Mircea Popescu – Stabilitate

În sfârșit, în România s-a ajuns și la ultimul act al parodiei politice, „Stabilitatea”, final deloc surprinzător pentru cei care au urmărit direcția neo-imperială a politicii europene.

Alianța electorală (aparent) contra firii între stânga socialistă și dreapta liberală, alianța dintre PSD și PNL, pentru Parlamentul European a fost anunțată cu surle și trâmbițe ca o victorie a STABILITĂȚII.

Cu ceva timp înainte apăruse și varianta PMP-USR-Forța Dreptei, o altă alianță electorală, tot pentru Parlamentul European, între conservatori, liberali și progresiști-soroșiști.

Aceste două alianțe au ca numitor comun vederile neo-globaliste, contrare suveranismului național și valorilor tradiționale.

Singurul corp străin în cadrul celor două alianțe este PMP, partid care are (teoretic) o doctrină națională și conservatoare.

Deși, la prima vedere, prezența sa pare că reprezintă un semn de slăbiciune, de nesiguranță într-o încercare disperată de a supraviețui politic, locul său nepotrivit într-o asemenea alianță este sugerat tot de Bruxelles.

Astfel, se dorește să se demonstrează că „stabilitatea” (sistemului) în UE transcende actualele doctrine politice considerate depășite istoric.

În acest sens, nu este de loc exclus ca UDMR să fie inclus din nou în viitoarea guvernare, pentru mai multă „stabilitate”, dar mai ales pentru a semnala că Bucureștiul nu admite „extremismul naționalist”.

De aceea, aceste alianțe menite să întărească frontul comun globalist din Parlamentul European, sunt mișcări pregătite din timp în laboratoarele UE pentru a contracara ascensiunea vertiginoasă a curentului naționalist-suveranist, curent care ia viteză în întreaga Europă, dar și în Statele Unite prin posibila revenire a lui Trump.

Tendința Bruxelles-ului de instaurare a unei structuri politice unice, face ca

dezvoltarea economică și socială să devină atributul unei conduceri super centralizate de tip imperial care să controleze întreaga viață socială și să impună o gândire unică în întreaga societate europeană.

Semnalul l-a dat Guy Verhofstadt, la conferința Partidului Liberal din Regatul Unit, din Septembrie 2018, unde spunea: „lumea de mâine NU este o lume bazată pe STATE NAȚIONALE sau țări. Este o lume a cărei ordine se bazează pe IMPERII”.

Și tot el a lansat sperietoarea pericolului pe care „extremismul” reprezentat de statele naționale îl reprezintă pentru omenire:

„Statele naționale au constituit cauza celui de al doilea război mondial.”

Orice abatere de la acest concept este considerat EXTREMISM și trebuie eradicat.

Așa se întâmplă în România dar și în Germania unde partidul AfD este atacat până la punctul în care i se cere scoaterea în afara legii.

„EXTREMISM” devine sinonim cu naționalism, suveranism și conservatorism.

Sub sloganul „STABILITATE”, sunt încurajate alianțele politice până la comasare indiferent de doctrinele partidelor, doctrine care devin irelevante în contextul impunerii unei conduceri și a unei gândiri unice dirijate.

„STABILITATE” devine sinonim cu partidul unic al UE.

Iar partid unic înseamnă dictatură.

De la o Piață Comună deschisă unei dezvoltări armonioase a statelor membre, ambiția de a impune un sistem politic de tip imperial unei societăți politice și culturale neomogene, cu țări naționale bine conturate, unele abia ieșite din închisoarea imperiului global comunist, devine de neconceput.

Astăzi, partidele suveraniste din Europa reprezintă Mișcarea de Rezistență împotriva neo-imperialismului european.

Care ar fi soluția?

Să renunțăm oare la ideea generoasă a unui continent european unit pentru dezvoltare armonioasă cu respectarea diversității naționale, sau să trecem la reformarea substanțială a unui sistem care eșuează lamentabil în experimentul alterării însuși a spiritului european, a culturii și a valorilor națiunilor?

Este un sistem care prin centralizare reușește „performanța” unei dezvoltări economice și sociale inegale a țărilor membre și o prognoză a scăderii generale a nivelului de viață al europenilor.

Un duș rece dar absolut necesar ar fi o victorie masivă a partidelor suveraniste la alegerile europarlamentare.

Poate ar trebui încercat.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Nu mai puneți în pagină text copiat dintr-un fișier „Notepad” salvat, că vă apar rîndurile alea goale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.