Un țipăt de durere interzis pe Facebook

Zilele astea a murit tatăl meu. Azi l-am îngropat. Drept pentru care n-o să mai am răbdare cu voi și nici n-o să vă menajez și o să spun lucrurilor pe nume, scurt și la obiect. O să folosesc vocea tatălui meu de dincolo de mormînt și o să spun ce trebuie spus. Sînteți niște proști. “. Așa și-a început mesajul de furie, postat pe Facebook, de sociologul Mirel Palada la scurt timp de la decesul tatălui său.

În text, Palada a vorbit despre comuna Telega, construită în jurul exploatării de sare, și nu numai. Mesajul postat i-a adus câteva necazuri sociologului care s-a trezit că

În nici două zile, mi-au șters postarea, atît de pe pagină, cît și de pe wall-ul personal, și m-au banat. Pentru, vezi Doamne, «hate speech».

Aceeași comunitate care a încurajat în mod consecvent, programatic, mesajul M#iePSD, care a glorificat folosirea lichidelor seminale ca slogan politic, este cea care a raportat drept hate speech și mi-a șters textul.

Doar ei au voie să înjure. Doar ei au voie să folosească Facebookul. Doar ei dețin dreptatea și retorica și emoția. Restul, ca niște slugi ce sîntem, trebuie să înghițim m#ia și să băgăm capul în pămînt și să nu zicem nimic. Pentru că nu avem voie să vorbim. Nu avem voie să înjurăm. Să trăim. Să ne exprimăm. Doar domnișorii globaliști ai aceste lumi globaliste și imperiale au voie să se exprime”, după cum scria el într-un alt mesaj.

Textul de la care a plecat totul:

”Zilele astea a murit tatăl meu. Azi l-am îngropat. Drept pentru care n-o să mai am răbdare cu voi și nici n-o să vă menajez și o să spun lucrurilor pe nume, scurt și la obiect. O să folosesc vocea tatălui meu de dincolo de mormînt și o să spun ce trebuie spus.

Sînteți niște proști. Sîntem niște proști. Românii sînt niște proști. Românii nu sînt proști pentru că n-ar fi inteligenți. Nici pe departe. Sîntem la fel de deștepți ca toți ceilalți. Ci doar pentru că n-avem curaj și avem suflet de slugi.

Eu, de neam, sînt din Telega. Jumătate din Moldova, după mamă. Dar după tată și după viață din Telega. Născut, crescut și trăit în Telega, în miezul Munteniei.

Acum, cînd scriu aceste rînduri, sînt în Telega, proaspăt epuizat după înmormîntare. E seară. E frig în casă, că am oprit focul. Mă pregătesc să pornesc spre București. Dar nu mă ridic de aici pînă nu vă spun ce am de zis.

Să vă spun că sînteți niște proști. Mai deunăzi, săptămînile trecute, am trecut pe lîngă Salzburg. Puteam să ne oprim. Nu ne-am oprit. Nu contează. Am fost în alți ani. Știu orașul destul de bine.

Știți ce înseamnă Salzburg? Salz și Burg. Sare și oraș. Orașul sării.

Știți ce înseamnă Telega? O căruță mai mică. Căruța cu care se căra sarea.

Știți ce au în comun Telega și Salzburgul? Din ambele locuri s-a scos sare sute de ani de zile.

Știți prin ce diferă Telega de Salzburg? Prin toate celelalte, mă proștilor mă.

Telega, fundul pămîntului, o comună săracă, depopulată, plină de oameni bătrîni și lipsiți de speranță. Salzburg, unul din cele mai șic și mai scumpe și mai bogate orașe ale lumii.

Și din Telega, și din Salzburg, s-a scos sare sute de ani de zile. Mai abitir, din Telega s-a scos și petrol o sută de ani de zile.

Cu petrolul din Telega și Buștenari, satul său aparținător de peste deal, Germania a făcut al doilea război mondial, alimentîndu-și tancurile și urgia de armată pînă în coasta Stalingradului.

Telega a mustit de resurse. Sare. Petrol. Cele ce fac lumea să se învîrtă și să funcționeze.

În Telega, de cinci sute de ani, de cînd se exploatează măruntaiele acestui pămînt sărac, dar al dracului de bogat în adîncuri, un ban n-a rămas aici.

Nu cinci la sută.

Nu zero virgulă cinci la sută.

Nu zero virgulă zero cinci la sută.

Nimic n-a rămas aici.

Nimic, mă proștilor, nimic. F#tu-vă Dumnezeii mamilor voastre de proști: NIMIC!

Totul a luat drumul străinătății. Și Telega a rămas un loc prost și sărac și blestemat.

Sarea s-a scos sute de ani. A luat drumul Imperiului. Către sultan. Către Stambul. Un drum din București chiar așa se numește: Drumul Sării. Locul pe unde căruțele pline cu sare din Telega și din Slănic Prahova treceau la vale, spre sud, spre Giurgiu și de acolo mai departe spre capitala Imperiului. Căruțe cu sare. Adică teleguțe. Venite din Telega.

Nici un sfanț de plus valoare n-a rămas în Telega. Oameni proști și săraci și slugi au scos sarea, care s-a dus la sultan. Apoi au dat de petrol, acum o sută și ceva de ani. Și au luat-o de la capăt.

(…)

Un leu n-a rămas aici. Nimic, mă proștilor. Nimic.

Nici o marcă germană.

Nici o rublă sovietică n-a rămas aici.

Nici un dolar american.

Nici o liră sterlină.

Nici un gulden de la ticăloșii de olandezi.

Nici un leu de la ticăloșii de comuniști, care au confiscat tot și au băgat oamenii în pușcărie.

Nimic. Nimic. Praful s-a ales.

Nimic n-a rămas de pe urma sării, decît niște găuri în pămînt cu apă sărată în jurul cărora țopăie niște turiști săraci și mediocri. Nimic n-a rămas de pe urma păcurii, decît niște rezervoare ruginite și niște țevi ruginite care se tîrîie ca șerpii pe coastele Călinetului și niște turle ruginite de sonde părăsite.

