Mircea Geoană: ”Astfel de atacuri sunt total inacceptabile”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, marţi seară, că NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani, iar trupele KFOR vor continua să acţioneze imparţial. Geoană, care s-a întâllnit cu președintele Muntenegrului, a condamnat atacurile împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo.

”M-am bucurat să îl reîntâlnesc pe Jakov Milatović, președintele Muntenegrului și, totodată, cel mai tânăr președinte ales democratic, din lume.
De la aderarea la NATO, acum șase ani, Muntenegru a fost un aliat de încredere, participând la întărirea posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic.
Muntenegru are un rol esențial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea și pacea, iar acest lucru este și mai important în perioadele cu tensiuni în regiune.
Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate de ieri (luni – nr.), împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo. Astfel de atacuri sunt total inacceptabile. Aceste acte violente trebuie să înceteze imediat, iar toate părțile trebuie să se angajeze în dialog.
KFOR va continua să acționeze imparțial și să își respecte mandatul Consiliului de Securitate al ONU, de a menține un mediu sigur și stabil.
NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani și va continua, prin toate țările membre și partenere, să fie un pol de stabilitate în zonele cele mai sensibile din lume”, a scris, marţis seară, pe Facebook, Mircea Geoană.

NATO va suplimenta forțele din Kosovo

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

18 Comentarii

 1. teava cu rahat il hraneste bine pe ge oana. de fapt trebuie sa-l ighita pe tot debitind numai timpenii.

  nato este o organizatie criminala!!! iar geoana, prin asoceire cu ea, este un criminal.

 2. O familie de infractori…asa titrează o publicație străină la adresa acestui prostănac….

 3. ce vorbeste un roman despre o tara nerecunoscuta de catre Romania, am ajuns sa cheltuim buget si cu tari inexistente, nu numai cu tari dusmane ?

 4. Da…este acceptabil ca organizatia terorista nato, „defensiva”, care impune prin forta armelor desfraul si sodomia in lume, sa bombardeze Serbia in noaptea de Pasti cu bombe pe care scrie „Paste fericit”!

 5. … funcția aceasta este „mulțumirea sistemului” pentru că a fost ”sparring partner” pentru Băsescu la alegerile din 2009 asigurându-i al doilea mandat celui care a subjugat România marelui licurici și micilor licurici de la bruxelles, lucru care a culminat cu regizarea și punearea în practică a celebrei ”vizite la Vîntu”. Nu mare ar fi mirarea ca și matrozul să primească vreo sinecură ieuropeană după ce se mai calmează spiritele și trece în uitare … Aaaa era să uit de madam Viorica care a fost ”sparring partner” pentru actualul și a fost recompensată cu o funcție la BNR parcă… nu?

 6. Numai in mintea unui bastard rătăcit ca Zalmoxis NATO este organizație criminală.Stau și mă întreb tălâmb:ce mai pot inventa Sosocii criminali?Au imaginație multa și grotescă.Pentru aceștia,toți,se cere vâna de bou,plesniți de dimineața până seara,până faci oameni din ei.

 7. Din fericire Editat sunt puțini.Sa-i lăsăm să latre la luna sosocii putinisti.

 8. ca vorbeste despre atacurile cumnatilor, uf, ce m-am speriat!

 9. Ups, situația se complică în Europa, NATO trebuie să aloce fonduri suplimentare pentru forțele KFOR prezente în zona Kosovo.

 10. Scopul NATO e islamizarea Europei. Si nu doar a europei. In orientul mijlociu toate tarile cu guvern laic au fost bombardate si inlocuiti cu fanatici islamisti. Prima tara a fost Iran in 1956. Cautati poze cu Iran 1950 sa vedeti ce a facut NATo. ulrima a fost Afghanistan. lafel cautati poze cu Afghanistan din 1960 sau chiar din 1990. Acum iau pus pe talibani. Doar Siria a scapat cu ajutorul rusilor.

