Misiune de pace pentru Ucraina de la Vatican

Papa Francisc i-a cerut cardinalului italian Matteo Zuppi să îşi asume o misune de pace, în încercarea de a pune capăt războiului din Ucraina, a anunţat sâmbătă Vaticanul, conform agenţiei Reuters.

Zuppi, în vârstă de 67 de ani, este preşedintele conferinţei episcopilor din Italia.

Suveranul pontif s-a referit la intenţia de a lansa o misiune de pace pentru Ucraina luna trecută, la întoarcerea dintr-o vizită în Ungaria. El nu a dat însă detalii concrete despre iniţiativă, declarând presei că „este o misiune în curs, dar nu este încă publică. Atunci când va fi publică, o voi dezvălui”.

Conform unui comunicat al Vaticanului, cardinalul Zuppi va încerca „să contribuie la reducerea tensiunilor în conflictul din Ucraina, cu speranţa – la care Sfântul Părinte nu a renunţat niciodată – de a începe astfel procese de pace”.

O sursă diplomatică din statul papal a declarat agenţiei Reuters că Zuppi va încerca să se întâlnească separat cu preşedinţii ucrainean şi rus, Volodimir Zelenski, respectiv Vladimir Putin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

16 Comentarii

 1. Satanistilor si tefelistilor nu le place pacea. Globalistilor nu le place credinta.

 2. Papa? Și cam cite divizii are Papa? Așa a întrebat ăla care ne a dat Ardealul.

 3. Papa Francisc a facut gafa sa il primeasca pe Zelensky si s – a descalificat… Mai exact a cedat ordinului pe care i l – a trimis Biden….Nu uitam ca Francisc a zis corect, cinstit in 2022…NATO a latrat la portile Rusiei…d -aia a inceput razboiul….Discreditat acum, Papa nu are decat sa faca initiativa de pace de la bordul unui F-16.

 4. Cu romănii noștri cum rămâne? Preoţi din comunitatea românească din Cernăuţi / Scrisoare adresată Parlamentului României prin care solicită medierea conflictului dintre Biserica Ortodoxă Ucraineană și autoritățile ucrainene
  27 APRILIE 2023 •
  „Rugăm autorităţile statului român – parlamentari, senatori, miniştri, secretari de stat, conducători ai statului în care locuiesc fraţii noştri de suflet – să intervină pe lângă autorităţile Ucrainei (centrale, regionale şi locale) ca să nu ia decizii îndreptate împotriva comunităţii româneşti şi a bisericilor ei. Orice hotărâre trebuie să ia în calcul opinia românilor din Nordul Bucovinei, care nu îşi doreşte să devină din nou o victimă colaterală a războiului, care şi aşa a luat multe vieţi ale militarilor de etnie română care apără cu arma în mâini integritatea teritorială a statului ucrainean”, se arată în „Apelul disperat din Bucovina de Nord”, potrivit Agerpres.////
  LA 17 mai 2023,Membrii Consiliului Regional Cernăuți au votat interzicerea bisericilor românești și confiscarea proprietăților
  FLUX 24
  IUDELE si CAIAFELE de la BUCURESTI , au fost ocupate cu * LEGEA GUVERNANTEI CORPORATIVE ( vănzarea padurilor , apelor , sarii , portului , energiei etc. ) si cu celelalte legi antinationale.

 5. Polonia a cerut lui Zelensky sa-si ceara SCUZE pentru MASACRUL din iarna anului 1943 asupra polonezilor,săvârșit de Ucraina nazista.

 6. Asta STIRE:…”Zelenski trebuie sa stie ca intreaga natiune maghiara este SOLIDARA cu ungurii din Ucraina Subcarpatica,iar statul maghiar nu va CEDA niciunei presiuni si nu va RENUNTA la protejarea intereselor maghiarilor de acolo”…a declarat presedintele Parlamentului Ungariei Laszlo Kover vineri la Budapesta.