Nimic n-a rămas. Un loc blestemat, populat de oameni proști și bătrîni și triști și fără de speranță.

Știți de ce mai toți banii de pe urma sării au rămas la Salzburg, să-l transforme într-unul din cele mai bogate și dezvoltate locuri de pe lumea asta?

Pentru că ăia au avut c#aie, mă proștilor mă. Au avut curaj și cînd cineva a vrut să vină să le ia sarea – căci au fost mulți și acolo care au vrut să pună mîna pe ce nu era al lor – salzburghezii au pus mîna pe furci și pe topoare și pe săbii și pe arbalete și și-au folosit banii și mintea și priceperea să tocmească oșteni și mercenari care să lupte să-și lepede sîngele să apere sarea. Au vărsat și ei, salzburghezii, sînge pentru sarea lor. Au năimit și pe alții să verse sînge, tot pentru sarea lor.

Știți de ce n-a rămas nimic la Telega? Pentru că noi, telegenii, sute de ani de zile am fost proști.

Sute de ani, telegenii și românii am fost proști și n-am avut curaj. Am lăsat toți ticăloșii acestei lumi ticăloase să vină și să ia fără să pățească nimic.

N-am pus mîna nici pe furci, nici pe topoare. Nici pe săbii, nici pe arbalete. Nici nu ne-am folosit banii și mintea să tocmim oșteni să ne apere.

Am plecat capul și n-am ținut cu ai noștri. N-am fost solidari unii cu alții, să zicem „mă proștilor mă, mă f#tu-vă Dumnezeii mamilor voastre de haite și de tîlhari, toate astea sînt ale noastre, nu ale sultanului sau ale neamțului sau olandezului sau rusului sau bruxellezului, și ar trebui să murim ca să ne apărăm ce e al nostru”.

Am fost lași și slugi și fricoși și am plecat grumazul. Și ne-am ferit prin păduri. Și ne-am ascuns prin munți și prin frunze, că așa e porecla unuia din neamurile din care mă trag: Frunzoii, că s-au ascuns în frunză. Și am cedat lupta fără să ridicăm un deget. Și n-am ținut cu ai noștri, ci cu stăpînii. Și, mai rău de-atît, ne-a plăcut. Adică am fost proști.

Dragii mei proști, sînteți niște proști. Și eu, și voi. Toți. Eu sînt prost că încă mai îmi răcesc gura de pomană să vă spun că sînteți proști. Lași. Fricoși. Ticăloși. Neam de slugi. Suflet de slugă.

Iară voi sînteți proști și o să muriți săraci și proști pentru că țineți cu oricine altcineva, nu cu țara voastră, nu cu neamul vostru, nu cu pămîntul vostru, nu cu sarea voastră, nu cu păcura voastră, nu cu morții voștri, morții mamilor voastre de proști. Ci cu stăpînii voștri care vă iau sarea și păcura și viața și viitorul.

Morții mamilor voștri de proști, că proști mai sînteți.

Tatăl meu dragă. Dragul meu tată. Ești rece și în mormînt. Și toți în jurul tău sînt niște proști. Lași. Fricoși. Ticăloși. Slugi. Aici trebuia să fie Texas, tăticul meu drag. Trebuia să fie Dallas. Trebuia să fie Salzburg. Însă e doar Telega: un loc sărac, cu oameni bătrîni și proști și fără de speranță.

Odihnește-te în pace, dragul meu tată rece și prost și mort și țeapăn. Ai fost un prost pentru că ți-ai ajutat semenii. Ai fost un prost pentru că ai crezut în ei. Ai fost un prost pentru că ai fost boier de Telega, acest loc prost și sărac și în paragină.

Dumnezeu să te aibă în pază. Căci pe români nu are cine. Pentru că sînt proști. Dumnezeu are grijă doar de ăia care au ei grijă de ei. Noapte bună, tatăl meu drag!”, a scris Mirel Palada pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 47
Author

68 de Comentarii

 1. Agenturile internationale sataniste sunt foarte atente la propagarea mesajelor cu potential risc de destabilizare a campului de radiatii pozitronice. Masele trebuiesc tinute intr-o perpetua stare de sedare si extragere a energiei vitale.

  • @experiment omega
   Daa, destabilizeaza universul mesajul lui Palada…

   Romanii care muncesc in Salzburg te injura pe tine, mai Palada, fiindca oameni ca tine au sprijinit baronizarea si coruptia care-i goneste pe oameni… Esti sociolog, vezi cum a evoluat populatia in Telega si in oricare alt sat din Romania, vezi cum au plecat toti cei care au fost independenti si capabili. Asta a fost politica partidului pe care il sprijini: ia harta voturilor PSD si pune-o peste harta saraciei, ajutoarelor sociale si lipsei de educatie si ai sa vezi cat de mult seamana.
   Salzburg este prosper si prin munca romanilor care si-au gasit un loc acolo, fiindca nu si-au gasit in propria lor tara, din cauza unor „patrioti” ca tine…

  • #mda – Mda, buna tactica asta a ta. „Cine spune ala e!”, nu? Cineva iti pune in fata o oglinda si te indeamna sa te vezi asa cum esti. Si te sperii. Si, ca sa-ti treaca, te dai smecher si spui ca in oglinda este, de gapt, ala care ti-a pus oglinda in dreptul nasului. Pai, sigur. E mult mai bine asa. Ala din oglinda nu sunt eu, este ala care a adus oglinda si mi-a pus-o in fata. Cata dreptate a avut (si are, si va avea) Palada in furia lui. Si poate ne-ar fi putut fi de ajutor. Daca n-ar exista cei ca tine. Care au un singut dusman: PSD-ul. Lumea e imparita in: dusmanul universal – PSD-ul – si restul lumii. Restul lumii care, de orice orientare ar fi este bun. Cu o conditie: sa nu fie PSD sau pro PSD. Imi vine sa-ti zic si eu ce a zis Palada in mesajul lui, dar imi dau seama ca nu are rost. Soiul vostru este iremediabil. Orice argument ai aduce sare din voi ca nuca din perete. Asta-i! Voi nu stiti decat haulelile voastre. Cu ele si ca ele sa traiti!

