Mircea Badea: De ce ar fi așa de disperați nemții să fie Kovesi procuror european?

Realizatorul Antenei 3 Mircea Badea s-a întrebat după ce Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European, „de ce ar fi așa de disperați nemții să fie Kovesi procuror european”. Badea și-a oferit singur și răspunsul.

„Cred că am scăpat de orice fel de prejudecăți, de gânduri înaripate, de speranțe deșarte vizavi de lumea perfectă din saloanele europene. Este politică, e negociere, sunt interese. Întrebare: de ce ar fi așa de disperați nemții să fie Kovesi procuror european? Sper că nu ne amăgim… Europa este condusă de Germania și Franța. De aceea s-au și cărat englezii. Este o ecuație a puterii foarte clară: ei vor ca procurorul european să fie al lor, dar nu chiar al lor. Adică să nu poată să spună: procurorul neamț a făcut o nasoală împotriva Italiei, Ungariei, Poloniei, Bulgariei etc.Bă… procurorul român, nu procurorul neamț a făcut nasoale, ci cel român! O mai cheamă și Kovesi. Poate unii cred e unguroaică, la o adică”, a spus Badea, în emisiunea ”În Gura Presei”.

Kovesi a obținut în Comisia LIBE 26 de voturi, candidatul francez – 22, iar cel al Germaniei – doar un vot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

9 Comentarii

 1. Foarte adanc a pus problema,si in numai 5 secunde!Ciuca batailor de la antena 3(televizuina poporului)nu se lasa …mai vrea o tura…

 2. Nemți vor o româncă fiindcă nu sunt patrioți, ba mai mult, cum spunea domnul diplomat Diaconescu, “nu le este un pic rușine” să NU susțină un neamț.

 3. Cand spune Mirciulica Fara-Flica ceva, este exact pe dos. Spagatu’ gandirii sale depaseste marginea farfuriei si pateaza masa. Cum se face ca TOTI jmecherii, hotii, coruptii, infractorii o urasc pe Kovesi ???

  • Te referi la penala Kovesi? Cate milioane de euro a recuperat ea cu „anticoruptia” de la corupti??? Zero barat. Cei care au un neuron macar s-au prins demult ca anticorutia e o pacaleala pentru naivi. Era vorba de interese straine si securiste si control politic. Si populatia naiva casca gura la anticorptie si catuse crezand ca toti coruptii sunt bagati la puscarie si ei o sa o duca mai bine. Ce sa vezi dupa 15 ani de anticoruptie tot saraci suntem deci coruptia e in alta parte, nu la aia pe care ii defilau la tv…

 4. Rusine celor ce au impus o necalificata ,deci se prefera persoane fara caracter,executor la comanda,Romania umilita!

 5. Pai asa este cum a spus Mircea. Codruta este executanta perfecta si e dispusa sa faca toata mizeria pentru nemti ca rasplata pentru „reabilitarea” ei im fata opiniei publice dupa ce sa aflat o parte din porcariile facute de ea. Si ea bineinteles ca va executa la sânge. E masina de ucis, a demonstrat asta. La ea in abator (citeste DNA), iesea ca o împărăteasa pe scari cand intrau Vipurile in catuse sa să-și etaleze suprematia si triumful…
  Totusi gandesc ca romanii se trezesc, iar pe partenerii din Bruxelles ii asteapta mari surprize. Si de la Codruta si de la romani.

 6. Scenariu : Iohannis o roaga pe Merkel sa o promoveze pe Kovesi deoarece are ceva obligatii fata de aceasta ; Merkel ordona europarlamentarilor germani sa nu-l voteze pe candidatul Germaniei , ci, in corpore , s-o sustina pe Kovesi, lucru care s-a si intamplat ! E doar un scenariu , dar nu gasesc o alta explicatie , dar ceva e putred acolo !

 7. Au ajuns la concluzia ca este persoana foarte valoroasa, care depaseste orice asteptare prin loialitate indiferent de consecinte. In acelasi timp au ajuns la concluzia/teama ca un german n-ar putea face o munca atat de bine cum face doamna care le-a dovedit cat de valoroasa este. Vorba unui mioritic:”stie ma, cum sa nu stie”…Germania recunoaste ca nu mai are personalitati de valoare si ca speranta ei este in tarile mici si in refugiati.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.