Mită la un serviciu de Taxe și Impozite

Un şef Serviciu managementul documentelor şi comunicare instituţională în cadrul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 6, a fost reţinut de DNA pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 16 octombrie – 23 noiembrie 2023, George Marius Adam a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), în mai multe rânduri, sumele de 2.800 de lei şi 4.500 de euro pentru a pune la dispoziţia acesteia mai multe documente emise de Direcţia Naţională Anticorupţie prin care se solicitau informaţii de la DGITL Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile.

George Marius Adam urma să-i furnizeze martorului şi documente ce vizau 37 de imobile cu situaţie juridică incertă ori contribuabili care şi-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante şi a-i facilita acestuia din urmă obţinerea dreptului de proprietate asupra lor.

De asemenea, în perioada septembrie – noiembrie 2022, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un alt dosar penal, George Marius Adam a adus la cunoştinţa martorului despre existenţa cercetărilor penale în curs, desfăşurate cu privire la angajaţii unui birou notarial şi la apropiaţii acestora şi a remis acestuia documentele respective.

George Marius Adam a fost prins joi de procurori în timp ce primea mită 4.500 euro, el fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Cică Cherecheș a fugit din țară fara aprobare! Nu ar trebui să-și de-a demisia ministrul de interne?

  2. Si uite de ce Statul s-a apucat sa faca Incadastrarea Gratis, de care se bucura prostii si saracii, sa-si ascunda hotiile si sa puna mana pe diverse terenuri !

  3. Gorobetii aia incompetenti din DNA se ocupa de pestisori. Cine stie cata echipa o fi lucrat zile la rand la acest ‘flangrant’ astfel ca din suma recuperata nu-si platesc nici macar salariile pe o saptamana. Daca o armata de sute de procurori la nivel national publica o astfel de stire odata pe luna ca o mare victorie atunci oricine pricepe cat de mult muncesc acesti bugetari de lux.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.