  • Oare doar Sarea este cheia succesului Salzburg-ului ?
   Mozart ? Cultura ? Educatie ?
   Pana sa puneti mana pe furci si topoare, faceti bine si puneti mana pe carte !

  • @omul care trece
   Mirel Palada, sociologul care „a avut, are si va avea dreptate” sustine SINGURUL partid din Romania care a fost capabil sa isi bata pe strada proprii cetateni, de la Mineriade si pana la 10 August… Ca de, daca tot sunt „prosti”, merita batuti si gazati… Chiar Palada a spart capul unui parlamentar, intr-un studio de televiziune, tot din „patriotism”…(https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/noi-imagini-cu-mirel-palada-lovindu-l-pe-mihai-gotiu-794169) Noaptea mintii.

 2. Sun proști,mă Paladi,că tăți sun sociologi,care nu-i advocat!

 3. se poate si mai rau . alte popoare n-au nici macar tara . traiesc prin diverse regiuni .din alte tari . da , klaus si ai lui au o misiune : sa sparga tara . doar nu a zis palada ca suntem prosti ? la ce sa mai avem o tara ? o rezolva klaus „de indata” .

 4. Domnule Palada, identic și pentru Ocnele Mari.
  In rest nu avem ce face, nu s-a ridicat un politician să spună la populație adevărul, au fost primii care au vândut tot inclusiv pe ei.

  • La Ocna Mureș la fel Ultimul ciocoi este încă platit de statul securisto-ciocoist,il cheamă Ioan Bogdan, tatal ciocoiului iohannist Rares Bogdan.Somn usor lasilor!

 5. Il stiu pe sociologul Palada de la TV. Ii inteleg durerea si, in ce priveste aspectele legate modul in care noi, romanii, am reusit sa ne valorificam resursele teritoriului si inteligenta, sunt in acord cu dansul: „Nici un sfanț de plus valoare n-a rămas în Telega”. Telega, in aceasta concluzie, este doar un simbol!

 6. Prin banarea si stergera mesajului, Palada a reusit sa demonstreze ca mesajul lui n-a fost doar o izbucnire de furie provocata de durere, i-a facut pe idioti (utili, de altfel) sa-si puna mana-n cap, a demonstrat ca tot ce-a spus, pana la virgula, e adevarat, oricat de dureros, adevarat! „Raportorii”, frati gemeni cu „averizorii de integritate” nu sunt altceva decat turnatorii de ieri, de cand pastorea „Scanteia” familia Brucan si probabil, de ei o sa se ocupe un CNSAS viitor, ca nimic nu ne iese mai bine decat infiintarea de institutii bugetofage, bune de asigurat sinecuri pe banii nostri, menite sa descopere addevarul care serveste oportunistilor si sa acopere adevarul care i-ar demaasca pe parintii lor…pentru ca nu lasam adevarul sa ne strice o noua ideologie marxista (cu ceva tuse groase de nazism!)

 7. Nu numai gloAbalistii ‘e’ fiare-ferale! Si Rromarlanii sunt suboameni sadici. Ei il cenzurează pe Român! Eu sunt cenzurat de catre Rromarlani! Streinii satanici de la Rekktzeaua Facebucă mi’au facut si mie, identic, ceea ce i’au facut si celui ce semnează această plângere! A fost UMILIT, DISCRIMINAT de streini pt ca pe Rromarlani i’a înnebunit adevarul si au reclamat!

  D’aia am lansat provocarea ASTRALĂ – Resbelul Samizdat pentru Eliberarea Țării Românești de Rahatbiciul Satanei pe Terra! Samizdatul de la Nistru pân’la Tisa si din Sighet la Vama Veche va fi salvat fosta Românie din ghearele Satanei! Amin!

  Noi, Romanii contemporani, TREBUIE sa ne ridicam la înălțimea înaintașilor ce au supravietuit timp de nouăsprezece secole in Grădina Maicii Domnului! Avem obligatia morală sa SUPRAVIETUIM si ultimilor MIGRATORI ce ne ROD sufletul cu încetul si ne extermina!! Amin!

 8. Domnul să-l aibă-n pază pe Tatăl Dvs ! Si să-l odihnească în pace, că a crescut un fiu bun și demn ! Așa e ! Nimeni n-a ieșit să-l apere pe Regele nostru (cu rădăcinile cam pe la Salzburg) când a fost alungat de gașca lui Iliescu. Am început să-l bârfim, să-l judecăm, în loc să-l chemăm că-i al nostru, mai al Nostru decât Iliescu, Militaru și Brucan. Au ajuns să ne conducă cei fără de țară și fără de neam, fără carte, urmașii activiștilor buni de gură.

  • Sanda draga, de ce nu ne-ai spus mai din timp, noi n’am stiut ca MS Regele a lucrat la ocna la Telega.
   Ei acum sitautia se schimba radical …

 9. Facebook a sters comentariul fiindca un român de bine l-a reclamat pe Palada. Asa functioneaza reteaua Facebook.

  Cine crede-n demcratie pe Facebook, se înseala. Atâta timp cât stai în banca ta, în rând cu turma, este ok.

