fi cetatean, de a contribui cu cat are si poate si a primi indarat drepturi.
  Faptul ca te bucuri ca s-au strans corturile trebuie sa stii ca si acolo era o comunitate sau familii informale formate in sensul ca aveau grija unii de altii chiar in acele conditii vitrege ca cele oferite de strada.
  Baronul local insa nu serveste. Republicanii se mandresc cu armele lor, cu cititul Bibliei de dimineata pana seara, cu mostenirea, cu traditia, cu femeia creata sclava lui Dumnezeu si a barbatului si destinul ei de masina de facut copii.
  Astfe intra in contradictie cu statul pentru ca el vrea sa faca bani iar statul vine cu reguli. Vrea sa fie necontrolat de stat, nesupus si rebel. Nu percepe ca atitudinea sa de razvratire nu e conforma cu inscrisurile din Biblia, dar asta nu e o problema in sine pentru ca citez, Biblia e pe alta partitie.
  La republican celalalt, aproapele, competitia chiar nu exista. Il da jos, il impusca, face ceva cu el si scapa de el.

  De ce se tine intrunirea acolo? Nu stiu! Poate ca vrea Xi Jinping sa stie mai multe despre orasul care poarta numele lui St. Francis de Assisi.
  De ce nu se tine in oras de republicani? Nu prea exista orase republicane fiind o contradictie in termeni. Cum ar fi sa gandesti ca ar exista un oras numai de sefi de companii, sau de banci sau mai stiu eu cum toti adunati intr-un barlog? Nu s-ar suporta unii pe altii.

 8. A venit în vizită de lucru tovarășul nicolae ceaușescu și pe la ei.Mă întreb care o fi fost indicațiili prețioase pentru boborul soră, cu pronoun zee zhem, murikan

 9. AUSHESCU era mai bun de 1000 de ori. Traiasca Capitalismul insalubru !

 10. K.Marx a trait acum 150 de ani. a fost un vizionar-ca mai toti evreii! aceasta este esenta capitalismului:esti liber sa traiesti in promiscuitate si alienare.

 11. In orasele americane conduse de primari democrati-progresisti hotii care fura din magazine sunt lasati liberi de catre procurorii democrati-progresisti. Cica sunt opresati! De aceea se inchid magazine cu sutele in fiecare oras. E pur si simplu NEBUNIE! Asta in conditiile in care Partidul Democrat, partid de guvernamant nu critica si nu face nimic pentru indreptarea aberatiei. San Francisco conduce in topul acestei nebunii prin volumul de furturi si de magazine inchise downtown. Nu cred ca a existat in istorie un regim mai aberant ca asta care incurajeaza hotia in masa din magazine si care a anihilat de facto politia.

 12. Am citit undeva ca la fel este si in Chicago. Popa Lenuta… uita-te in oglinda, ca numa cat nu bubui de desteptaciune

 13. sua un simulacru de democrație, este identic cu San Francisco.Doua găști numite partide care se bat pe ciolanul puterii precum hienele pe starv.

 14. Asa făceau comuniștii sovietici înainte de Jocurile Olimpice din Moscova 80..Democratii aceiași comuniști.. Am vazut niște reprezentanți care chemau la lucru gratis in folosul societății cum curățirea spațiilor publice de gunoi și săditul copacilor… Când le spuneam ca îi mai bine să nu faci gunoi și nu-i bine să taie pădurile ei ma priveau ca pe un extraterestru..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.