Mișcare importantă. Delegația austriacă la Congresul PPE s-a sucit

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat, miercuri seară, că delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Schengen.

Astfel, rezoluția a fost adoptată în unanimitate. Amintim că PPE are congres zilele acestea, organizat de PNL în București.

BREAKING NEWS: Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate.

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen.

Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: „Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”, a anunțat Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Cancelarul austriac Karl Nehammer,  prezent la București  pentru Congresul PPE,  arăta că delegația austriacă se va opune acestui manifest.

De altfel, recent, Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, a declarat că țara sa va analiza efectele intrării României și Bulgariei în Schengen cu frontierele aeriene și maritime, înainte de a decide privind o eventuală intrare a celor două țări și cu granițele terestre.

După lungi negocieri cu Sofia și București, am ajuns la un compromis la sfârșitul anului trecut, dar încă nu știm cum va funcționa Schengen de la sfârșitul lunii martie; orice altceva ar fi pripit și contraproductiv, a mai spus Karner.

 

De asemenea, Manfred Weber a ţinut să îi felicite pe „prietenii” români pentru aderarea la spaţiul Schengen cu frontierele maritime şi aeriene de la 31 martie.

„Primul pas este acum aderarea cu frontierele maritime şi aeriene şi vrem să vedem România şi Bulgaria aderând cât de repede la zona Schengen. PPE ca partid este clar asupra acestui lucru”, a subliniat liderul PPE.

El s-a folosit de prilej să le ceară şi socialiştilor din Austria să ia în considerare o schimbare a opiniei „pentru că şi ei se opun acordării accesului deplin al României şi Bulgariei la Schengen”. „Deci avem o provocare austriacă în faţa noastră, trebuie să convingem toate partidele”, a mai spus Weber.

În manifestul adoptat de PPE se menţionează că „avem nevoie de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre”.

„Trebuie să reparăm spaţiul Schengen, care este în prezent disfuncţional, în special prin consolidarea în continuare a protecţiei frontierelor externe ale UE şi prin prevenirea migraţiei ilegale către Europa, pentru a avea un spaţiu Schengen sigur şi complet, fără controale la frontierele interne”, mai pledează documentul intern al formaţiunii paneuropene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. De ce sa nu voteze pentru manifest? Nu scrie acolo ca Bulgaria si Romania sa fie primite in Schengen cat mai curand posibil? Adica … cat mai curand posibil… In cateva zeci sau sute de ani 🙂

 2. Vorba altui golan, golanul austriac si-a luat tainul si pare, deocamdata, multumit. Mai vedem!@

 3. Asta nu inseamna nimic, Austria isi va bate joc de lasii fraieri din Romania si mai departe. La cat de mult si-au batut joc de noi fara ca noi sa amenintam cu un veto la UE e clar ca o meritam. Fraierul clasei de care isi bat joc toti este fraier pentru ca are vocatie pentru asta.

 4. Macovei vrea sa intoarca Europa cu fundul in sus si sa scoata fiecare tara afara din Europa sub pretentia ca sunt sub globalisti. Dar daca scoate fiecare tara din Europa, atunci cine sunt globalistii ei pentru ca nu mai ramane nimic din Europa odata ce sunt eliminate partile componente? Ea vrea sa sperie lumea cu un bau-bau care nu exista.
  Isi pune atunci tunurile pe organizatii pe care le percepe ca fiind „usr-iste” si trage de Europa sa vina la nivelul ei, al Dianei Macovei si in final al lui Putin, de fapt Peskov pe care il ascunde sub fustele ei.
  Iar Ucraina ramane in final sa plateasca si sa isi planga suferinta si mortii singura pentru ca in ochii Macoveicei este vinovata ca a fost recunoscuta ca tara.
  Cam asta e perspectiva pe minus.
  Si o sa planga Ucraina in timp ce Machiveli va rade pe infundatelea ce experta e ea si cum ii are pe toti la degetul ei mic.

 5. Refuzul asta cu Schenghenul este dirijat de sus si nu asa cum credem noi ca Austria este tara care nu doreste intrarea noastra in Schenhen.Nu mai credeti toate minciunile pe care ni le arunca politicienii nostrii !Aderarea tarii noastre este conditionala de niste favoruri pe care noi am fi obligati sa le facem la fel cum sa procedat atunci cind am intrat in EU. Sper ca nu a-ti uiat ?

 6. Am intrat in Eu de ani buni. Ok. Nu si cu moneda. Care este Leul.
  Atunci, intrebati-va de ce românashii cer pe masini, case, etc EURO ? La cursul zilei… 🙂

 7. Corect, fazanilor! Așa se bagă șpaga groasă, zici nu-nu-nu, bagă-bagă-bagă, și când s-a umplut sacul, toată lumea mulțumită, pupat Piața Endependenți!

 8. Nu vă grăbiți să aplaudați, aceasta mizeria ascunde cel puțin două compromisuri:
  – Romania va avea granițele libere pentru orice import sau trafic de orice, având la bază hotărârea că Bulgaria sa se unească cu România pentru granite deschise și, pe baza acestei hotărâri, Austria și nu numai, vor împinge orice in Romania,
  – Romania va fi agățată că țara libera și deschisă la shengen dar menținută în afara și în aceleași condiții și drepturi.
  – Ceva grav compromis pe spatele țării noastre. Mișcare importanta pentru ei și nu pentru Romania

 9. In aproape toate pozele Ursule Leyenapare ranjund. Ce gaseste mereu de ras putoarea asta, face politica sau se tine de bancuri? De aia ne merge asa de „bine” in UE, ca suntem condusi in stil dictatorial de baba asta psihopata.

 10. In aproape toate pozele Ursula Leyen apare ranjund. Ce gaseste mereu de ras putoarea asta, face politica sau se tine de bancuri? De aia ne merge asa de „bine” in UE, pentru ca suntem condusi in stil dictatorial de baba asta psihopata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.