 10. Condoleante.Durerea asta nu are leac.Se v-a estompa,dar v-a ramane acolo in adancul sufletului, ca un diamant rece care plange neincetat pana la sfarsit.Domnul sa va aline, daca poate…
  A-ti scris frumos, din sufletul ranit. Am plans,poate gandindu-ma si la mine. Santem multi care vad si gandesc la fel.Cu ce incepem?
  „Adevarul naste ura, lingusirea numai pieteni” Publius E.T

 11. Crunta realitate, dar adevarata. Din pacate prostia nu doare , dar se manifesta cu inversunare. Ea striga-n piata, la televizor, la Cotroceni, la Guvern, la justitie, la Sri, etc.. Striga cu vocea tradarii, a imposturii, a vasalismului, a manipularii, a lipsei de cedinta, de frumos, dreptate si adevar. Stiga cu gasurile sorosistilor cominternisti, a ambasdorilor neocomunisti imperialisti, a leninistilor internationalisti si a troskistilor cu lupta de clasa -n suflet.
  Nu e suficient ca am vandut tot ce aveam fara a cere un leu, dar acum ne vindem si sufletul Satanei pe gratis. Si o facem cu satisfactie deplina, cu un zambet larg si plin de implinire, cu multumirea ca ne-am indeplinit misiunea de cozi de topor retardate. Ne inchinam cu milostenie in fata prostie si o votam in masa, ne inchinam in fata papagalilor si le coloram zilnic penele cu zambetele si obedienta noastra, ne inchinam in fata necredintei aruncand crucea unitatii la gunoi, ne inchinam in fata urii si-i aducem jertfe de lauda.
  Am uita un lucru elementar si de bun simt si anume ca : Din radacini nu se fac cozi e topor si din suflete sfiinte vanzatori de credinta si neam.
  Ps. Prostia nu e niciodata recunoscatoare.
  Ps. Slugarnicia nu creeaza oameni liberi si visatori. Vasalismul nu naste spirite , ci trupuri amorfe cu capete patrate.

 12. Ce tupeu la acest individ, cand el a fost Consilier pe probleme de STRATEGII GUVERNAMENTALE al lui Ponta, ce STRATEGII i-ai propus lui Ponta, Mirele, pentru CE ai luat BANII?!
  Vreo STRATEGIE pentru Telega?!
  Un escroc, un oportunist!

  „Mirel Palada, consilier al premierului Victor Ponta pe probleme de strategii guvernamentale, a fost desemnat, vineri, noul purtător de cuvânt al Guvernului.

  Mirel Palada, sociolog şi director CCSB, este cunoscut pe internet datorită blogului său Turambar. El s-a născut în comuna Telega din judeţul Prahova, dar de aproape 20 de ani locuieşte în Bucureşti, oraş pe care-l consideră un „mare Ankh-Morpork balcanic murdar şi viu şi isteric şi urît şi vesel şi plin de oportunitǎţi“.
  Fondatorul şi Director General al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding(CCSB), ce oferă servicii de cercetare şi consultanţǎ în media şi politică.
  Institutul CCSB a fost în centrul mai multor scandaluri. Cel mai recent este dosarul şantajului de la Antena TV. Mirel Palada şi Mihai Motoc, celălalt fondator CCSB, s-au asociat în 2006 cu Dan Voiculescu, care a preluat majoritatea acţiunilor. Partenerul lui Mirel Palada de la CCSB, a dezvăluit pentru România liberă că Dan Voiculescu făcea presiuni asupra lui să schimbe rezultate ale sondajelor în favoarea Partidului Conservator şi a aliaţilor acestuia şi în defavoarea lui Traian Băsescu şi a PDL.”
  https://romanialibera.ro/politica/institutii/cine-este-mirel-palada–noul-purtator-de-cuvant-al-guvernului–vezi-cv-ul-lui-315558

 13. Eu am renuntat la mizeria aia de Facebook in momentul in care mi-au cerut nici mai mult nici mai putin decat o fotocopie a actului de identitate care sa ateste cine este utilizatorul contului. Contul nu era cu numele meu complet. In mesajul de la ei se preciza ca cineva a raportat ca nu este un cont real sau ceva de genul asta. Whatever. Am facut captura de ecran cu mesajul primit de la Facebook sa le arat prietenilor carora le venea greu sa creada asa ceva e posibil. Bineinteles ca nu le-am trimis nici un buletin si cu ocazia asta am renuntat la Facebook, nu ca inainte eram vreun mare utilizator al retelei…oricum e mai bine ca nu mai am nici o treaba cu mizeria aia.

 14. Dacă l-au banat este de bine, înseamnă că a scris un adevăr. Sau mai multe. Agențiile globaliste sataniste vor exclusivitate pe orice demers destabilizator.Nu am vazut niciun hater speech,este o minciună inventată pentru ca nu aveau altă justificare.

 15. Mirel Palada, un roman etalon! Daruit de Dumnezeu cu multa doxa plus restul. Imi lipsesc alte cuvinte pentru a continua. Condoleante pentru plecarea din aceasta lume a parintele sau!

 16. STRAINII au invatat politicienii din Romania ca STATUL nu are voie sa faca fabrici si uzine. Ce se intampla daca STATUL plus primaria din Telega facea fabrica de exploatare salina si nu se da exploatarea strainilor??? Primaria avea bani sa dezvolte scoli spitale gradinite..drumuri si chiar sa FACA ALTE MICI FABRICI DE MOBILA FRUCTE DE PADURE…LACTATE ETC.

 17. Are dreptate Palada, acum noii hoti se numesc investitori, pnl le da ajutor 330 milioane, dar nu au bani si de alocatii la copii, iar acei investitori sar in sus de cate ori li se cer taxe ceva mai mari si salariul minim marit. Iar ca sa poata fura in liniste, justitia gaseste doar corupti romani, strainii sunt imaculati. Situatia imi aminteste de un banc:,, Bula moare si ajunge in fata lui Sf. Petru. Fiindca ii era simpatic ii spune ca il pune supraveghetor la cazanul cu smoala unde fierb romanii lui pacatosi. Bula comenteaza si spune ca vrea la americani, ca el nu a fost in vest niciodata si a auzit ca acolo era bine. Zis si facut. Dupa 3 luni vine Sf. Petru in inspectie. Bula slab, obosit, abia sufla. Ce s-a intamplat Bula? spuse Sf. Petru! Doamne, nu mai pot sa alerg tot dintr-o parte in alta de cate ori vrea cate unul sa iasa din cazan sa-l imping inapoi! Vreau la romani! Bine Bula, asa sa fie! Dupa alte 3 luni vine sfantul in inspectie, Bula gras, plictisit, statea pe sezlong! Cum e bula la romani? Doamne, aici e de mine, de cate ori vrea cate unul sa iasa afara, ceilalti il trag inapoi, asa ca nu am nimic de facut!” Cam astia suntem, ca natie!!

