Mircea Lucescu evaluează șansele Naționalei

Fostul selecţioner Mircea Lucescu a declarat, sâmbătă, după tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024, că România are o şansă deosebită, beneficiind de o „linie extraordinară”, la fel ca în preliminarii, fază în care a întâlnit naţionale mai slab cotate.

„Mergem pe aceeaşi linie extraordinară, o şansă deosebită, ca şi în preliminarii, unde am profitat la maxim. E o şansă importantă pentru cine o are. E o grupă foarte echilibrată. Grupa noastră este o grupă puternică. Sperăm că România va continua pe un trend ascendent din punct de vedere al punctelor reuşite şi va reuşi să treacă peste Slovacia. Belgia este echipă puternică în ultimii ani. Lupta se va da acolo. Cred că jucătorii noştri au căpătat o încredere extraordinară în aceste preliminarii, au format un grup puternic. Nu a ieşit nimeni în evidenţă în mod deosebit, dar echipa este competitivă. Este o grupă echilibrată. Nu pot să spun că este cea mai valoroasă, dar este echilibrată. Putem fi optimişti, cu siguranţă, pentru că echipele care reuşesc un parcurs ca al României pot duce mai departe această stare de spirit. Eu sunt convins că echipa României va fi în regulă la acest Campionat European”, a declarat Lucescu la ProTV.

Bun cunoscător al fotbalului din Ucraina, Lucescu este convins că a treia adversară a României la Campionatul European va fi selecţionata din ţara vecină.

„Ucraina e o echipă foarte puternică, a căpătat o experienţă deosebită pentru că a jucat toate meciurile în deplasare. Cred că Ucraina are cele mai mari şanse şi să califice, aşa cum văd Grecia în cealaltă grupă”, a mai spus Lucescu.

România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal – EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, potrivit tragerii la sorţi efectuate sâmbătă la Elbphilharmonie din Hamburg.

Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

16 Comentarii

 1. O Sapca pentru Iohannis . EURO 2024 iar dedesubt Steagul Germaniei !

 2. De luni 4.decembrie.2023 incepe punerea in vanzare de bilete la meciurile echipei de fotbal a Romaniei.
  Primul meci va fi la Munchen cu castigatoare grupei de baraj.
  Al doilea meci va fi cu Belgia.
  Al treilea meci va fi cu Slovacia.

 3. Potzi sa te duci la Munchen cu Bilet de 600 de Euro ? Poate se duce Iohannis ! Eu stau Acasa ! Dau doar 26 de lei pe Cablu !

 4. Declaratie de complezenta . Grupa este grea , cele trei adversare au loturi cu mult mai valoroase ( oficial ) , decit al nostru . Norocul incredibil pe cate l-am avut in preliminarii , nu cred ca se va mai repeta . Iar cind ai si obligatii de genul I Hagi ( o mina moarta ) , s a , este si mai greu .

 5. Se putea ca marele antrenor să nu iasă în evidență?…De ăsta nu scăpăm în veci!…el cu Ukraina lui Gyuri Soroș…

 6. Pronostic:…cine invinge Belgia,din grupa E,MERGE mai departe!…sansa si pentru Romania.
  Ucraina NU se va califica la Campionatul European de fotbal !…in luna Martie 2024 nu va mai exista ca stat!.
  Se califica BOSNIA-Hertegovina!.

 7. @ La ,,Iedi” apar restrângeri de selecție ca la Angel, cu ”iordănescizarea” selecției după ce au scăpat de ”becalizarea” fotbalului, ? Dacă jucătorii din grup ,pe la cluburi stau rezerve, joacă la echipe inferioare sau nu joacă, se poate discuta la momentul selecției despre valoarea grupului, ?

 8. & Câte rachete, tancuri și avioane să mai cumpărați și pentru Campionatul European de fotbal din Germania , ?

 9. & La care ar putea fi adăugat și că activitatea lu’ ,,Iedi” nu este una de general , ci una de grad mai mic, ?

 10. &,,Generație de aur”, ”bani de staui” pe tancuri, avioane, rachete, ?

 11. & Deci, probabil că o selecție și cu mesaje militare, războinice ( distructive), peste solicitări anterioare de infrastructură, ?

 12. Păi dacă tot e vremea pronosticurilor vă dau și eu unul. Prin asociere cu vremurile care le trăim vă spun că au aceleași șanse pe care le are Ghiță acum, in proximitatea Ignatului…

 13. Vom cadea in grupa cu echipa castigatoare a tuturor concursurilor, de orice fel, pana si cel de antipatie. Este ca nu ghiciti ?

 14. Lucescu mai bine si-ar vedea de treaba. Atata timp cat tu, toata viata ta de antrenor, nu ai facut altceva decat sa alergi dupa bani si notorietate (nu-l condamn!!), iar contributia ta la evolutia fotbalului romanesc este ZERO, cred ca lucrul cel mai decent ar fi sa-ti vezi de treaba. Oricum, tara este plina de parerologi, nu ami este nevoie de altii. Zilele trecute, la un post TV, un prostovan (specialist, de!!) spunea ca Lucescu este cel mai mare antrenor din istoria fotbalului romanesc!?!?!? Dupa cate imi aduc aminte, cele mai mari performante ale echipei nationale, au fost obtinute sub „bagheta” altora, nu a lui Lucescu!!

 15. pe asta il intereseaza doar banii si acum la aproape 80 ani. Nu ar misca un deget daca nu ar sti ca face bani. Nu ma intereseaza parerea lui de antrenor de mina a doua. Hai pa. A facut ceva performanta DOAR in EST vestul interzis pentru el dupa ce a retrogradat echipe prin italia. A fost bun doar in lumeA a doua si a treia. Adica daca a mreduce la scara cu campionatul nostru ar fi un antrenor de B parea a doua sau de C prima parte.

 16. &
  ”Să lucim a fost o provocare,
  Să lucim chiar și când nu e soare,
  Să lucim sub picături de apă
  Când ploaia vine și trenu’ adapă !”
  ‘ ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.