 7. Asta STIRE:…”Zelenski trebuie sa stie ca intreaga natiune maghiara este SOLIDARA cu ungurii din Ucraina Subcarpatica,iar statul maghiar nu va CEDA niciunei presiuni si nu va RENUNTA la protejarea intereselor maghiarilor de acolo”…a declarat presedintele Parlamentului Ungariei Laszlo Kover vineri la Budapesta.

 8. Totul depinde de mana criminala a paraliticului impreuna cu vulpea blonda de la Bruxelles.Astia doi au interes sa se mentina acest conflict, ca sa-si poata face ei afacerile cu arme si munitii.Sint convins daca paraliticul ii va ordona criminalului Zelenski sa cada la pace cu Putin ,totul se va termina foarte repede.Asa ca Vaticanul cred eu ca bate la usi nepotrivite pt. pace .

 9. Sunt tot mai multe semnale ca stapanii lumii si nu vorbesc de paiatele care sunt in prim planul statelor au hotarat, spre bucuria noastra a muritorilor de rand, incetarea conflictului din Ucraina care a inceput sa le aduca numai prejudicii si instabilitate. De la Seymour Hersh la papa Francisc si diplomatia chineza au inceput sa ridice valul asupra intentiilor de pace. Cred ca intrebarile care mai raman sunt despre cat va pierde Ucraina din teritoriu si cat timp va dura pana cand toti actorii se vor aseza la masa negocierilor. Unii dintre ei o spun cu parere de rau vor fi inlaturati de la negocieri si vor disparea din prim plan pentru ca s-au lasat indusi in eroare de promisiuni fara acoperire si au promis lucruri irealizabile. De asemenea pacat de vietile pierdute, ranitii si invalizii care raman in urma conflictului. Cu cinism spunea cineva, nu spun cine, ca nu regreta aceste victime colaterale. “Les jeux sont faits (Rien ne va plus)”

 10. Ai tu!!! Ma-nebuneste papi Francisc!!! De cate ori a dat cu fulgeru’ Doamne Doamne cand l-a pus la usa pe Bebedict? De trei ori!! A inteles papi? NU. Face pace Vaticanul? NU! S-a suparat rusu’ rau de tot!!! Nu vrea decat sa faca bani si el ca si restu’ lumii!!! De ce nu-l lasati la business si pe rus? Adica sa fure numai Biden si adica numai Vaticanu’ sa faca bani din pedofilie?? Fac pace ca la clanurile mafiote, cine controleaza cartieru’ si pe ce fel de viciu!

 11. Prima dezbinare a rusilorla marginea lor(ucraina) a fost opera vaticanului prin „uniatia” din 1595 de la Brest facuta cu forta cu varsare de sange! Cu asta ar trebui sa inceapa vaticanul daca vrea pace !

 12. Putin până nu pedepsește potăile care au făcut masacrul de la Odessa nu se așează la nicio convorbire.Lui nici Ucraina întreaga nu-i trebuie.O va lăsa Europei în cârcă și să vedeți apoi ce jigodii sunt acolo.Se vor manca între ei mai și infectând Europa..să țineți minte că așa va face..

 13. Zelensky ne spune că pierderea totala a Bahmut-ului este o victorie fără importanță, nesemnificativă. De aia au luptat ucrainenii pentru menținerea orașului timp de un an de zile!

 14. @Fără alogeni…:la cât de „blânzi” au fost și sunt frații ortodocși slavi(sârbi,ucrainieni,ruși etc)cu frații ortocși români în prezent(lăsând trecutul),nu înțeleg de ce acuzați „uniația” de la 1595-aia „a dezbinat”doar(cum ziceți),nu „a suprimat”,cum se întâmplă azi prin vecini,unde nu e voie să vorbești românește nici cu Dumnezeu,în biserică…

 15. Decand Papa are o misiune, decand calareau cate doi pe un cal ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.