 18. Un document istoric. Nu știam ca Palada este patriot. Peste 10 ani îl vom citi la umbra căruței.

 19. @Niste țărani. Pai poate ca venea tata lu’raresel și făcea ce a făcut cu fabrica de soda.

 20. Ăștia au bulit Ordonanță 114 umfland buzunarele străinilor și acum se plâng ca nu au bani și fac împrumuturi faraonice. Hai ca știm! Deci putem socoti în bani care a fost eficienta guvernului Dancila și iubirea de tara a lui Dragnea, pedepsit la greu.

 21. @ Marius, ce adanc si Dumnezeiesc spui ca „…din radacini nu se fac cozi de topor iar din suflete sfintite vanzatori de credinta si neam”. Mirel Palada, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe tatal tau si sa-i fie tarana usoara ! Am lacramat citind strigatul tau de revolta. Tatal meu avea 43 ani cand a murit, iar eu 14,6 ani. A lasat in urma o familie cu cinci copii si o sotie si mama indurerata si nefericita. De durere nici nu am putut sa plang, Mirele. Vroiam sa mor si eu. Am plecat insa in lume toti cei cinci frati si surori „hraniti” si de povestirile mamei despre tatal nostru si am devenit oameni de nadejde pentru noua Romanie si noul popor roman.Ce se intampla insa astazi si acum cu poporul roman este scandalos si criminal. Este criminal si primejdios Mirele pentru ca ne paste disolutia nationala. Nu mai este de gluma. Trebuie sa se intample ceva, altfel pierim !

 22. @Alci:din simpatie te rog sa te decizi :aveai 14 ani sau 6 ani,ca doar nu aveai varsta numărului π !
  !4,6 e incertain
  Si lasa smiorcaiala in direct,nu e barbateste,nu te avantajeaza !Palada e un primitiv,fara busola,imi aduc aminte de bataia de la B1TV in fata preafrumoasei Nadia!
  Acum betia vorbea in el,postare de neam prost,care chiar cu acoperirea SRI,nu a facut mare lucru in viata,limbuind PSD
  Sociologia e un VAX, nu o profesie,exact ca psihologia,te face sa te caciulesti la toti,nu poti fi pe propriile picioare.

  • Secule,a scris de fapt 14 ani si sase luni, dar cred ca esti unul din cenzorii mizeri de la sri care activeaza pe retele sociale si forumuri de discuții infectand oamenii normali.Abia astept sa prinesti ce meriti, adica o corectie!

 23. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească pe tatăl dumneavoastră, domnule Palada! Mare adevăr aţi scris şi mare dreptate aveţi! Mă mir numai că dumneavoastră în calitate de sociolog nu aţi înţeles mai demult că aşa zisele „medii sociale” auf fost inventate, impuse şi sunt manipulate ca cele mai de temut arme ale acestui secol, mult mai periculoase decât toate rachetele nucleare hipersonice! Armele „medii sociale” se propaga cu viteza luminii şi au drept ţintă …. prostia umană. Prostie împerecheată cu fudulia …. Ele sunt la potenţa 100 instrumentele infernale ale Ministerului Adevărului prorrocit de Orwel, instrumente care dau manipulatorilor adevărului capacitatea de a manipula într-o singură clipă miliarde de oameni!Singurul mod în care ne putem feri de indoctrinare este sa renuntam la toate mijloacele acestea mai mult decât diavoleşti şi să revenim la COMUNICARE!

 24. @ sandea ” apere pe Regele nostru (cu rădăcinile cam pe la Salzburg”” regele cu radacini chiar mai vechi pe la Mediterana, de unde au emigrat si si-au cumparat titlul nobiliar pe dealul cel inalt ( Hohenzollern) ..apud Nicolae Iorga, disxcurs al Academia romana…cu ceva urmari

  • Pentru români, Regele Mihai era urmașul lui Carol l, mort la datorie, precum și nepot al lui Ferdinand l Intregitorul și al Reginei Maria, ultimii doi neatingand nici vărsta pensionării, căci tarele WWl le-a distrus prea devreme sănătatea (febra tifoidă, cancer și, respectiv,
   hepatita cronica, gripa spaniola, cancer) ! M Lor și-au dat viața pentru Întregire si nu au umblat cu girofarul de-a lungul Frontului WWl, ori vizitând spitalele pentru răniți.

 25. Mama draga,ii inteleg domnului Palada depresia, si eu am cazut intr-o depresie la primul parastas dupa sotul!La varsta lui duce la sinucidere daca nu isi revine cu tratament,pe care-l iei toata viata,aia care mai e..Raposatul oricum nu se mai intoarce..

 26. Bravo Cotidianul ca a publicat ce altii au refuzat.Asa este ne-am vandut bogatiile si le vindem inca de un grup de tradatori sustinuti de straini.Aceasta a fost si este drama acestui popor.Sarea petrolul, dar… si apa minerala mai recent.Prosti,indolenti ghiocei iar cand apare un conducator patriot ii dam la cap la ordinul strainilor .Cam ne meritam soarta.

 27. O rabufnire plina de naduf care seamana leit cu a ceausistului „Alcibiade” acum cateva zile ceea ce ridica suspiciuni mai mult decat rezonabile identitare… Dle Palada, mi-am dat seama ca esti „prost de teleaga” cu ani in urma, cand te-ai dat, te-ai inhaitat, cu partidul de buzunar al nepotului de nkvd-ist Del Ponte, pe post de ideolog! Acest partid meteoric a avut
  rolul pe care, „prost” fiind, nu l-ai priceput, acela de a fura voturi PSD-ului!!! Del Ponte fiind unul din aia care ne-a vandut „sarea”, petrolul, gazele si vroia sa ne vanda si aurul atat cat mai posedam… Ti-o spune un roman destept…

 28. ! Tocmai interpretam un potpuriu de sugiucuri pioase la flescaita soroista recent intoarsa de la Davos..

