Mircea Rednic, spionul belgienilor

 

Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA, este foarte cunoscut în Belgia ca urmare a faptului că a jucat aici ani buni pentru Standard Liege, iar, apoi, a antrenat la mai multe cluburi.

 

Presa belgiană l-a contactat pe cel supranumit Puriul pentru a afla cât mai multe detalii despre tricolori înaintea meciului direct de sâmbătă seară, de la Koln, din etapa a 2-a a grupei E a turneului final al EURO 2024.

Mircea Rednic a explicat detaliat pentru cotidianul Le Derniere heure modul de joc al României. El a apreciat că această echipă este ca o formațiune de furnici lucrătoare care are trei jucători de mare calitate tehnică și alți doi care sunt esențiali ca echipa să funcționeze la parametri maximi, cum s-a întâmplat în partida cu Ucraina.

„Momentul de cotitură pentru această națională a României a fost meciul cu Elveția din preliminarii, atunci când a fost condusă cu 2-0 și a reușit să obțină o remiză. S-a creat o nouă stare de spirit.

Nu este o echipă care se remarcă prin calități individuale. Sunt trei jucători, din punctul meu de vedere, care ies în față: Florinel Coman, Dennis Man și Ianis Hagi. L-am mai putea adăuga pe Nicolae Stanciu, dar el a făcut o alegere în carieră dictată de alte rațiuni decât cele sportive. Restul sunt o formație de furnici lucrătoare cu o mentalitate foarte bună.

Drăgușin și Burcă, în centrul defensivei, sunt esențiali. Există unele semne de întrebare în flancul stâng, acolo unde Bancu nu are backup, iar Rațiu evoluează în dreapta.

Doar Drăguș e mai tehnic. Pericolul vine din linia a doua, cu jucători precum Man, fără îndoială unul dintre cei mai interesanți jucători, urmărit de mai multe cluburi germane. Este bun în duelurile unu la unu și capabil să creeze pericol cu șuturi de la distanță.

Belgia se poate aștepta să joacă împotriva unui bloc defensiv, contra unei echipe care știe să sufere. Edi a creat o stare de spirit foarte puternică. „Vorbeau mult, făceau schimb de idei.

Dar să știți că fiul își urmează drumul său și e capabil să răspundă comentariilor nu întotdeauna pozitive venite din partea presei. Calificarea a fost, pentru el, un răspuns la criticile care i s-au adus în țară“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. „S-a creat o nouă stare de spirit”

    Nu mai ai nevoie de altceva, e suficient sa creezi o noua stare de spirit, eventual unui imaginar, iconizat si crucificat. Duamne ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.