Mită la asfaltare – 100.000 de lei

Directorul Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri (SLDP) REISER SA Bârlad, Daniel Buzamăt, şi un om de afaceri au fost reţinuţi, pentru o presupusă mită cuantum de 100.000 de lei.

Procurorii anticorupţie de la Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Daniel Buzamăt, director al Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri (SLDP) REISER SA Bârlad, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, cât şi a unui om de afaceri. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.

„Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile de procedură penală. La data de 26 ianuarie, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie”, menţionează procurorii DNA Iaşi, prin intermediul comunicatului de presă.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe că directorul SLDP REISER Bârlad ar fi primit 100.000 de lei de la omul de afaceri, în legătură cu un contract de asfaltare.

„În perioada 1 martie 2022 – 12 mai 2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menţionată, în mod indirect cât şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranşe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani în contextul încheierii, între SLDP REISER SA Bârlad şi societatea celuilalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafeţe de 1.600 metri pătraţi de teren, ce aparţinea acestuia din urmă. În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafaţă de 4.725 metri pătraţi fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt faţă de 218 tone asfalt, menţionată în documentele contabile ale celor două societăţi”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului DNA, două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare) ar fi fost depuse, la sugestia lui Daniel Buzamăt, într-un frigider aflat în biroul său, respectiv în autoturismul personal.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Se pare că în zonele sărace ale României, spagarii de la stat degeaba dau din coate. Ăștia din funcțiile de conducere ar trebui monitorizați 24/34/7/7! Trăiască Buzatu,cel..ai hot dintre pământeni!Pana nu sunt lăsați in curul gol si nepoții,nu se învață minte!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.