 29. Sperati ca a plecat intr-un loc mai bun, unde slabiciunile lumii nu ajung, unde tot ceea ce unii au creat aici ucicand suflete la figurat, pt ca sufletul, scanteia divina este nemuritoare atat cat Dumnezeu VREA. De aceea Iisus a avertiza ca va veni a II a moarte, ziua cand nici Dumnezeu nu va mai accepta individualitatea si o va resorbi in ”apele etarnitatii” Sale cum frumos a rostit Indra…”nu mai stiu de cate ori am trecut prin apale eternitatii” asa zisul Big Bang.
  Cand veti privi zarile veti patrunde albastrul cel minunat, atunci veti fi in comuniune cu univesrul, natura, vorba lui Eminescu…”râul, ramul, mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este, duşmănit vei fi de toate,” Vor mai face blestematii, dar intr-o zi Pamantul se va purifica si Universul va scapa de tot balastul sufletelor ce cumpara indulgete numite acte de filantropie, de fapt picuri de venin…estenta este sa traiti bucuria de a privi Creatia lui Dumnezeu, Muntii, apele cerul scaldat de soare. Cred in ziua cand vom scapa de suflete cantonate in intuneric, neinvatand nimic de la brahmani, budisti, esenieni si Iisus. Toti au vorbit de lumina au considerat banul ochiul…Nu va faceti griji vom trai si dainui prin Stanci si Ape pe care nu le vor putea lua cu ei Dincolo…

 30. …doar ca ramai cu atat si nimic mai mult.Romanii sunt tribali si nepasatori la ce se intampla in jurul lor.Conteaza doar tribul si familia din care fac parte, in rest mergeti dreaku’ toti!!!

 31. Sociologii astia au ca obiect de activitate manipularea maselor. Dar in ultima vreme astora de la PSD nu le mai ies socotelile, pentru ca oamenii s-au mai desteptat. Si atunci sociologul Palada turbeaza de furie improscand cu invective in public.

 32. Lasa ca ti-au intrat tie in conturi destule ruble rusesti Palada. Ar fi trebuit sa mergi mai des acasa la Telega, sa scrii mai devreme despre nedreptatea din Telega si alte sate uitate si prafuite ale sudului si ale Moldovei. Ce a facut PSD-ul pe care il laudai seara de seara la a3 pentru Telega? Telega din Prahova mafiotilor pesedisti multimilioanar ca familia Cosma si Ghita. Ce a facut PSD pentru ca tinerii sa nu isi paraseasca satele si batranii? Acum te-a apucat brusc patriotismul, de parca cand ai plecat tu in Bucuresti, Telega nu era la fel de saraca. Pentru ipocrizie te-a cenzurat facebook si bine ti-a facut. Tot respectul insa pentru tatal dumneavoastra care a ramas sa isi duca crucea pana la capat alaturi de consatenii sai.

 33. Asta delireaza! Ce fel de slugi se considera unii care au stat 30 de ani la putere si au distrus Romania? Chiar si acum PSD domina in parlament. Ale cui slugi sunt astia de la PSD? Vrem sa aflam si noi!

  • Mă tizule, nu-ți mai pune întrebări, că te doare!
   Și pentru cei 10 ani minunați cu bășilă, tot pesedeul decontează? 30-10=20

  • Sunt slugile alora de la Rasarit de Basarabia. Aia l-au alungat si executat pe Ceausescu (cu mana altor romani, e drept) si tot aia au creat si PSD (PDSR) care sa slujeasca interesele URSS. Norocul nostru a fost ca URSS s-a parabusit. Dar Rusia ca mostenitor a preluat fraiele Romaniei tot prin PSD. Basescu a stat 10 ani presedinte, cadou de la Nastase care a modificat legea. In cei 10 ani Basescu a avut 4 ani guvern PSD sub acoperire, cu Tariceanu Prim ministru si aprox 3 ani guvern Ponta, deci tot PSD. Basescu n-a avut guvern de dreapta decat cu Boc pe timp de criza economica mondiala grava. Deci ai dreptate, doar vreo 7 ani din 30 Romania a avut guvern de dreapta, in rest mai pe fata, mai pe ascuns, tot PSD a condus Romania la dezastru. Teodorovici este banker al rusilor, guvernator al unei banci rusesti si nu plateste impozite in Romania. Ce dovada mai clara poate exista ca PSD este sluga rusilor? Sunt convins ca stii toate astea, dar am spus-o si pentru altii care umbla buimaci si nu vad realitatea de sub nas.

 34. Mirel Palada vorbeste de Telega desi, exact la fel de bine putea,cu acelasi subiect si predicat, sa vorbeasca de ROMANIA !!Ne-au luat absolut tot,si inca mai vor sa ne ia,chiar si nimicul care ne-a mai ramas !!Ne iau copiii,femeile,sanatatea !!!Din cauza gunoaielor care s-au perindat, de 30 de ani incoace, in asa zisele guvernari ,si care ne-au facut slugi pe vecie !!De-aici porneste totul,Mirel Palada !Nu sunt vinovati cei care ne-au jecmanit !!De vina suntem noi,cei care puteam,atunci cand trebuia, sa-i adunam si sa-i ”tragem in tepe” pe tradatorii de aici,insa nu-i tarziu nici acum !!A ajuns un gunoi sa numeasca in scarba poporul roman ”electorat”,sa multumeasca ”electoratului”,deci nu poporului roman care l-a votat si i-a mai oferit 5 ani de huzur ??!!!Dumnezeu ne pedepseste,Mirel Palada,pentru ca asta meritam !!

