Mită de 20.000 de euro pentru un post de director de spital

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, cercetat penal pentru că a dat o mită de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie, a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care a acceptat să primească o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Acordul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, urmând ca pe 15 decembrie această instanţă să anunţe dacă aprobă înţelegerea încheiată de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA.

În acest dosar mai sunt cercetaţi directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, dar şi omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul şi Silviu Stăncilă (intermediarul mitei).

Conform DNA, Cristian Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina.

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut şi primit 60.000 euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar la schimb firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Astia sunt oamenii USR-ului. Au stiut securistii flamanzi de ce l-au bagat la inaintare pe ‘artimetician’.

 2. Cum vă permiteți să îl contraziceți pe Plavanul turist de lux? A declarat că au lichidat ultimul petic de coruptie în România!

 3. „Acordul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, urmând ca pe 15 decembrie această instanţă să anunţe dacă aprobă înţelegerea”
  -ce zici Mirele,
  te bagi?

 4. 60.000 euro mită …23 milioane euro/115 milioane lei
  -baga-ti-ai pwla in plamanii copiilor tai,Mirele!

 5. De unde isi recupera directorul „investitia” facuta, lua bani de la doctori, vindea medicamente ? Asta nu intereseaza parchetul ? NU, ca nu se facea cu banii lor, ei aveau spitalul lor, pentru speciali !

 6. nimeni nu sesizeaza stupizenia situatiei? un sistem care nu functioneaza, iti cere sume colosale ca sa te angajeze. asta spune multe despre cei care dau banii. tot vorbiti de „mita”, „coruptie”, dar nimeni nu vorbeste de cit de prosti sint acesti oameni numiti „doctori”.

 7. Scump domle scump… dincolo era mai eftin. 20000 nuci de cocos. Da’ halatu’….cat costa HALATU’ ????

 8. Dar pentru președinte de țară, cât e mita? Da-da, aia provenită din meditații și din vânzările de copii! Și cine o încasează, și cine e intermediarul? DNA doarme? Aud?

 9. Viitorul director urma sa recupereze banii : licitatii trucate cu firme care deserveau, executau lucrari, vindeau echipamente spitalului, rezultatul ar fi fost cel care se vede in toate unitatile sanitare din tara. Lucrari de mantuiala, mancare scumpa si de calitate inferioara, lipsa de materiale sanitare, medicamente (te trimit sa cumperi – spitalul nu are……, am furat noi din bani , noi smecherii si lacomii care platiti bine nu ne facem treaba in posturile ocupate dupa cum se vede in articol) . Toate aceste mizerii care se intampla in sistemul sanitar sunt atentat la fiinta nationala, se fura in sistemul sanitar ca in codru, cu aparatele statului de care trebuie sa beneficiem gratuit se fac vile, masini .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.