  Alte tari islamizate fortat: suedia, franta, anglia, libia …

 11. În cazul tău investițiile în educație sunt superflue . E bine că te-au salvat măsurile împotriva *pestei porcine * ceea ce-ți justifică recunoștiința față de Joianis , jioana , Ur$$ula , NATO , etc . Faptul că ești grobian și mahalagiu este explicabil în cazul vostru al *râtanilor* asta ne va deternimina să vă *punem belciug* / Cât despre subiect , evident că n-ai auzit vreodată la tine în ogradă ceva despre *Kosovo polje*( * Câmpia mierlei * nu cotețul vostru) , de eroul național sârb Miloș Obilici, de armia Țarului ortodox Lazar , care s-a jertfit acolo luptând cu hoardele păgâne ale căror urmași acum KFOR le *ține partea .

 12. Prin atragerea regizată a Muntenegru în N.A.T.O. cu ajutorul contrabandistului coadă-de-topor Đukanović pe care l-au protejat 10 ani – ca si pe „Petrov” – și prin operațiunea similară cu „Macedonia de Nord” (provincie bulgărească, locuită de vorbitori de limba bulgară, pentru al cărei nume Grecia vecină prea-naționalistă a fost „frăgezită” financiar, ca să nu mai pună piedici aderării!), S.U.A. s-au străduit să securizeze teritoriile din jurul provinciei Kosovo anexată de la Serbia, unde a construit urjent cea mai mare bază militară din Europa!
  https://www.youtube.com/watch?v=Yw3CMUeUJUs
  Parșivitatea amerlokă nu are limite! „Cariera internațională” a Washingtonului a început cu insulele Hawaii în secolul XIX,
  = Wiki: „Overthrow of 1893 – Republic of Hawaiʻi (1894–1898)” =
  a continuat cu Cuba pentru a pune laba apoi pe istmul Panama și pe viitorul canal strategic de transport între oceane.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_Panama_from_Colombia
  „Panama’s independence alarmed Chilean authorities about a growing influence of the United States. This made Chile put great efforts to deny a United States purchase of the Galápagos Islands or the establishment of a United States Guantanamo-like naval base there. Chilean diplomacy was backed by Germany and Britain on this issue.”
  „U.S.” sunt inițialele de la „Imperiul Satanei”……[Rumburak]

 13. @ ghiță 08:21
  Mai ai curaj să guiți, pe cojile de nucă, în cotețul cu paie pline de ? ?
  Nu te FRĂGEzEȘTI sârguincios cu vâna de bou ?
  BahmutZ, ghițane, BahmutZ !
  Hai, treci la treabă ! ?

 14. Culmea e că Prostănacul chiar are șanse să devină următorul PREȘ al Coloniei Marginale Eșuate.
  Ca orice PREȘ, va duce scurt datoria externă la peste 200 miliarde coco…?

 15. Cu o mica rectificare : nu e vorba de trupe KFOR, ci de trupe NATO. Teoretic, desi soldatii din Bangladesh sau Filipine facind parte din „trupele” ONU (da, „organizatia” pe care generalul de Gaulle o numea „le machin”, adica „chestia aia” !) sint pur decorativi, acestia ar fi trebuit sa fie in Kosovo si nu o alianta dovedita de multi ani exclusiv agresiva.

 16. Iliescu a fost politicos, caracterizarea de „prostanac” trebuie privita ca o mingiiere pe cap.

 17. Isi honoreaza numele de prostanac adaugand poleiala de sluga!
  Sarbii protestau PASNIC in jurul primariei unde a fost „introdus” alesul albanez votat de mai putini alegatori decat soldatii nato de acolo, au fost somati sa plece (c’asa-i in demoncratie), au refuzat si atunci soldatii nato au intrat in ei (lacrimogene, grenade soc, bastoane) ca sa-i „extraga” pe lideri. Atunci au reactionat sarbii cu pietre si ce s-a nimerit pe acolo. In plus, trupele „speciale” albaneze au profitat de ocazie si au tras cu MINITIE DE RAZBOI, impuscand doi sarbi.
  Asta e realitatea, nu narativul cu „violente nejustificate si cu nimic provocate”.

 18. El nu se vede in oglinda ce bosorog a ajuns ? Sperie copiii daca-l arata de aproape, fotografii il blureaza din respect pentru public ! De Mihaela (dragostea lui) si de cofetara ei prietena, a ajuns sa fuga si cancerul de ele. Se curbeaza sticla pe care se expun fara jena.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.