 35. „ha, ha”, eu sunt un roman patriot care si-a arborat pseudonimul „Charlie” in semn de protest la actiunile teroriste ale „pseudoislamicilor” si pentru a onora pios sacrificiul jurnalistilor adevarati intr-o Franta bolsevizata!!!
  Prostacul securist de „stanga” care ma pune alaturi de „lili” si „Corector” are amnezie, sterge cu buretele atacurile mele cele mai bine structurate in comparatie cu a altor comentatori anti-„lili”, ca si diferentele fata de multe comentarii ale
  lui „Corector”!!! Daca esti „Alcibiade” spune-o deschis, asuma-ti nevolnicia dogmatica, nu te ascunde in vagauni…
  Palada e un intelectual inteligent, dar nabadaios si daca l-am facut „prost”, am folosit ghilimelele la eticheta cu care s-a gratula singur, bineinteles pt a-si putea permite balacarirea propriului popor silnicit de SEFII COMINTERNISTI ai lui DEL PONTE!!! De aceea ma intorc la The BEST ia secu de „dreapta”, „ha,ha”, care nu a condamnat iesirile antiromanesti ale sociologului, preferand sa-l atace pe singurul antibolsevic VERITABIL de pe net… Adica pe „Charlie”…

 36. Un lucru bun postarea lui , s-a reactivat lili et comp. Inseaman ca a zgandarit prin multe cotloane pamfletul asta.

 37. pt. @Adriana: s-au ridicat niste politicieni care au zis ceva:
  1. Darius Valcov – a declarat ca nu mai avem nevoie de imprumuturi de la FMI si in circa 2 luni i s-a inventat un dosar penal cu cimitire…
  2. Liviu Dragnea – a incercat sa mai puna frana HOTIILOR Multinationalelor si e in puscarie !
  3. Mai sunt si altii, e adevarat, putini la numar: unii au fost stigmatizati cu apelativul „comunisti” altii au dosare penale. Securitatea lucreaza la foc continuu, dupa acelasi slogan: „cine nu-i cu noi e impotriva noastra !”

 38. @Charlie
  Scuzoaiele mele d-le patriot si antibolsevic.Cu nationalismul cum ramane..? Eu personal nu agreez si nu legitimizez la vot nici una din gastile mafiote care dau reprezentatii in simulacrul Putere vs Opozitie.

 39. Articolul a fost retras la nici 24 de ore de la publicare!!! Oare: De ce?

 40. „Marile dureri sunt mute” o spune Luc de Clapiers!Paladi,daca avea caracter isi vedea de treaba cu postarea idi;remarc ca nu a invatat nimic din practicarea Aikido,care are si o anumita tinuta morala!
  O felicit pe Lili ,care este cu 10 clase deasupra oricarui postac pesedist si miciurinist,il felicit pe Charlie pentru postarile incredibile dar cu samburi de adevar istoric si nu dau doi bani pe Alcibiade.Braila,lesinatul vaicaros postac PSD!

 41. Fatidic, involuntar, alerg din nou la „Ciocoii vechi și… noi” ai lui Nicolae Filimon, care n-a mai apucat să ni-i da și pe cei noi, murind prematur, deși ei subzistă ca virușii! Pare predestinare și blestem! Ciocoii-cameleoni sunt și ceea Lenin va numi burghezia roșie, iar noi parcă suntem blestemați să avem această pecingine, această lepră pe capul nostru, „eternul” ciocoism, așa cum italienii au mafia! Prototipul ciocoismului românesc, a mafio ciocoismului, Dinu Păturică, a fost îngropat de viu în „Ocna părăsită” de la… TELEGA! Mult prea blajinul român, poate chiar lașul român, a fost PREA îngăduitor cu lepre de tipul lui Dinu Păturică, ucigaș de erou în roman, Tudor Vladimirescu, și codoș sau coadă de topor pentru croncanii străini, în speță fanarioții turciți! CIOCOI: Servil cu cei mari și trufaș cu cei mici! E-n gena noastră sau este „împrumut” balcano-greco-osmanlâi?! Oricum, fără codoși sau cozi de topor, Țara, nu doar Telega, ar arăta precum Paradisul!

 42. @ Corector si @Charlie, asta ati inteles voi ma din postarea mea/postarile mele ca sunt „ceausist si vaicaros”. Atunci am stricat orzu pe gaste cu voi. Va stiu de mult ca fiind doi fixisti osificati in propriile convingeri in care nu exista decat alb si negru. Cel putin @Charlie este exasperant cu fixurile sale despre neo comunism, securism, marxism, etc. de m-am plictisit. Insa e treaba lui pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc. Alo, intentia mea a fost sa pun in antiteza intr-un remember doua stari de fapt si doua evenimente intamplate de mult in existenta mea personala cu ceea ce traieste si simte acum Mirel, si de loc in subsidiar, ceea ce a insemnat si a facut regimul politic si Statul Roman atunci pentru cetatenii sai si ceea ce face astazi. S-Audi mmai @Charlie ! Si mai pune naibii mana si pe alte lecturi, par examplu, pe Tit Liviu, Plutarh, Suetoniu, Tacit, etc. pe care eu ii rumegam inca de pe la 22-23 de ani in Sala de Consiliu a Facultatii de Drept Bucuresti unde erau dositi prin niste sertare de nici Draku nu se uita la cartile lor. Poate iti iese din cap fixatiile pe care le ai. Ca sa nu-ti mai spun de Digestele lui Iustinian sau Codul lui Hamurabbi, etc. De ai sti cat esti de „sarac” mai Charlie ca de la @Corector si @Lili ce pretentii sa avem…?! Ei sunt cu ciuma rosie, muie psd, etc…?!

 43. @ votez,Vâlcov si Dragnea au sarit la gâtul multinatonalelor pt. ca pierdeau spaga si comisioanele, îi doare in cot pe ei de tine s-au de mine. Patriotul Dragnea are propietatea intinsa pe trei strazi in Alexandria,afaceri in Brazilia, conturi bancare afara si tu spui ca se sacrifica pt. popor. Bombonel nu facea gat la multinationale pt. ca l-au umplut de bani.Le-a vandut tot,aia nu erau aici de capul lor (multinationalele),

 44. Ai dreptate Palada ! Prosti ma , prosti , … da’ ce prosti ! Sa stii cine a fost Palada in guvernul Ponta , ce golanii ii ieseau din gura si de pe tastatura si acum sa-l pupi in tuhas ? Prosti bre Palada , stii tu cui te adresezi , nu esti degeaba sociolog ! Chiar ar merita sa-i iei la bataie ! Ai mai facut-o si cu alte ocazii, asa ca n-ar fi o problema sau de mirare ! Totusi sa ai grija sa fie intr-un sediu de televiziune !

