Mită pentru jandarm. Bărbat reținut de DIICOT

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DIICOT după ce ar fi încercat să ofere mită unui jandarm care îl depistase având asupra sa ketamină şi pe care ar fi intenţionat să o comercializeze.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii de la Structura Centrală au dispus reţinerea  pentru o perioadă de 24 de ore a unei persoane cercetată sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi dare de mită.

„S-a reţinut că, duminică, inculpatul a fost depistat de către un echipaj de jandarmi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti deţinând, fără drept, o cantitate de drog de risc (ketamină), în vederea comercializării. Pentru a nu i se întocmi proces verbal de depistare privind săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, inculpatul a oferit unuia dintre jandarmi sumele de 1.730 lei, respectiv 250 euro, cu titlu de mită, însă ofiţerul a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie, realizându-se prinderea în flagrant”, precizează procurorii.

În cursul zilei de luni a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT.

Jandarmeria Capitalei a informat că bărbatul, care ar avea şi alte dosare pe rol pentru fapte similare, făcea parte dintr-un grup de persoane depistate în apropierea unui club din Sectorul 4 al Capitalei, ce manifestau un comportament asemănător celor care au consumat substanţe interzise.

„În dimineaţa zilei de 24 septembrie, jandarmii bucureşteni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona centrală a Capitalei – Sector 4, au observat în apropierea unui club cu muzică electronică mai multe persoane ce manifestau un comportament asemănător persoanelor consumatoare de substanţe interzise, care, la vederea colegilor noştri, au încercat să se eschiveze pentru a evita contactul. În urma acţiunii desfăşurate şi a controalelor corporale efectuate asupra a 11 persoane au fost găsite mai multe tipuri de substanţe interzise”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei.

Conform comunicatului, persoanelor în cauză – trei femei şi opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. a fost depistat de către un echipaj de jandarmi:
  1. i-au cazut din buzunare cand se ushura langa un copac sau
  2. l-au amenintzat,
  cu pistolu la ei aia sint destul de feroci.

 2. DNA si DIICOT utilizeaza in mod total eronat notiunea de flagrant. In cazul lor este vorba de FLANGRANT. Oare Luluta stia exact cum se scrie acest cuvant?

 3. De unde inflatia aceasta de stupefiante pe piata, brusc?
  Can you say UKRAINE?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.