 45. Primatele Acefale din Perimetrul Mioritic sint rugate sa Tipe de Durere in Muntii Patriei pe timpul iernii. Acest lucru poate Declansa Avalanse cu Impact Serios.
  FB este recomanda celor care doresc sa se afirme cu peste 7000 de prieteni cu poze color.

 46. „Dialectica”, pseudonimul tau spune multe despre viziunea ta despre viata! Nationalismul pe care-l practic are moderatia necesara impiedicarii alunecarii in extremism! Iau de buna si nu bascalioasa postarea ta, dar resping total referirea ta
  „mafioti” care ignora slugile Securitatii, autoarele jafului national.
  „Corector”, e bine ca te definesti ideologic, dar incercarea ta de a-ti salva camarazii stalinisti „antibolsevici” in fata acuzatiei mele ca nu-mi imbratiseaza antibolsevismul autentic, gratulandu-mi „samburii de avar” e cam subtirica. Sa fii devenit voi „prudenti” in fata „incredibilului”? Voi care preluati nedigerat mistificarile propagandistilor de „dreapta”?

 47. Palada a uitat sa spuna ca resursele nu au apartinut localnicilor, ci statului. Localnicii puteau sa beneficieze, sub forma de salarii, de o parte din ce s-a obtinut in urma exploatarii, daca erau angajati la unitatea sau firma care le exploata. Comunitatea respectiva, la fel ca intreaga societate mai beneficia de fonduri pentru bunurile publice: scoala, gradinita, dispensar, iluminat public, si altele asemenea. Palada a facut o compunere in care amesteca lucrurile (proprietatile).

 48. @Alcibiade: cu simpla observatia ca „Hammurabi” e corect,nu „Hamurabbi”,ca in textul tau,canta la alta masa,sfertodoctule!Ca la toti de la PSD, la primul contact va sare smaltul!

 49. 1. -FLOTA DISPARUTA nu este nici un prejudiciu adus statului sau economiei (probabil ce ce au ,,JUDECAT„acest caz faceau referire la economia RUSIEI ,USA sau CHINEI) 2. Hoardele de salbatici cu lanturi,ciomege,rangi si
  bastoane in cele cateva Mineriade televizate pe intreaga planeta. Banci de toate sorgintele ruinate si devalizate. 3. Petrol vandut pe procente infime la Stat pt. 6 milioane de pensionary .Populatia indatorata la nivel de 120 miliarde EURO . 4. Marele EXOD probabil peste 5 milioane de suflete Romane, asa cum multi cetateni au scris pe aici . Cine au ramas ILICI,ROMAN ala cu capul spart ,Voiculescu,Isarescu,Stolo pana
  si BASE a intinso ,Luluta si altii n patriHOTI.
  UNDE ESTE CREDINTA SPERANTA si DRAGOSTEA ROMANULUI IN TOATE ACESTEA scria odata marele IORGA.

 50. Recitiți prima strofa a Imnului Național, da, acela care vi se părea insipid și neinspirat ales. Veți avea uimitoarea revelație ca prostia, trădarea, umilința în fata dușmanului sunt metehne vechi, care au traversat secolele și au întrat în fibra adâncă a definirii noastre.

 51. Unde au dispărut „elitele” care ne-au fermecat în anii 90, vrajindu-ne ca adevărați snobi de traista ce suntem. Înțelegem dintr-un vis ca Liiceanu zace răpus sub un cal nărăvaș, ca Ștefan cel Mare de dragostea de neam. Dar ceilalți? Or fi depunând coroane de flori la Telega?

 52. Ii vrem pe Palada șef de partid și pe Zamfir în poziție de decizie la, PSD. Ca sa nu mai fim prosti și săraci.

 53. @Relu. Și pe Dancila alături de Zamfir, tot pentru adevăratul ei patriotism.

 54. D-l Palada a exprimat prin ,strigatul de disperare’ un mare adevar.Concret,necontestabil.Multora ne vine greu sa recunoastem(mai ales public)ca avem si trasaturi negative.Nu toata lumea are taria morala sa spuna:”da,sunt prost,am gresit,am interpretat in mod egoist unele aspecte”.N-i s-a bagat in cap ca minciuna si ipocrizia este cheia succesului.Pentru cativa,as adauga eu.Daca acest concept ar fi universal-valabil,as fi inconjurat numai de oameni bine situati,in inalte functii.Dar se pare ca multi mint degeaba.Nu sunt nici bogati,nici influenti.Sunt doar niste banali ipocriti.

 55. Vorbe pe față (pe limba lor scrisoare deschisă) pentru V. Ciutacu și M. Palada …

  Când o să vă implicați în aducerea la lumină a acestui subiect (vezi link -știm că știți…) domnul Ciutacu și domnule Palada… abia atunci o să fiți eroi naționali, dar nici atunci nu veți fi mai inteligenți decât poporul de proști (cum credeți voi!) fiindcă nu aveți decât gradul de deștepți.

  Mi-am permis să vorbesc cu voi pe tonul pe care ați demarat mascarada asta, doar pentru că altfel nu puteți pricepe.

  Vă dau un tips:
  Bă, vă duceți la vale cu șefii! ?
  Faceți ce trebuie! Ajutați-i să plătească singuri… ?

  Dacă totuși mă înșel în privința voastră, veți primi scuzele mele public după ce o să faceți ce nu faceți.
  Știți cum putem fi contactați…sau aflați voi …

  FURTUL DE IDENTITATE – CRIMA ORGANIZATĂ DIN INTERIORUL ORGANELOR STATULUI

  https://www.youtube.com/watch?v=mM0UsEELsbw

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.